Nvidia Shield Android TV 4K

Και άντε πες τον βγάζω, τι να βάλω;
Ένας file explorer που να βλέπει τους δίσκους στο δίκτυο συν τα usb και την sd υπάρχει;
Για android tv που είχα ψάξει στο παρελθόν πάντα κάποιους υστερούσε σε κάτι.

Χαίρεται
Ενδιαφέρομαι για το Shield αλλά έχω ένα θέμα : που μπορώ να βρω ανταπτορα για οπτική ? (από Ελλάδα αν γίνεται )

τι ενοεις ανταπτορα για οπτικη?

Ο ενισχυτής μου (AV 1508) δεν παίρνει ήχο από HDMI έχει όμως οπτική audio IN. Άρα πρέπει πάρω ήχο από HDMI (δεν έχει άλλο OUT το shield , σωστά ?) και να το δώσω το ΙΝ του ενισχυτή
Χρειάζομαι λοιπόν ένα ανταπτορα / καλώδιο να κάνει αυτή τη δουλειά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Κάτι παίζει με τα δικαιώματα, σε εξωτερικό μέσο δεν μπορεί να γράψει ούτε να διαγράψει, μπορείς να συνδέσεις ένα usb ή ένα σκληρό δίσκο usb 3 και να τον ορίσεις ως εσωτερικό έτσι θα γίνει ένα με τον εσωτερικό και θα έχει όλο το χώρο του δίσκου διαθέσιμο, δεν θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε pc μετά παρά μόνο αν τον κάνεις format
Αν.θελήσω μετά να αναιρεσω το usd από εσωτερικο γίνεται χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στις εγκατεστημένες εφαρμογές;
Το ρωτώ γιατί το είχα προσπαθήσει στο παρελθόν και είχα χάσει όλες τις ρυθμίσεις από το kodi

δεν εχω ακουσει για τετοιο ανταπτορα αλλωστε ζητας να εξαιρεσεις την λειτουργια εικονα απο το hdmi (μεταφερει εικονα και ηχο ) και αν το στειλεις στον ενισχυτη σου μονο για ηχο δεν το εχω ξανακουσει επισης το nvidia εχει 2 θυρες hdmi αν θεωρησουμε οτι η μια παει στην τηλεοραση σου μενει η mini hdmi για αυτο που λες αλλα οπως ειπα δεν το εχω ξανακουσει το ποιο συνηθισμενο ειναι με hdmi στην τηλεοραση και οπτικη απο την τηελεοραση στον ενισχυτη
denon ειναι ο ενισχυτης σου?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Αν.θελήσω μετά να αναιρεσω το usd από εσωτερικο γίνεται χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στις εγκατεστημένες εφαρμογές;
Το ρωτώ γιατί το είχα προσπαθήσει στο παρελθόν και είχα χάσει όλες τις ρυθμίσεις από το kodi

Όχι, οι εφαρμογές που έχεις θα πρέπει να χωράνε στα 16 γιγα του εσωτερικού και μετά μπορείς να τον αφαιρέσεις

Συνέδεσα το shield σε αλλη τηλεόραση (smart και περισσότερες ίντσες).
Παρατήρησα οτι το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης χειρίζεται το shield. Ειναι φυσιολογικό κ πως προεκυψε αυτο;
Επίσης τι ρύθμιση πρέπει να κάνω ώστε η απεικόνιση να μην υπερβαίνει την οθόνη (να "χωράει" στα όρια της);

Παρατήρησα οτι το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης χειρίζεται το shield. Ειναι φυσιολογικό κ πως προεκυψε αυτο;
Επίσης τι ρύθμιση πρέπει να κάνω ώστε η απεικόνιση να μην υπερβαίνει την οθόνη (να "χωράει" στα όρια της);
Είναι ενεργοποιημένο το cec προφανώς. Ναι είναι λογικό.
Για το μέγεθος της οθόνης, ψάξε τα picture settings της τηλεόρασης σου. Κάθε εταιρεία έχει με διαφορετικό όνομα την επιθυμητή επιλογή. Σε κάποιες είναι just scan πχ.

Στο shield/ρυθμισεις/προβολη/screen position/zoom out screen.

Στο shield/ρυθμισεις/προβολη/screen position/zoom out screen.

νομιζω οτι το ζητουμενο ειναι να εχουμε αποδοση 1:1 pixel και οχι να "χωρεσουμε" την οθονη που βγαζει το shield σε λανθασμενα settings της τηλεορασης.

<<Ρυθμίσεις- αποθηκευτικός χώρος και επαναφορά- over local network>> εκει δεν υπαρχει τετοιο σημειο μονο Mount απο οσο βλεπω

κανε install η update την εφαρμογη Plex media server και θα σου εμφανιστει η επιλογη...