Nvidia Shield Android TV 4K

Και σε μένα τα remote, τόσο το original όσο και το κινέζικο (που έχουμε αναφέρει μερικές σελίδες πιο πίσω) δουλεύουν άψογα. Κανένα πρόβλημα ποτέ. Και είναι μόνιμα 2 hdd πάνω στο shield με usb συν τα Bluetooth ακουστικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Πάντως θεωρώ πιο πιθανό να έχεις θέμα με παρεμβολές παρά να έχεις ελαττωματικό remote. Κι εμένα έτσι έκανε κάποτε,ξεσύνδεσε όλα τα usb και πάρτα λίγο μακριά απο το shield για δοκιμή. Κάνε reboot,unpair/pair και δες αν αλλάζει κάτι μετακινώντας λίγο το shield,κάποιοι είχαν επιτυχία βάζοντάς το και κάθετα πχ. Δεν σου λέω βέβαια να κάνεις όλη την ταλαιπωρία και να το δουλεύεις έτσι μετά,απλά για να καταλάβεις αν όντως φταίει κάτι πέραν του remote. Εμένα πχ έφταιγε ένα συγκεκριμένο στικάκι,μόλις το κατάλαβα έβαλα ένα καλώδιο επέκτασης να πάει πιο μακριά και όλα δούλευαν ξαφνικά.
Θα το ξανατσεκαρω μια από αυτές τις μέρες. Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό αλλά πραγματικά είναι το μόνο κακό από το shield,σε φάση που λέω πως γίνεται το mibox που έχω στο εξοχικό μου να δουλεύει τόσο άψογα..

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Πιθανως να αναφερθηκε σε αλλο ποστ, μα που να το βρεις!
Με την ευκαιρια που θα παρω συνδεση 50αρα vdsl, θα εχω εμφανη βελτιωση στην εικονα μεσω ιντερνετ γενικα, μα ειδικοτερα σε kodi και netflix; Τωρα βεβαια με την ανεπαρκη adsl των 6-7 mbps υποτιθεται οτι εχω hd 1080, μα δε μοιαζει με τετοια συγκρινομενη με δορυφορικη. Το 4Κ δεν με ενδιαφερει λογω μη tv ακομη, μα απο φθινοπωρο...Ζηλεψα τον φιλο που πηρε μια φανταστικη sony 65" oled, φανταστικη εικονα (γενικα κι οχι μονο στα δορυφορικα 4Κ). Και στο netflix dolby vision...

αν το bit rate γινόταν 30 mbps τότε θα σου έλεγα ναι αλλά με 7/8 mbps απλά δεν ...

αν το bit rate γινόταν 30 mbps τότε θα σου έλεγα ναι αλλά με 7/8 mbps απλά δεν ...
Θα παω στα 50mbps, 7-8 εχω σημερα. Στο κοδι επιτελους θα αξιοποιηθει το 1080 της real debride, αφου μεχρι τωρα δεν τολμουσα να παιξω λογω κολληματων

για το kodi δεν το χρησιμοποιώ για streaming από internet. Παλιά που ασχολήθηκα λίγο, όλες οι ταινίες σε ποιότητα εικόνας ήταν χάλια και επειδή αγαπάω τα μάτια μου και την ψυχική μου υγεία το σταμάτησα το άθλημα και πλέον μόνο από εσωτερικό δίκτυο με rips σε μεγάλο bit rate. ούτε κιχ ούτε looking for resources, ούτε login σε διάφορα sites για να παίξει το streaming.

το netflix όμως για 1080p πάνω από 7/8 mbps δεν πάει.

Και σε μένα τα remote, τόσο το original όσο και το κινέζικο (που έχουμε αναφέρει μερικές σελίδες πιο πίσω) δουλεύουν άψογα. Κανένα πρόβλημα ποτέ. Και είναι μόνιμα 2 hdd πάνω στο shield με usb συν τα Bluetooth ακουστικά.

Δεν έχουν θέμα όλοι οι δίσκοι/στικάκια. Το πρόβλημα υπήρχε σε πολύ κόσμο,αυτός ήτανε άλλωστε και ο λόγος που σε κάποιο από το Oreo update και μετά έβαλαν επιλογή usb compatibility mode,ώστε να δουλεύει σε 2.0 η θύρα και να μειώσει το πρόβλημα. Εδώ μια πρόχειρη εξήγηση από nvidia employer https://www.reddit.com/r/ShieldAndroidTV/comments/8qisu5/usb_modes/

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Δεν έχουν θέμα όλοι οι δίσκοι/στικάκια. Το πρόβλημα υπήρχε σε πολύ κόσμο,αυτός ήτανε άλλωστε και ο λόγος που σε κάποιο από το Oreo update και μετά έβαλαν επιλογή usb compatibility mode,ώστε να δουλεύει σε 2.0 η θύρα και να μειώσει το πρόβλημα. Εδώ μια πρόχειρη εξήγηση από nvidia employer https://www.reddit.com/r/ShieldAndroidTV/comments/8qisu5/usb_modes/
Περιεργως έκανα για άλλη μια φορα unpair, force close & and clear data από τις ΒΤ εφαρμογές και προς το παρόν δουλεύει καλά (οκ, ο υπάρχει μια όχι καλή επαφή με τις εντολές του volume αλλά τουλάχιστον το κοντρόλ ακούει και δεν παλεύω να το κάνω να λάβει μια εντολή).

Αυτό για άλλη μια φορά με κάνει να πιστεύω ότι δεν είναι θέμα παρεμβολων (τη συγκεκριμένη φορά δεν συνέδεσα /αποσυνέδεσα τίποτα) αλλά κάποιο άλλο θέμα με το κοντρόλ κ το shield

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Καλημερα. Bluetooth ακουστικα θα λειτουργουν στο shield; Μου εχει ζητησει ο πιτσιρικας και σκεφτομαι να παρω κατι τετοιοhttps://www.amazon.co.uk/gp/product/B073QV511F/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A8S1TI1HTPHCM&psc=1
Προς το παρον χρησιμοποιεί κατι xiaomi in ear για κινητο τηλεφωνο.Σε περιπτωση που θελησω η συνδεση να ειναι ενσυρματη με τον controler ενα τετοιο καλωδιακι θα δουλεψει;https://www.aliexpress.com/item/MOO...lgo_pvid=d0b44442-0650-42e0-98a5-69188a82e577

Εγώ χρησιμοποιώ τα Creative Sound Blaster EVO Zx, https://www.skroutz.gr/s/3804229/Creative-Sound-Blaster-EVO-Zx.html , χωρίς πρόβλημα, με άμεση σύνδεση κατά την ενεργοποίηση και χωρίς καμία καθυστέρηση στον ήχο.

(Χρησιμοποιώ επίσης και ασύρματο bluetooth ηχείο της Sony (Sony SRS-XB40), επίσης χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Είναι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/11436837/Sony-SRS-XB40.html?keyphrase=sony+srs-xb40)

Παρέθεσα λινκ του skroutz γιατί περιέχουν σχόλια και κριτικές χρηστών, για καλύτερη αξιολόγηση.

Γενικά δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα με οποιαδήποτε συσκευή bluetooth κι αν σύνδεσα.
Χρησιμοποιώ ταυτόχρονα με το γνήσιο και το συμβατό bluetooth τ/χ που προτάθηκε εδώ από άλλους χρήστες. Λειτουργεί και αυτό άψογα..
https://www.banggood.com/Q5-Bluetoo....html?rmmds=search&ID=532941&cur_warehouse=CN

Να κάνω και μερικά γενικά σχόλια από την εμπειρία μου με το Shield μετά από σχεδόν 10 μήνες χρήσης.

Αν δεν είχα Android media player/TV-Box θα αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη το Shield. Πληρώνεις κάτι παραπάνω αλλά αφού το σετάρεις μια φορά δεν ασχολείσαι ξανά μαζί του ούτε θα σε προβληματίσουν πολλά πράγματα.

Τα θετικά είναι πολλά. Λίγο πολύ έχουν αναφερθεί όλα. Ταχύτατη απόκριση στις εντολές, άμεση εκτέλεση εφαρμογών, δεν έχει κρασάρει ποτέ, υποστηρίζει επίσημα Netflix 4K, αν κι εγώ βλέπω 1080p.
Με 100άρα γραμμή στριμάρει ανάλογα με τις ώρες, από 5 έως 7 Mbps. Υπέροχη εικόνα.
Είναι συμβατό με κάθε Bluetooth συσκευή που σύνδεσα πάνω του. Αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένα πάνω του και λειτουργούν κατ’ απαίτηση χωρίς πρόβλημα, το μανίσιο τ/χ και Gamepad, συμβατό τ/χ που λειτουργεί ταυτόχρονα με το γνήσιο, ασύρματα ακουστικά Creative Sound Blaster και ηχείο της Sony. Λειτουργεί άψογα η σύνδεση wi-fi τόσο στα 2.4 όσο και τα 5 GHz. Σε στριμινγκ σε τοπικό δίκτυο με Kodi & SPMC ποτέ και κανένα πρόβλημα. Με side loading έχω περάσει αρκετές εφαρμογές που δεν υποστηρίζονται επίσημα. Και εδώ κανένα πρόβλημα..
Τέλος έχω θυσιάσει τη μία θύρα usb με ένα 64άρι στικάκι της Sandisk καταχωρώντας το ως εσωτερική μνήμη. Καμία καθυστέρηση σε σχέση με την εσωτερική μνήμη. Το είχα σχεδόν ξεχάσει για αυτό το αναφέρω τελευταίο.

Στα αρνητικά τώρα:

- Στο κεφάλαιο του Netflix υπάρχουν αρκετά παράπονα αλλά δεν οφείλονται όλα στο Shield. Σημαντικό μείον για μένα είναι η μη υποστήριξη auto frame rate από τη συσκευή. Αν το υποστηρίζει κάποια άλλη εφαρμογή π.χ. SPMC, έχει καλώς. Στο Netflix αναπαράγοντας ευρωπαϊκές σειρές, που οι περισσότερες είναι στα 50Hz, πρέπει να κάνεις την αλλαγή χειροκίνητα από το μενου του Shield, κάτι που σε συχνές αλλαγές κουράζει.
Η μη υποστήριξη Dolby Atmos οφείλεται στην εφαρμογή και όχι στο Shield.

- Γενικά, σε τέτοιου επιπέδου μηχάνημα και κατηγορίας τιμής, θα περίμενε κανείς πιο πλούσια συνδεσμολογία. Οι δύο θύρες usb δεν επαρκούν με τίποτα. Βέβαια το πρόβλημα λύνεται με τη χρήση ενός usb hub. Πάνω στο hub είναι συνδεδεμένο μόνιμα το Rii Mini, (Riitek RT-MWK01 Mini) και συνδέεται περιστασιακά και ένας USB 3, 2.5´´ WD χωρητικότητας 2ΤΒ ο οποίος παραδόξως παίρνει το ρεύμα που χρειάζεται από το φτηνιάρικο hub.
Απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε έξοδος ήχου. Τραγικό. Εχω ένα σετάκι 2.1 ηχείων της Logitech (625) που πολύ θα ήθελα να το συνδέσω με το Shield για πλουσιότερο ήχο σε σειρές του Netflix. Βέβαια και αυτό λύνεται με αντάπτορα usb σε rca, αλλά δεν πάει να είναι μια επιπλέον αγορά..

- Τέλος ενοχλητικό για μένα είναι επίσης και το γεγονός πως δεν κόβει την τάση των usb κατά τη θέση του σε sleep mode. Συνεπώς ότι βρίσκεται συνδεδεμένο στις θύρες usb λειτουργεί διαρκώς, άλλως, βρίσκεται μόνιμα σε τάση. Βέβαια υπάρχει επιλογή από το μενού για θέση του δίσκου σε κατάσταση αδράνειας ωστόσο αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να την υποστηρίζει και ο δίσκος..

Αυτά εν ολίγοις..

με ότι bluetooth 4.1/4.2 ακουστικά το έχω κάνει pair ο ήχος είναι μια χαρά.
Το shield υποστηρίζει bt4.1 και ble.
Δεν ξέρω αν με bt4.0 ακουστικά είναι οκ.

Από όσο ξέρω, τα bt ακουστικά έχουν και καλώδιο οπότε δε νομίζω ότι χρειάζεσαι έξτρα καλώδιο.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. οποτε να ψαξω καλυτερα για συνδεσμολογια bluetooth 4,1

Γιατί κάθε φορά που το ανοίγω ρε παιδιά μου βγάζει τα κανάλια προώθησης? Μπαίνω και το κλείνω κάθε φορά αλλά έχει αρχίσει και μου σπάει τα νεύρα. Δεν θυμάμαι να το έκανε παλιότερα. Κλείνει από κάπου αυτή η μλκια?
uploadfromtaptalk1554895939849.jpg
uploadfromtaptalk1554895945143.jpg

Same Sh1t...Different Day

Ειναι γεγονος οτι ωρες-ωρες το δικο του to remote τρωει κατι κολληματα.
Γενικως μαλλον δεν τους βγηκε η σχεδιαση και ελπιζω το νεο μοντελο που ακουγεται οτι ερχεται να εχει λυσει το ζητημα αυτο οριστικα.
Εγω εχω βολευτει με ενα φθηνιαρικο remote ΒΤ το οποιο παιζει εδω και καιρο αψογα!

Εγώ πάντως που το έβγαλα το κουτάκι από την κρυψώνα του και τώρα υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ κουτιού και remote παίζει μια χαρά. Μόνο η χαζομάρα με τις προτάσεις έμεινε.
Τελικά είναι ζουζούνι (bug)...
https://9to5google.com/2019/04/04/android-tv-apps-spotlight-bug/

Same Sh1t...Different Day

Καλησπέρα σε όλους, αν το απενεργοποιησω με power off, μετά ξεσυνδεω και ξανά συνδέω το τροφοδοτικό, έτσι γίνεται ή υπάρχει άλλος τρόπος για να ενεργοποιηθεί η συσκευή?