Nvidia Shield Android TV 4K

Αν έχει κάπου επιλογή HDR>SDR μπορείς...

(Τώρα το ποσό πετυχημένα θα το κάνει αυτό θα το δεις στην πράξη)

Εγω γιαυτο διαλεγω ταινιες χωρις hdr. Οι περισσοτερες (εχει hdr η τηλεοραση μου) φαινονται λιγο χαλι. Δεν ξερω τι φταιει...

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Εγω γιαυτο διαλεγω ταινιες χωρις hdr. Οι περισσοτερες (εχει hdr η τηλεοραση μου) φαινονται λιγο χαλι. Δεν ξερω τι φταιει...

Ειναι μια προσεγγιση αυτη που λειτουργει..
Οπως βολευει τον καθενα. Και ετσι και αλλιως 'λαθος' δεν εισαι..
Αν ομως υπαρχει η επιλογη hdr>sdr κανε δοκιμη..
Εγω που κραταω τις 'καλες' ταινιες για το αρχειο μου προτιμω να τις εχω 'φουλαριστες' με ολα τα καλουδια εστω και ως 'πεναλτι' τα τεραστια αρχεια.
Ποτε δεν πρεπει να εισαι σιγουρος οτι αυτο που υπαρχει 'σημερα' θα υπαρχει και 'αυριο'...

Αν έχει κάπου επιλογή HDR>SDR μπορείς...

(Τώρα το ποσό πετυχημένα θα το κάνει αυτό θα το δεις στην πράξη)
Η τηλεόραση σίγουρα δεν έχει τέτοια επιλογή , για το shield δεν γνωριζω αν έχει κάπου ρύθμιση για hdr.

Ήρθε και το δικό μου, στήθηκαν τα πάντα άψογα, αναγνώρισε χειριστήρια, flirc όλα απροβλημάτιστα. Kodi δουλεύει τέλεια. Δύο πραγματάκια μόνο:

1: Στο Kodi επειδή έχω βάλει το Hue Ambilight addon, έχω απενεργοποιήσει το Hardware Acceleration Mediacodec (Surface) που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει το addon. Έχω αφήσει on μόνο την δεύτερη επιλογή Hardware Acceleration Mediacodec. Σε ταινίες που δοκίμασα και απλές και remux δεν είδα κάποια διαφορά στην τηλεόραση, υπάρχει κάτι παραπάνω που πρέπει να ξέρω;

2: Αν και έχω ενεργοποιήσει το SHIELD storage access > Over local network ώστε να μπορώ να δω την συσκευή και τους φακέλους της, στα Windows 10 με το τελευταίο update πάνω δεν δείχνει τίποτα. Από τα windows features έχω τικάρει και ξετικάρει το SMB1 μπας και αλλά τίποτα. Δοκίμασα να δοκιμάσω και με ftp server αλλά πάλι δεν έβλεπε τίποτα, folder empty ήταν το μήνυμα. Ο λόγος που θέλω πρόσβαση, είναι για να μπορέσω να "πειράξω" ένα αρχείο στο παραπάνω addon του Kodi, ώστε να δουλεύει και με το Hardware Acceleration Mediacodec (Surface) ενεργοποιημένο. Πρέπει να πειράξω κάτι στα SMB shares των Windows; Μπορώ να κάνω ίσως την ίδια δουλειά με ES Explorer απευθείας μέσα από το Shield;

Γενικά, η συσκευή έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου σε όλα τα επίπεδα, ειδικά στο Kodi και στο Gamestream (είδε κανονικά και τα gamestream παιχνίδια και την Steam library αυτόματα) όλα πένα! :music-smiley-005:

Last edited:
Ήρθε και το δικό μου, στήθηκαν τα πάντα άψογα, αναγνώρισε χειριστήρια, flirc όλα απροβλημάτιστα. Kodi δουλεύει τέλεια. Δύο πραγματάκια μόνο:

1: Στο Kodi επειδή έχω βάλει το Hue Ambilight addon, έχω απενεργοποιήσει το Hardware Acceleration Mediacodec (Surface) που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει το addon. Έχω αφήσει on μόνο την δεύτερη επιλογή Hardware Acceleration Mediacodec. Σε ταινίες που δοκίμασα και απλές και remux δεν είδα κάποια διαφορά στην τηλεόραση, υπάρχει κάτι παραπάνω που πρέπει να ξέρω;

2: Αν και έχω ενεργοποιήσει το SHIELD storage access > Over local network ώστε να μπορώ να δω την συσκευή και τους φακέλους της, στα Windows 10 με το τελευταίο update πάνω δεν δείχνει τίποτα. Από τα windows features έχω τικάρει και ξετικάρει το SMB1 μπας και αλλά τίποτα. Δοκίμασα να δοκιμάσω και με ftp server αλλά πάλι δεν έβλεπε τίποτα, folder empty ήταν το μήνυμα. Ο λόγος που θέλω πρόσβαση, είναι για να μπορέσω να "πειράξω" ένα αρχείο στο παραπάνω addon του Kodi, ώστε να δουλεύει και με το Hardware Acceleration Mediacodec (Surface) ενεργοποιημένο. Πρέπει να πειράξω κάτι στα SMB shares των Windows; Μπορώ να κάνω ίσως την ίδια δουλειά με ES Explorer απευθείας μέσα από το Shield;

Γενικά, η συσκευή έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου σε όλα τα επίπεδα, ειδικά στο Kodi και στο Gamestream (είδε κανονικά και τα gamestream παιχνίδια και την Steam library αυτόματα) όλα πένα! :music-smiley-005:

Για το 2 βάζεις σωστά user/pass? Και σε windows και σε Android βλέπω κανονικά το shield

Για το 2 βάζεις σωστά user/pass? Και σε windows και σε Android βλέπω κανονικά το shield

Δεν βλέπουν καν την συσκευή τα Windows για να βάλω user/pass... Εκεί είναι το θέμα μου. Στο network βλέπω όλες τις συσκευές στο δίκτυό μου, εκτός του Shield. Μίλησα πριν λίγο με το chat της nVidia και μου είπαν πως πρέπει να σετάρω τον Plex server για να δούνε τα Windows το Shield και δεν καταλαβαίνω τον λόγο...

Χμ, ασχοληθηκα μετα το φορματ μου και στο νεο shield να κανω μια δοκιμη το gamestream σε 4Κ/60. Ναι μεν παιζει και σε ανω των 60fps απο οτι καταλαβαινω (δεν εβαλα afterburner για να ειμαι σιγουρος) απλα μου φαινεται οτι χαλαει τα textures κατα καιρους (ισως για να μπορει να στριμαρει χωρις να εχω stutter, frame drops κτλ). Εχει κανεις αλλος κανει δοκιμη? (δοκιμασα forza horizon 3)

Πολύ ενδιαφέρον οδηγός, thanks for sharing (αν και νομίζω πως προτιμώ να κάνω την ίδια δουλειά στο Rpi3 μου).

Πολύ ενδιαφέρον οδηγός, thanks for sharing (αν και νομίζω πως προτιμώ να κάνω την ίδια δουλειά στο Rpi3 μου).
Μπορεί με κάνει Plex transcode? Αν έχεις RPI όντως γίνονται όλα αυτά, αλλά νομίζω ότι λόγω bottleneck οι ταχύτητες εγγραφής στους USB hdd είναι πολύ χαμηλότερες

Παιδιά μια ερωτηση.Εβαλα NETFLIX αλλά οταν περναω το σημα μεσω του AVR YAMAHA απο nvidia sheild στην samsung 7ετιας που έχω ή απευθειας sheild στην TV μου βγαζει HDCP ERROR λογω μαλλον του οτι ο avr και η tv δεν πληρουν το hdcp 2.2 standar ....ερωτηση...αν κουμπωσω εναν hdmi splitter στο shield όπως απ αυτα που κυκλοφουν στο amazon και λενε οτι κανουν bypass θα δω εικονα στην tv?Το εχει κανει κάποιος?Ευχαριστω

εχω κανει αρκετες εφαρμογες εγκατασταση ,αλλες δουλευουν αλλες οχι,το προβλημα,αν ειναι προβλημα,ειναι πως δεν εμφανιζει ολες τις εφαρμογες που κανω εγκατασταση,να υποθεσω πως εμφανιζει μονο αυτες που θεωρει συμβατες? το black mart δεν δουλευει,εχει καποια αλλη εφαρμογη συμβατη? νετφλιχ παιζει hdr φανταζομαι vision δεν θα δουμε, εξωτερικο σκληρο συνδεσα και βλεπω ολα τ αρχεια,δεν βρηκα καπου επιλογη να επιλεξω ποια μορφη αρχειων θα βλεπει,για browser εβαλα το puffin tv,καλος,παιζει και φλασ αλλα δυσχριστος,εβαλα τον chrome αλλα επρεπε να μπαινω στις εφαρμογες απο τις ρυθμισεις για να τον ανοιγω,σπαστικο. εβαλα mx player να δω ταινια,εννοειτε πως εβαλα hdr να παιξει,την επαιξε αλλα μεχρι εκει απλα παιζει κι αυτα τ αρχεια... οκ φωνητικη αναζητηση παρα πολυ καλο και πολυ βολικο οκ και το kodi χωρις κολληματα σβελτο το μηχανακι αλλα σε καμια περιπτωση δεν δικαιολωγει τα 220-260 ευρα επειδη ειναι σβελτο επειδη περναει hd hxo επειδη δεν κολλαει και επειδη εχει εκπληκτικη φωνητικη αναζητηση....μπορει το zidoo να μην εχει την επεξεργαστικη ισχυ του shield αλλα εχει εναν παρα πολυ καλο player και φυσικα αυτος ειναι ο λογος πιστευω που αγοραζουμε οι περισσοτεροι τετοια μηχανακια σε καμια περιπτωση δεν θεωρω (αποψη μου) το shield καλυτερο του zidoo και οσοι εχετε σκοπο να προβειτε σε αγορα σκεφτειτε το καλα γιατι τα λεφτα ειναι πολλα .... ο αντιπαλος να ξερετε παρ ολο που ειναι κινεζος ειναι αξιος...δεν εχω σκοπο να επιρρεασω κανεναν ουτε να μειωσω κανεναν,γραφω αυτα που ειδα με τις ελαχιστες γνωσεις που εχω

για τις εφαρμογες που δεν φαινονται, κατεβασε το sideload launcher απο το play store.
Τα 220-260 ειναι οντως πολλα, αλλα συχνα πυκνα βρισκεται σε αρκετα χαμηλοτερες τιμες μεταχειρισμενο (μιλαω για amazon warehouse, ωστε να εχεις την ασφαλεια του amazon). Στα + του επισης μην ξεχνας οτι ειναι και παιχνιδομηχανη (για οποιον πιθανως ενδιαφερεται) και chromecast. Επισης, το μοντελο του 2017 επειδη εχει το always listening χειριστηριο μπορει να χρησιμοποιηθει και ως google home. Επισης αν ο οδηγος που ποσταρα δουλευει οντως (δεν εχω καποιο λογο να το αμφιβαλλω) μπορει να δουλεψει και ως εξαιρετικο κατεβαστηρι. Τελος πρεπει να τονισουμε την εξαιρετικη υποστηριξη της nvidia στη σειρα των προϊοντων της, ενω δεν πρεπει να παραλειψουμε οτι ακομα και που εβγαλε η εταιρεια νεο μοντελο (2017) στην πραγματικοτητα δεν αλλαξε τιποτα στην καρδια του shield, κατι το οποιο πιστευω οτι μετρησε παρα πολυ για τους χρηστες του μοντελου του '15 (μεταξυ αυτων και εγω).

Μετα απο ολα αυτα ομως πρεπει να πω οτι σε οποιον με ρωταει "πως θα δω netflix και καμμια ταινιουλα απο usb stick" του λεω "τραβα παρε xiaomi box" :D , χωρις ομως να εχω μετανιωσει ουτε δευτερολεπτο την αγορα του shield.

150 το πηρα απο amazon de με τα μεταφορικα βγηκε 170 αλλιως δεν υπηρχε περιπτωση να δωσω τοσα λεφτα...για ποιον οδηγο λες? εβαλα τον archos player καπως καλυτερα τα πραγματα καλη εικονα αλλα χρειαζεται να παιζεις συνεχεια με τις ρυθμισεις του ηχου

και μόνο που δε με έχει απογοητεύσει ποτέ, που δε μου έχει κολλήσει ποτέ, που η nvidia το υποστηρίζει ακόμα, που τρέχει νεράκι τα πιο βαριά αρχεία για μένα τα ευρώ του τα αξίζει και με το παραπάνω.
Και δεν το χρησιμοποιώ σαν παιχνιδομηχανή.
Δεν ξέρω για το μοντέλο του '17 αλλά ο κοντρόλερ στο αρχική έκδοση που σου δίνει ήχο με έχει σώσει.

Καλα αν καποιος το παιρνει μονο για media player κατι δεν εχει καταλαβει ρε παιδια. Εγω προσωπικα χρησιμοποιω το gamestream. Aλλιως και ενα κινεζικο των 50 ευρω μια χαρα δουλεια κανει...Η εστω το mi box που ειναι ιδιου interface