Nvidia Shield Android TV 4K

Tου έβαλα εξωτερικό δίσκο usd ssd με σκοπό να τον δηλώσω ως εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο συσκευής.
Ξεκινά το format αλλά μετά μου βγάζει πως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρέπει να μετακινηθούν κάποια δεδομένα στον ssd.
Αν επιλέξω μετακίνηση αργότερα στην ουσία δεν αλλάζει κάτι αφού εξακολουθώ να έχω περίπου 6 gb ελεύθερο χώρο.
Πρέπει να επιλέξω "μετακίνηση δεδομένων τώρα " για να ενοποιηθεί ο εξωτερικός ssd με τον εσωτερικό χώρο;
Αυτό δεν θα επιφέρει δυσλειτουργία στις εφαρμογές η στην ταχύτητα του shield;

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Tου έβαλα εξωτερικό δίσκο usd ssd με σκοπό να τον δηλώσω ως εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο συσκευής.
Ξεκινά το format αλλά μετά μου βγάζει πως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρέπει να μετακινηθούν κάποια δεδομένα στον ssd.
Αν επιλέξω μετακίνηση αργότερα στην ουσία δεν αλλάζει κάτι αφού εξακολουθώ να έχω περίπου 6 gb ελεύθερο χώρο.
Πρέπει να επιλέξω "μετακίνηση δεδομένων τώρα " για να ενοποιηθεί ο εξωτερικός ssd με τον εσωτερικό χώρο;
Αυτό δεν θα επιφέρει δυσλειτουργία στις εφαρμογές η στην ταχύτητα του shield;

σχεδον απο την αρχη του εβαλα 1τερρα usb3.0 μηχανικο σκληρο. Δεν εχω παρατηρησει ποτε καποιο προβλημα ή καθυστερηση. Θεωρητικα, το μονο θεμα που θα μπορουσα να σκεφτω να οδηγει σε παρατηρησιμη καθυστερηση ειναι αν τρεχεις plex server στο shield και κανει transcoding, οποτε θα χρειαζεται να μεταφερει το temp file στον εξωτερικο σκληρο. Αλλα και παλι ομως το usb3 ειναι αρκετα γρηγορο πρωτοκολλο που δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.

Δυστυχώς στο shield δεν είναι χρωματισμενες οι usb.
Από την άλλη στα χαρακτηριστικά γράφουν πως και οι δύο είναι usb 3 αλλά με τις δύο εκδόσεις ολίγον την έχω πατήσει ήδη μια φορά (με την sd card που δεν έχει η έκδοση 2017 ) και διστάζω να υποθέσω.

Είναι ενεργοποιημένο το cec προφανώς. Ναι είναι λογικό.
Για το μέγεθος της οθόνης, ψάξε τα picture settings της τηλεόρασης σου. Κάθε εταιρεία έχει με διαφορετικό όνομα την επιθυμητή επιλογή. Σε κάποιες είναι just scan πχ.

thanks για τη βοηθεια. λειτουργησε και τωρα ειμαι οκ

μπορει να μου πει καποιος που εχει το παλιο μοντελο, τι sd card προτεινει;χωρητικοτητα, τυπος και ... μαρκα

χρειαζεται καμια διαμορφωση; τι μπορω να μεταφερω εκει;

thanks για τη βοηθεια. λειτουργησε και τωρα ειμαι οκ

μπορει να μου πει καποιος που εχει το παλιο μοντελο, τι sd card προτεινει;χωρητικοτητα, τυπος και ... μαρκα

χρειαζεται καμια διαμορφωση; τι μπορω να μεταφερω εκει;

αν θελεις να βαλεις sd card βαλε οτι πιο γρηγορο (μεγαλο class) αντεχει η τσεπη σου. Αν θελεις να την χρησιμοποιησεις απλα για εσωτερικη μνημη, τοτε μαλλον συμφερει καλυτερα (οπως ειχαμε πει και εδω ηδη πριν μερικες σελιδες) να αγορασειις εναν Usb3.0 σκληρο δισκο. Επισης εχε υποψιν σου οτι οταν κανεις adopt storage για να χρησιμοποιησεις εξωτερικο μεσο (usb, hdd, sd card) η εσωτερικη μνημη παυει να χρησιμοποιειται. Δηλαδη, αν βαλεις μια 32αρα sd card , θα εχεις 32gb χωρο και οχι 32gb+16gb(εσωτερικη μνημη του shield). τουλαχιστον ετσι θυμαμαι οτι ειχε γινει σε εμενα, αν εχειαλλαξει κατι ας με διορθωσει καποιος.

οσο για τη διαμορφωση, με το που κουμπωσεις πανω στο shield και κανεις adopt storage, θα κανει format και ολες τις απαραιτητες διαδικασιες μονης της

αν θελεις να βαλεις sd card βαλε οτι πιο γρηγορο (μεγαλο class) αντεχει η τσεπη σου. Αν θελεις να την χρησιμοποιησεις απλα για εσωτερικη μνημη, τοτε μαλλον συμφερει καλυτερα (οπως ειχαμε πει και εδω ηδη πριν μερικες σελιδες) να αγορασειις εναν Usb3.0 σκληρο δισκο. Επισης εχε υποψιν σου οτι οταν κανεις adopt storage για να χρησιμοποιησεις εξωτερικο μεσο (usb, hdd, sd card) η εσωτερικη μνημη παυει να χρησιμοποιειται. Δηλαδη, αν βαλεις μια 32αρα sd card , θα εχεις 32gb χωρο και οχι 32gb+16gb(εσωτερικη μνημη του shield). τουλαχιστον ετσι θυμαμαι οτι ειχε γινει σε εμενα, αν εχειαλλαξει κατι ας με διορθωσει καποιος.

χρησιμες πληροφοριες...ειδικα αν ισχυει το τελευταιο.

sd εως 128 παιρνει; αν ναι προτεινε μου καλης ταχυτητας 64 και 128...

λυπαμε, αλλα δεν εχω να σου προτεινω κατι διοτι εχω να ασχοληθω με sd cards απο τοτε που ειχα raspberry pi.

+1 για Samsung. Έχουν γενικά καλά 4Κ reads/writes, που είναι το πιο σημαντικό για εγκατάσταση/τρέξιμο εφαρμογών. Άσχετα απ'το class που υποδεικνύει sequential write speed.
Ακόμα καλύτερα βέβαια θα ήταν ένα SanDisk extreme στικάκι, που έχει iops επιπέδου (σχεδόν) ssd.

ευχαριστω για την προταση.
ισχυει τελικά οτι η sd ''καταργει'' την υπάρχουσα μνήμη ή συνυπάρχουν;;;
επισης μεταφορα εφαρμογων γινεται στην sd;;;

συνυπάρχουν, δεν καταργείται κάτι
απλά προταιρεότητα παίρνει η εξωτερική μνήμη αλλά άμα θέλεις τότε μπορεί επιλέξεις εσύ που θα είναι στοραρισμένο το app

ευχαριστω για την προταση.
ισχυει τελικά οτι η sd ''καταργει'' την υπάρχουσα μνήμη ή συνυπάρχουν;;;
επισης μεταφορα εφαρμογων γινεται στην sd;;;

Όπως γράφτηκε και παραπάνω, αν την κάνεις εσωτερική την SD τότε χρησιμοποιείται αυτή αντί της εσωτερικής του shield, η ερώτηση αν γίνεται μεταφορά των εφαρμογών στην sd δεν έχει νόημα αφού η sd θα είναι η εσωτερική μνήμη πλέον και όλα θα εγκαθίστανται εκει

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Όπως γράφτηκε και παραπάνω, αν την κάνεις εσωτερική την SD τότε χρησιμοποιείται αυτή αντί της εσωτερικής του shield, η ερώτηση αν γίνεται μεταφορά των εφαρμογών στην sd δεν έχει νόημα αφού η sd θα είναι η εσωτερική μνήμη πλέον και όλα θα εγκαθίστανται εκει

δεν ισχύει, ισχύουν και οι δύο κανονικά

γνωριζει κανεις καποιο σαιτ ειτε ελλαδα ειτε ευρωπη για παραγγελια? στο eshop exoyn mono to 500αρι