Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Polakis καλύτερα νά περιμένεις τήν BF, βλέποντας τίς τιμές τό 2017 τό νεοεισερχόμενο τότε μοντέλο πουλήθηκε 149£ καί μέ τό gamepad 169£ καί ήταν πολύ άκριβότερα.Μπορείς νά γκουγκλάρεις στό amazone.uk black friday 2017 γιά τό nvidia shield άλλά καί τό 2018 τά ίδια,στή Γερμανία είναι πάντοτε λίγο άκριβότερο.
Νομίζω πώς άξίζει ή άναμονή έάν σκεφτούμε λογικά.

να ρωτήσω κάτι .είναι τόσο δυνατός ο cpu που για την απλή έκδοση με τα 2 gb ram , θα παίζουν όλα απροβλημάτιστα ;

Γιατι σας εχει πιασει ολους μια πρεμουρα να το παρετε αμεσα εδω & τωρα?
Δεν μπορειτε να περιμενετε λιγες μερες?
ΑΝ εξαιρεσης το νεο remote οσοι εχετε τα 'παλια' δεν νομιζω να καταλαβετε και ιδιαιτερη διαφορα ..
Ασε που οι νεες TV κανουν σχεδον ολα οσα φερει το νεο shield κσι μαλιστα πολυ-πολυ καλα...
Εγω εχω του 2015 και παει μια χαρα..
Θα περιμενω να παρω μτχ τον 'κυλινδρο' απο κανενα παιδι απο εδω :operator:

Re: Απάντηση: Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

Δεν μπορειτε να περιμενετε λιγες μερες?
ΑΝ εξαιρεσης το νεο remote οσοι εχετε τα 'παλια' δεν νομιζω να καταλαβετε και ιδιαιτερη διαφορα ..
Ασε που οι νεες TV κανουν σχεδον ολα οσα φερει το νεο shield κσι μαλιστα πολυ-πολυ καλα...
Εγω εχω του 2015 και παει μια χαρα..
Θα περιμενω να παρω μτχ τον 'κυλινδρο' απο κανενα παιδι απο εδω :operator:

Είμαστε και κάποιοι που δεν έχουμε καμία προηγούμενη έκδοση. Εγώ πχ σκέφτομαι να το πάρω εδώ και 1 μήνα. Μου "έκατσε" να βγει το καινούργιο τώρα. Γιατί πρέπει να περιμένω ? Θέλω τα καινούργια features του νέου μοντέλου οπότε δε ψάχνομαι για το παλιό.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για το ότι οι νέες τηλεοράσεις συγκρίνονται με το Shield. Ούτε καν. Ούτε σε software ούτε προφανώς σε hardware. Έχω την LG OLED E8, ούτε καν αυτή δεν συγκρίνεται. Δύο απλά παραδείγματα: 1. Τι είδους transcoding μπορεί να κάνει η LG σε σχέση με το shield ? 2. Μπορεί να τρέξει Plex Media Server ?? Προφανώς εξαρτάται απ τη χρήση που θέλει να κάνει ο καθένας....

Την ίδια απορία έχω και εγώ. Γιατί τόσο πρεμούρα. Αν εξαιρέσεις το +25% γρηγορότερο επεξεργαστή (στη θεωρία), τo Dolby Vision και το AI scaling δεν είναι και τόσο μεγάλη η αναβάθμιση όσο θα χρειαζόταν για κάποιον να αλλάξει Shield.

Αν μάλιστα, όπως είχα αναφέρει, έχεις και την ανάλογη TV τότε τι είχαμε τι χάσαμε.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για το ότι οι νέες τηλεοράσεις συγκρίνονται με το Shield. Ούτε καν. Ούτε σε software ούτε προφανώς σε hardware. Έχω την LG OLED E8, ούτε καν αυτή δεν συγκρίνεται. Δύο απλά παραδείγματα: 1. Τι είδους transcoding μπορεί να κάνει η LG σε σχέση με το shield ? 2. Μπορεί να τρέξει Plex Media Server ?? Προφανώς εξαρτάται απ τη χρήση που θέλει να κάνει ο καθένας....

Ελπίζω να το λες για αστείο αυτό έτσι. Ποιος ξέρει να δώσει καλύτερη εικόνα, οι κατασκευαστές τηλεοράσεων ή η nvidia που παλεύει χρόνια να δώσει ένα σωστό color space στο Shield (και στις κάρτες γραφικών κάποιες φορές);
Plex media server η TV προφανώς δεν μπορεί να τρέξει γιατί η δουλειά της δεν είναι αυτή, είναι να έχει το Plex client. Αλλά και πάλι ποιος θα άφηνε ένα wattοφάγο θηρίο ανοιχτό με τις ώρες για να τρέξει ...plex server;

Ελπίζω να το λες για αστείο αυτό έτσι. Ποιος ξέρει να δώσει καλύτερη εικόνα, οι κατασκευαστές τηλεοράσεων ή η nvidia που παλεύει χρόνια να δώσει ένα σωστό color space στο Shield (και στις κάρτες γραφικών κάποιες φορές);
Plex media server η TV προφανώς δεν μπορεί να τρέξει γιατί η δουλειά της δεν είναι αυτή, είναι να έχει το Plex client. Αλλά και πάλι ποιος θα άφηνε ένα wattοφάγο θηρίο ανοιχτό με τις ώρες για να τρέξει ...plex server;

Ελπίζω κι εγώ με τη σειρά μου να καταλαβαίνεις οτι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια... Δεν μίλησα ποτέ για τις "τηλεοπτικές" λειτουργίες του Shield. Το Shield είναι media player/game console. Μόνο σου αυτο-ακυρώνεσαι γιατί απ τη μία λες οτι η λειτουργία της TV δεν είναι τέτοια, απ την άλλη παρουσιάζεις το Shield ως "TV". Η δουλεία του Shield λοιπόν είναι ακριβώς αυτή για την οποία λες οτι δεν είναι δουλειά της TV. Και τα κάνει ΟΛΑ σαφώς ΚΑΛΥΤΕΡΑ από οποιαδήποτε TV μιας και έχει hardware και software ειδικά γι αυτή τη δουλειά. Η δουλειά της TV είναι η "απεικόνιση" αυτού που σου "πασάρει" το shield. Οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς προσπαθείς να συγκρίνεις. Το shield είναι σαφώς ανώτερο ως player/media player/server/console/κτλ. Αυτές οι αντίστοιχες λειτουργίες σε οποιαδήποτε TV, ακόμα τουλάχιστον, είναι πολύ πίσω... Για το color spacing προφανώς και έχεις δίκιο (και για ακόμα μία φορά τα σκάτωσε και στο καινούργιο και λέει οτι είναι bug το οποίο θα "διορθωθεί" στο επόμενο update). Αλλά είναι σα να λέμε οτι ακυρώνουμε οτιδήποτε external συνδέουμε στην TV έτσι όπως το παρουσιάζεις...

Για το wattage θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Τι ακριβώς προτείνεις δλδ για plex server ??? Τι καλύτερο προτείνεις με όλους τους συνδυασμούς λειτουργιών που παρέχει το shield με ένα power consumption της τάξης των 5w σε idle και 10-15w σε streaming κτλ ?

off_d τα έχεις μπερδέψει εντελώς... τα παιδιά μιλάνε συγκεκριμένα για την λειτουργία AI scalling και όχι για το media μέρος της τηλεόρασης.
Το scalling στις τηλεοράσεις (απο κάποια τιμή και πανω) δεν το πιάνει κανένα media player όσο σουπερ ντουπερ και να είναι.. υπάρχει ειδική μονάδα επεξεργασίας μέσα σε μια τηλεόραση για αυτό τον σκοπό (για την επεξεργασία της εικόνας) και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν σε επίπεδο "media player" η τηλεόραση είναι χειρότερη ή όχι.
ΠΧ έχω ναυαρχίδα sony του 2016 (το καλύτερο μοντέλο εκείνης της χρονιάς) με Android TV, σε επίπεδο δυνατοτήτων για media, παρόλο που το android tv τρέχει μια χαρά στην tv, πάνω έχω ένα shield 2017 γιατί απλά είναι ανώτερο (πχ γιατί ήθελα atmos κτλ), αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση στο ότι στο θέμα του upscalling δύσκολα ένα media player ότι και να κάνει θα είναι ανώτερο απ την συγκεκριμένη τηλεόραση και γενικά όλες τις τηλεοράσεις (από μεσαία κατηγορία και πάνω) απ το 2015-16 και μετά.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά.

• Like
Reactions: kyrliot
off_d τα έχεις μπερδέψει εντελώς... τα παιδιά μιλάνε συγκεκριμένα για την λειτουργία AI scalling και όχι για το media μέρος της τηλεόρασης.
Το scalling στις τηλεοράσεις (απο κάποια τιμή και πανω) δεν το πιάνει κανένα media player όσο σουπερ ντουπερ και να είναι.. υπάρχει ειδική μονάδα επεξεργασίας μέσα σε μια τηλεόραση για αυτό τον σκοπό (για την επεξεργασία της εικόνας) και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν σε επίπεδο "media player" η τηλεόραση είναι χειρότερη ή όχι.
ΠΧ έχω ναυαρχίδα sony του 2016 (το καλύτερο μοντέλο εκείνης της χρονιάς) με Android TV, σε επίπεδο δυνατοτήτων για media, παρόλο που το android tv τρέχει μια χαρά στην tv, πάνω έχω ένα shield 2017 γιατί απλά είναι ανώτερο (πχ γιατί ήθελα atmos κτλ), αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση στο ότι στο θέμα του upscalling δύσκολα ένα media player ότι και να κάνει θα είναι ανώτερο απ την συγκεκριμένη τηλεόραση και γενικά όλες τις τηλεοράσεις (από μεσαία κατηγορία και πάνω) απ το 2015-16 και μετά.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά.

Ξαναδιαβάζοντας τα παραπάνω μηνύματα είδα ότι αναφέρονται στις ΝΕΕΣ δυνατότητες που φέρει το Shield. Όντως αλλάζει όλο το νόημα των μηνυμάτων διαβάζοντας το ΝΕΕΣ δυνατότητες, γιατί προφανώς μιλάνε αποκλειστικά για το upscaling και το Dolby Vision. Οπότε μιλώντας γι αυτά, όντως ισχύουν όσα είπαν και συμφωνώ. Πάραυτα, εγώ ενδιαφέρομαι για τις media/server δυνατότητες του. Το ότι πλέον έχει και αυτά τα extraδακια που τα προηγούμενα ΔΕΝ είχαν και μπορώ πλέον να μην χρησιμοποιώ πχ τα native apps των TV για να τα έχω όλα μαζεμένα, με κάνει να κοιτάζω αποκλειστικά και μόνο το νέο μοντέλο. Προφανώς και συμφωνώ ότι όποιος έχει τα προηγούμενα μοντέλα και νέα tv δεν έχει λόγο να κάνει το upgrade.

https://www.youtube.com/watch?v=RhvHp8uK3Dk

Μουφα το 25% οκ,θα περιμένω το 21' μπας και πέσει απο τα 20nm και δώσει 4/64gb.......(βέβαια εαν έβγαινε σε android να κάνεις οτι θες,θα το έπαιρνα χθες)

Υποτίθεται ότι ακριβώς αυτό και ΜΟΝΟ είναι η διαφορά του X1 με τον X1+. Απ τα 20nm στα 16nm. Και δεν είναι τυχαίο οτι το διαφημίζει ως "UP to 25%", το οποίο είναι σαν αυτά τα "εως 24mbps" της cosmote... Και λογικό είναι, τα benchmark's δεν θα δείξουν τις διαφορές αυτές, η πραγματική χρήση θα τις δείξει.

Πουθενά δεν έχει διαφημίσει η nvidia κάποια άλλη αλλαγή στο chipset. Και πραγματικά απορώ τι περιμένει ο κόσμος? Οτι θα ανακοινώσει κάποιο νέο chipset ενώ εδώ και μήνες ξέρουμε τι chipset θα έχει το updated Nintendo Switch? Ή μήπως θα ανακοίνωνε η nvidia οτι το νέο Shield θα χρησιμοποιεί Qualcomm? Με τη κίνηση της αυτή κατάφερε να πάρει και την υπόλοιπη αγορά που δεν είχε (όλους εμάς που περιμέναμε να βγάλει ένα νεο player και δεν είχαμε το παλιό). Κράτησε κι εσάς τους παλιούς απ το να μπείτε σε νέα έξοδα :) Όλοι ευχαριστημένοι.... Το να αναμασάμε γιατί δεν έδωσε Dolby Vision στο 2017 μοντέλο με software update ενώ όλοι ξέρουμε ότι έχει να κάνει με άδειες και κοστολόγηση, είναι δώρο άδωρον... Τώρα το αν έχει 3g ram ή 6, τι νόημα έχει πραγματικά στο android για τη δουλειά που στοχεύει το shield?

Υποτίθεται ότι ακριβώς αυτό και ΜΟΝΟ είναι η διαφορά του X1 με τον X1+. Απ τα 20nm στα 16nm. Και δεν είναι τυχαίο οτι το διαφημίζει ως "UP to 25%", το οποίο είναι σαν αυτά τα "εως 24mbps" της cosmote... Και λογικό είναι, τα benchmark's δεν θα δείξουν τις διαφορές αυτές, η πραγματική χρήση θα τις δείξει.

Δηλαδή πως γίνεται η UP to 25% αυξημένη απόδοση να ΜΗΝ φαίνεται στις μετρήσεις;

Δηλαδή πως γίνεται η UP to 25% αυξημένη απόδοση να ΜΗΝ φαίνεται στις μετρήσεις;

Πολλές παράμετροι και πολλά παραδείγματα. Ένα πολύ απλό γενικό (δλδ όχι απαραίτητα σχετικό με το συγκεκριμένο chipset), είναι ότι με τη μείωση σε 16nm (μείωση στο μέγεθος των transistors) με σωστή κατανομή, έχεις καλύτερη διαχείριση και χαμηλότερες θερμοκρασίες... Και φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε intense power processing περιπτώσεις εφόσον η διαχείριση είναι καλύτερη και οι θερμοκρασίες χαμηλότερες, έχουμε εκ των πραγμάτων καλύτερη απόδοση...

Αυτά θα τα δεις στη πράξη κυρίως και λιγότερο σε benchmark. Γενικά ειναι γνωστό ότι τα benchmarks πότε δε λένε την αλήθεια...

edit: επίσης έχω ενδοιασμούς για το αν τα benchmarks αυτά υποστηρίζουν το όποιο updated chipset χρησιμοποιεί τελικά το shield. Το βλέπω extreme πχ να λένε ότι έχει bt 5 και να έχει τελικά 4 ή οτιδήποτε....

Πολλές παράμετροι και πολλά παραδείγματα. Ένα πολύ απλό γενικό (δλδ όχι απαραίτητα σχετικό με το συγκεκριμένο chipset), είναι ότι η μείωση σε 16nm (μείωση στο μέγεθος των transistors) οπότε με σωστή κατανομή, έχεις καλύτερη διαχείριση και χαμηλότερες θερμοκρασίες... Και φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνουμε ότι σε intense power processing περιπτώσεις εφόσον η διαχείριση είναι καλύτερη και οι θερμοκρασίες χαμηλότερες, έχουμε εκ των πραγμάτων καλύτερη απόδοση...

Αυτά θα τα δεις στη πράξη κυρίως και λιγότερο σε benchmark. Γενικά ειναι γνωστό ότι τα benchmarks πότε δε λένε την αλήθεια...

Οκ, όμως άλλο είναι να έχουν μια απόκλιση και άλλο να μην δείχνουν τίποτα.

Το +25% θα φαινόταν κάπως στα stress tests των benchmarks. Λίγο ή πολύ...
Απ' ότι φαίνεται δεν έδειξαν καμία διαφορά και αυτό λέγεται false advertising (για να μην πω απάτη) από την πλευρά της nvidia...

Οκ, όμως άλλο είναι να έχουν μια απόκλιση και άλλο να μην δείχνουν τίποτα.

Το +25% θα φαινόταν κάπως στα stress tests των benchmarks. Λίγο ή πολύ...
Απ' ότι φαίνεται δεν έδειξαν καμία διαφορά και αυτό λέγεται false advertising (για να μην πω απάτη) από την πλευρά της nvidia...

Απάτη δε θα ναι το 25%. Απάτη θα ναι αν όντως δεν έχει Bluetooth 5. Εκεί πιστεύω μπορείς να τους κυνηγήσεις τρελά... Γι αυτό λέω ότι το βλέπω χλωμό να έχουν κάνει τέτοια πατάτα... Επίσης μέχρι στιγμής σχεδόν όλοι λένε ότι ακόμα και στα μενού η διαφορά φαίνεται με το 2017 μοντέλο, καθώς και στα παιχνίδια...

Φαίνεται πως η Nvidia δοκιμάζει match frame rate function.

VcRHrP2.jpg

Πηγή: https://www.reddit.com/r/theNvidiaS...ook_what_i_found_in_the_new_nvidia_shield_tv/

Λίγα συγκεντρωτικά πραγματάκια...

No Atmos with Amazon Video 4K with Apple4K

No Atmos with Netflix on 4K Fire TV devices

No HDR or 4K with Youtube on AppleTV4K

No HDR with Youtube on Shield 2015/2017/2019

No Atmos with Neflix/Amazon Video on Shield 2015/2017

Speculation : Shield 2019 will not get Disney+ with Vision / 4K upon launch on Nov. 12th

Shield 2019 will not get Apple TV+ with Vision / 4K upon launch Nov. 1st

Shield 2019 will stream Jack Ryan Season 2 with HDR/Atmos on Nov 1st as it has been said S1 works now.

Λίγα συγκεντρωτικά πραγματάκια...

No Atmos with Amazon Video 4K with Apple4K

No Atmos with Netflix on 4K Fire TV devices

No HDR or 4K with Youtube on AppleTV4K

No HDR with Youtube on Shield 2015/2017/2019

No Atmos with Neflix/Amazon Video on Shield 2015/2017

Speculation : Shield 2019 will not get Disney+ with Vision / 4K upon launch on Nov. 12th

Shield 2019 will not get Apple TV+ with Vision / 4K upon launch Nov. 1st

Shield 2019 will stream Jack Ryan Season 2 with HDR/Atmos on Nov 1st as it has been said S1 works now.

https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4732
Απ'το official FAQ:

WHAT APPS SUPPORT 4K, HDR, DOLBY VISION, AND DOLBY ATMOS CONTENT?

4K, HDR, Dolby Vision, and Dolby Atmos content availability is controlled by app providers and is subject to change at any time. Our current list of support for top apps is as follows*:

- Netflix (4K, HDR10, Dolby Vision, Dolby Atmos)

- Prime Video (4K, HDR10, Dolby Vision, Dolby Atmos)

- Google Play Movies & TV (4K, Dolby Vision)

- VUDU (4K, HDR10, Dolby Vision, Dolby Atmos),

- Disney+ (4K, HDR10, Dolby Vision, Dolby Atmos)

- YouTube (4K)

For each of these apps, make sure your subscription account supports 4K streaming. For Netflix, this requires the premium account. 4K HDR gaming is also available now with NVIDIA GameStream.

Οπότε σύμφωνα με τους ίδιους Disney+ κανονικά με φουλ εξτρα ;)