NVIDIA: πολύ σκοτεινές σκηνές σε ταινίες

GTS007

New member
3 October 2007
90
Χαιρετώ τους συναγωνιστές....είμαι πρόσφατα κάτοχος μίας philips 32PFL9632 και είμαι πολύ ευχαριστημένος ως τώρα, ΑΛΛΑ προς το παρόν μόνο από το αναλογικό σήμα (το οποίο δείχνει Α-Ψ-Ο-Γ-Α).

Όταν βάζω να παίξω DVD ή HD ταινίες από το PC στο σαλόνι (δεν είναι HTPC να τονίσω) μέσω καλωδίου DVI-HDMI, ενώ η ευκρίνεια είναι πολύ καλή, οι σκηνές μου φαίνονται πολύ-πολύ σκοτεινές, με αποτέλεσμα να πρέπει να βάλω contrast & brightness ~100%.

Η κάρτα μου είναι NVIDIA 6800LE και σκέφτομαι τι μπορεί να φταίει για το τόσο σκοτάδι κατά την αναπαραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.....

Καμιά ιδέα???

καταρχην καλως ηρθες...
τις ρυθμισεις βιντεο απο τον οδηγο της nvidia τις εχεις πειραξει?
εκτος απο βιντεο γενικα εχεις σκοτεινο περιβαλλον στα windows?
με τι player βλεπεις και τι ρυθμισεις εχεις σ`αυτο?

Υποψιάζομαι ότι έχεις το ίδιο πρόβλημα που είχα και εγώ όταν είχα Nvidia κάρτες γραφικών προηγούμενης γενιάς. Δεν μπορούσα να "φέρω" το gamma με τίποτα.

Είχα καταφέρει να βελτιώσω κάπως την κατάσταση παίζοντας με τα ρυθμιστικά brightness / contrast του control panel της κάρτας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ποτέ δεν ήταν σωστό.

Τελικά έλυσα το πρόβλημα πηγαίνοντας σε Ati :)

Τελικώς, έπαιξα με τις ρυθμίσεις του Control Panel της Nvidia (με τις οποίες δεν είχα ασχοληθεί ποτέ ως τώρα) και ρύθμισα contrast & brightness όσο θέλω πλέον από τη κάρτα και όχι από τη τηλεόραση, την οποία κατέβασα πλέον σε πιο νορμάλ επίπεδα.

Βέβαια, παραμένει η απορία μου στο τι επίπεδα contrast & brightness πρέπει να έχω κανονικά.....έτρεξα και τον οδηγό ρύθμισης οθόνης της Nvidia και πράγματι, το gamma δεν είναι απολύτως ακριβές, ενώ τα contrast & brightness δεν αποδίδουν ικανοποιητικά μαζί....δεν έχω και κάποια εικόνα ή και βίντεο αναφοράς για να κάνω σωστές ρυθμίσεις!

Μου φαίνεται Δημήτρη πως είμαι σε παρόμοια κατάσταση με αυτή που ήσουν! Τι κάρτα έχεις βάλει τώρα?

Διάβασα πολύ καλές κριτικές για την HD 2600XT και η πλάκα είναι πως κάπου πήρε το μάτι μου πως θα βγει και σε δίαυλο AGP!!

Καμιά επιβεβαίωση?

Θα λεγα αν σε ενδιαφερει να την παρεις απο ευρωπη αν υπαρχει καπου. Δεν τον βλεπω η εγχωρια αγορα να ερθει σε τετοια επιδεδα ζητησης για να φερουν αυτες σε agp .

Το θέμα είναι βέβαια αν θα μου κάνει διαφορά σε αναπαραγωγή mkv αρχείων, που τώρα αγκομαχώ να παίξω ή δε παίζω καθόλου (σε 720p)

Απ'ότι έχω καταλάβει, δε θα δω διαφορά, σωστά?

Αυτό διαβάζω κι εγώ.....μέχρι να βγει αυτό το CoreAVC με υποστήριξη hardware accelaration (ό,τι κι αν είναι αυτό :worshippy:)