Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Όντος..απρόσμενο… AURO -3D ??
Δεν ξέρω αν θα δούμε στα κοντά -και ΑΝ ΠΟΤΕ- καινούριο μηχανάκι αλλά στην android πλατφόρμα το shield είναι ότι το καλύτερο. Το δώσανε μέχρι και στα μηχανάκια του 2015.. 😮
Μένει να δώσουν και το android 14 κάποια στιγμή…

Last edited:
Μετά το τελευταίο update έχει γίνει λίγο πιο γρήγορο ή είναι ιδέα μου; Το Kodi για παράδειγμα μου ανοίγει αισθητά πιο γρήγορα πάντως.

• Like
Reactions: boniak
εμένα βγάζει αυτό στα γερμανικά
fb3566363139c59218b8344f5f1e6801.jpg

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ανοιγει κανονικα

• Like
Reactions: fuorigioco1981
Ενα πρόβλημα που φαίνεται να διόρθωσαν είναι ότι πριν δεν έκανε auto connect στο network storage επειτα από επανεκκίνηση του NAS ενώ τώρα όλα καλά.

Last edited:
Η αναβάθμιση πάντως ήταν καταπληκτική όχι.επειδη έβαλαν το Auro 3D αλλά διόρθωσαν πάρα πολλά.πραγματα το αρχικό μενού εχει.καλυτερη εικόνα το kodi ανοίγει καλύτερα και πολλά.αλλα.

Μένει να δούμε εάν διόρθωσαν το bug με την εξαφάνιση των συντομεύσεων των application από την αρχική οθόνη έπειτα από τυχόν αναβάθμισή τους.

Επειδή βλέπω ότι εχετε θεοποιήσει το nvidia, μπορεί κάποιος που το χρησιμοποιεί με προβολέα να μου πει τι επιλογές βγάζει στην μετατροπή HDR σε SDR ; Μιλάω για playback τοπικών αρχείων, remux.
Τι info γράφει ο προβολέας και κυρίως τι εικόνα είναι ; Σωστή; φωτεινή; σκοτεινή; σωστά χρώματα; Μπορεί να τσεκάρει κάποιος;

Επειδή βλέπω ότι εχετε θεοποιήσει το nvidia, μπορεί κάποιος που το χρησιμοποιεί με προβολέα να μου πει τι επιλογές βγάζει στην μετατροπή HDR σε SDR ; Μιλάω για playback τοπικών αρχείων, remux.
Τι info γράφει ο προβολέας και κυρίως τι εικόνα είναι ; Σωστή; φωτεινή; σκοτεινή; σωστά χρώματα; Μπορεί να τσεκάρει κάποιος;

Μπορείς να διαλέξεις οποιοδήποτε από τα 2 color spaces (Rec.709, Rec.2020).
Σημαντικό είναι να αποδίδει σχεδόν πλήρως την γκάμα που θα διαλέξεις ο προβολέας σου, και να καλιμπραριστεί βάση αυτής.
Αν τον έχεις calibράρει για Rec.709, βάζοντας το output σε BT.2020 θα έχεις λάθος χρώματα.
Ιδανικό θα ήταν να έχει και επιλογή για DCI-P3 για όσους έχουν προβολέα που το καλύπτει επιτυχώς, αλλά δεν το έχει (θα μπορούσε φυσικά να προστεθεί με νέο firmware update)

Είναι εύκολο να εξηγήσει κάποιος τι είναι το Auro 3D και πως το ακούμε, γιατί εγώ δεν βλέπω κάποια ρύθμιση ή επιλογή στο μενού του shield

Πρέπει να έχεις ενισχυτή που να υποστηρίζει auro 3d και την ανάλογη διάταξη ηχείων (front height-rear height).Δεν είναι εύκολη υπόθεση.Θελει μια σειρά πραγμάτων που κοστίζουν.Δηλαδη , κυριως, αφορά υλοποιήσεις home cinema .

Πρέπει να έχεις ενισχυτή που να υποστηρίζει auro 3d και την ανάλογη διάταξη ηχείων (front height-rear height).Δεν είναι εύκολη υπόθεση.Θελει μια σειρά πραγμάτων που κοστίζουν.Δηλαδη , κυριως, αφορά υλοποιήσεις home cinema .

To δεύτερο με τη διάταξη δεν είναι υποχρεωτικό πλέον στους ενισχυτές AV. Αποκωδικοποιούν Auro 3D και με άλλη διάταξη ηχείων.

• Like
Reactions: cinephile