Nvidia Shield Android TV 4K

Ναι νομίζω μπορεις αν κανείς δικό σου mapping. Αν ψάξεις το Kodi έχει editor γιαυτην τη δουλειά.
Το remote αυτό για τα λ7 (8 ) είναι πολύ καλό αν ξαι για το shield ίσως αυτό με το usb να ταιριάζει καλύτερα.
Γενικά έχω προσέξει ότι τα BT λαγκαρουν από καμία φορά δεν ακούνε αμέσως από αναμονή και καμία φορά εκτελούν τις εντολές ‛μαζεμένες’.. Δεν ξέρω τι φταίει αλλά βλέποντας, έχοντας και παρατηροντασ και το αντίστοιχο remote της Apple TV 4K το οποίο ποτέ δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα (BT V5) σκέφτομαι ότι παρόλες τις ιδιαιτερότητες και τα ‛βιδωματα’ της Apple αυτό που περνεις το χρυσοπληρώνεις μεν αλλά παίζει άμεσα και απροβλημάτιστα!!!!

Άψογο το keymap editor.
Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε το συγκεκριμένο πρόσθετο.
Επιτέλους έχω τον χειρισμο οπως τον θέλω.
Πάντως το Bluetooth remote συνεχίζει να κάνει ζαβολιες.
Σήμερα αναγκαστικά δύο φορές να ξανακάνω pairing.
Μάλλον έπρεπε να πάρω το απλό wireless.

Καλησπέρα στην παρέα. Από σήμερα κάτοχος και εγώ του Shield, αγορά από Amazon.de στα 175 .
Μέχρι σήμερα ήμουν με ένα Netgear neotv 550, μέχρι πριν 3-4 μήνες με ένα Egreat R1 ενώ στο εξοχικό κάνω την δουλειά μου με ένα WD TV οπότε αυτό είναι για μένα το πρώτο μου Android tv box. Και μπορώ να παραδεχτώ χωρίς ντροπή ότι κάπου έχω χαθεί στις ρυθμίσεις του και θα ζητήσω την καταννόηση σας αν σας ρωτώ κάποια πράγματα που ίσως είναι αυτονόητα για τους γνώστες...
Με το που το άνοιξα, έκανε αμέσως σύνδεση στο wi-fi μου, έκανε αναβάθμιση του λογισμικού, όλα καλά... Μετά έφαγα μια φρίκη προσπαθώντας να δω το περιεχόμενο του εξωτερικού σκληρού που κότσαρα πάνω του. Οκ τελικά και αυτό αλλά γρήγορα κατάλαβα πως χωρίς kodi δεν κάνω δουλειά... Κατέβασα λοιπόν και το kodi, κατέβασα και το spmc, απροβλημάτιστα και ωραία...
Έλα όμως που μέχρι τώρα έχω όλες μου τις ταινίες με υπότιτλους σε κωδικοποίηση ANSI ένεκα ότι το egreat δεν "διάβαζε" UTF-8. Και διαπιστώνω με απογοήτευση ότι το kodi (και το spmc φυσικά) μου πετάει "κινέζικα" στους υπότιτλους. Μόλις του γύρισα μια ταινία σε UTF-8 όλα οκ... αλλά σοβαρά τώρα ? θέλω να πιστεύω ότι κάποια ρύθμιση θα είναι, δεν μπορεί...
Επίσης τι ρύθμιση πρέπει να κάνω ωστε το μενού του Kodi (και του spmc) να μην φαίνεται ξεχειλωμένο στην οθόνη της τηλεόρασης (Panasonic V20 plasma)
20180925_204221.jpg

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια μου δώσετε... :smile:

Ρε παιδία.. Που βρίσκεται το usb debugging??

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Για το τελευταίο πήγαινε στις ρυθμισεις της τηλεόρασης σου Εικόνα overscan 16:9 και επέλεξε Όχι

Apollwn said:
KODI
Σύστημα> Αναπαραγωγή> Γλώσσα> κωδικοποίηση χαρακτήρων :Greek (windows)
θαρρώ δε θα δεις κινέζικα πάλιι

Σας ευχαριστώ πολύ. Και τα 2 θέματα λύθηκαν, όλα καλά ! :2thumb22sup:

Πιο καλώδιο προτείνεται για 4k; παίζει ρόλο πόσο μεγάλο σε μέτρο είναι;

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Γερμανικα γράφει δεν καταλαβαίνω μια

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

στο γερμανικό αμαζον μπορείς να επιλέξεις γλώσσα αγγλικά, η επιλογή είναι πάνω, αριστερά από το Mein Konto, γράφει DE και αν βάλεις το ποντίκι πάνω δίνει επιλογές για άλλες γλώσσες όπως αγγλικά κλπ

Re: Απάντηση: Nvidia Shield Android TV 4K

Ρε παιδία.. Που βρίσκεται το usb debugging??

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πάτα 5 φορές τον αριθμό έκδοσης

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα καλώδια είναι πονεμένη ιστορία. Δίνουμε έναν σκασμό λ7 σε πανάκριβες tv & players και οι περισσότεροι καλώδια ψωνίζουν από τα πανέρια των πολυκαταστημάτων...

Θα πάρεις όσο καλύτερο μπορεις και κοιτά να έχει στη συσκευασία το υδατογράφημα ‛premium certified’ (..και να υποστηρίζει 18Gbps και άνω).
Οτιδήποτε άλλο απλά προσπέρασε το.

Βάλτε λινκ να ψωνίσουμε σωστά αφού γνωρίζετε.

Τώρα, έβαλα το σιλντ σε μια έξυπνη πρίζα της ξιαομι για να δω την κατανάλωση.σε cast είχε 6 με 7kWh , παρόμοιο με το gt1 ultimate.σε sleep mode που το άφησα με παύση στο Netflix βλέπω 2kWh ενώ με το άλλο έχει 0,5.πάντως είμαι ευχαριστημένος με την κατανάλωση εν ώρα λειτουργίας

Απάντηση: Re: Nvidia Shield Android TV 4K

Βάλτε λινκ να ψωνίσουμε σωστά αφού γνωρίζετε.

Τώρα, έβαλα το σιλντ σε μια έξυπνη πρίζα της ξιαομι για να δω την κατανάλωση.σε cast είχε 6 με 7kWh , παρόμοιο με το gt1 ultimate.σε sleep mode που το άφησα με παύση στο Netflix βλέπω 2kWh ενώ με το άλλο έχει 0,5.πάντως είμαι ευχαριστημένος με την κατανάλωση εν ώρα λειτουργίας

το δικό σου σιλντ με 6/7kWh και 2kWh σε παύση, χρειάζεται μία δική του ΔΕΗ :flipout: