Nvidia Shield TV / TV PRO (2019)

θυμίστε μου με την τελευταία αναβάθμιση χάλασε κάτι στο τηλεκοντρόλ; το χάνει μετά από 2 με 3 μέρες και θέλει ξανά pairing

θυμίστε μου με την τελευταία αναβάθμιση χάλασε κάτι στο τηλεκοντρόλ; το χάνει μετά από 2 με 3 μέρες και θέλει ξανά pairing
Ξεκινάμε με τα εύκολα και αν δεν στρώσει θα πάμε και στα σχετικά δύσκολα.
Πήγαινε στις ρυθμίσεις/εφαρμογές/εφαρμογές συστήματος/bluetooth/κανε αναγκαστική διακοπή/κανε διαγραφή κρυφής μνήμης (cache)/κανε διαγραφή δεδομένων (data)/κανε επανεκκίνηση το shield και αν δεν στρώσει (που θα στρώσει) τα ξαναλέμε.
Προσοχή τις διαγραφές cache και data να τις κάνεις με την σειρά που σου γράφω.

• Like
Reactions: fuorigioco1981
Χτες δέησα να το ανοίξω για να το στήσω κι έχω μια πρώτη σειρά εντυπώσεων-απορίων.

Αρχικά έκανα την σύνδεση με το κινητό από όπου αντέγραψε τα του Google μου και όλα καλά, πάτησα τα άπειρα agree και μετά κατέβασε 800MB shield experience update.
Κάποια στιγμή λοιπόν μπήκα μέσα, σαχλαμάρισα λίγο με youtube, σκάλισα λίγο settings και είπα να πάω στα πιο σοβαρά.
Κοτσάρω στικάκι για εσωτερικό χώρο, μου βγάζει προειδοποίηση ότι ίσως να είναι αργό (που δεν είναι) και κάνω την διαδικασία, οπότε μεταφέρει διάφορα.
Πάω πάλι youtube και δε με αφήνει να κάνω κάτι και μετά από λίγο με πετάει home screen, όπου και τρώω και ειδοποιήσεις ότι δε έχει internet το wifi.
Δοκιμάζω ξανά, τα ίδια. Βγάζω στικάκι μήπως φταίει αυτό, μια από τα ίδια. Ε λέω ας κάνω ένα factory reset, μα δεν έχω στήσει και τίποτα σοβαρό.

Το έκανα και μετά δε μπορούσε να συνδεθεί με το κινητό για να κάνει από κει copy. Εν τέλει πατάω και ένα restart το router, βγάζω στικάκι και πάλι από αρχή.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία (ευτυχώς το download του update δεν χρειάστηκε να επαναληφθεί), δεν έβαλα ξανά στικάκι για έξτρα αποθηκευτικό, απλά κότσαρα usb για σύνδεση με usb hub όπου έχω πάνω ένα άλλο usb και έναν δίσκο.

Προσπάθησα λοιπόν να παίξω περιεχόμενο (mkv) από το στικ στο hub. Κατεβάζω mx player και vlc player. Ούτε στον ένα ούτε στον άλλο δεν έβρισκε αρχεία. Κατέβασα και έναν file explorer και από εκεί εν τέλει έπαιξα τα αρχεία. Σήμερα το πρωί, μου ήρθε και η φλασιά και πήγα και έκανα always allow storage (είναι λογικό αυτό;), οπότε και μαγικά τόσο το mx όσο και το vlc είδαν αρχεία.

Πρώτες Απορίες:

1) mx vs vlc: Ποιον προτιμάμε; Αν είδα καλά σε ένα TrueHD-Atmos αρχείο, ο μεν πρώτος έβγαλε σωστή ένδειξη στον ενισχυτή, ο δε δεύτερος το γύρισε σε DD. Μπορούμε να δούμε και στους 2 στοιχεία για το video (αναλύσεις, HDR κτλ) και πώς;
2) AI upscale: Ποια επιλογή;
3) Το περιεχόμενο που έχω δει μέχρι τώρα είναι σε NTFS. Υπάρχει περίπτωση να δει EXT3 δίσκο;
4) Να ξαναβάλω το έξτρα στικάκι για εσωτερικό αποθηκευτικό ή θα μου κολλήσει το σύμπαν; (Αν και δεν ξέρω τελικά αν έφταιγε αυτό ή το ίντερνετ μου). Έχω επιλογή να το βάλω μεν, αλλά να του πω τι να μου μεταφέρει και τι όχι ή έστω αν δεν δουλέψει σωστά να γυρίσει πίσω ότι πήρε;
5) Έχουμε τρόπο ο Google assistant να καταλαβαίνει και ελληνικά και αγγλικά ή δουλεύει κάθε φορά στην τρέχουσα γλώσσα;
6) Γενικά το κλείνουμε ή το βάζουμε sleep; Όταν το κλείνω, μου κλείνει τα πάντα μαζί (ενισχυτή-τιβι). Αν θέλω να το αλλάξω αυτό πάω σε HDMI-CEC ρυθμίσεις;
7) Έκανα cast από κινητό τόσο stremio όσο και eon χωρίς να το χω στήσει στο shield. Κερδίζω κάτι στήνοντας τις αντίστοιχες εφαρμογές;
8) Kodi: Κάποιο link για κάποιο up-to-date οδηγό στησίματος;

Ε νομίζω καλές είναι για αρχή :D...

Ξεκινάμε με τα εύκολα και αν δεν στρώσει θα πάμε και στα σχετικά δύσκολα.
Πήγαινε στις ρυθμίσεις/εφαρμογές/εφαρμογές συστήματος/bluetooth/κανε αναγκαστική διακοπή/κανε διαγραφή κρυφής μνήμης (cache)/κανε διαγραφή δεδομένων (data)/κανε επανεκκίνηση το shield και αν δεν στρώσει (που θα στρώσει) τα ξαναλέμε.
Προσοχή τις διαγραφές cache και data να τις κάνεις με την σειρά που σου γράφω.
το έκανα χτες... περιμένω να δω εάν θα το ξανά κάνει και ενημερώνω... ευχαριστώ

Τις επόμενες μέρες έρχεται το ‘πολυαναμενομενο’ update Shield Experience 9.0.1
Ανάμεσα στα αλλά που θα έχει τα σημαντικά fix θα είναι:
  • Resolves PLEX Media Server issue
  • Fixes storage permissions on media player, file browser, and emulator apps
  • Fixes stutter when playing interlaced content
Αναμένουμε λοιπον

• Like
Reactions: avlovers
Να προσθέσω και γω δύο απορίες σε αυτές του group131....

1) Συνέδεσα ένα 4bay hdd enclosure (jbod only με δικό του ρεύμα) σε μια usb θύρα του shield με ένα δίσκο μέσα. Το shield τον βλέπει κανονικά χωρίς πρόβλημα.
Το plex τώρα, ενώ βλέπει όλα τα αρχεία που έχει ο δίσκος και έχει φτιάξει database/metadata κλπ, όταν προσπαθώ να μεταφέρω την database από τον εσωτερικό δίσκο του shield, στον δίσκο στο enclosure δεν τον εμφανίζει στις επιλογές.
Είναι από τα προβλήματα που έβγαλε το update ή κάνω κάτι λάθος ;;
2) Έχει σημασία σε ποιο φάκελο βάζουμε τις ταινίες για παράδειγμα ; Στο movies που δημιουργήθηκε στο root του δίσκου ή σε κανούργιο υποφάκελο movies μέσα στο nvidia_shield όπως έχω δεί σε μερικά tutorial?

ευχαριστώ

Καλησπερα σε ολους, εδω και λιγες ωρες κατεβηκε το update Shield Experience 9.0.1. Το περασα στο Nvidia Shield TV PRO 2019 και στο Shield TV το κυλινδρικό. Μεχρι στιγμης ολα ειναι μια χαρά. Αν δω καποια δυσλειτουργια αυριο θα ενημερωσω!!!

Τις επόμενες μέρες έρχεται το ‘πολυαναμενομενο’ update Shield Experience 9.0.1
Ανάμεσα στα αλλά που θα έχει τα σημαντικά fix θα είναι:
  • Resolves PLEX Media Server issue
  • Fixes storage permissions on media player, file browser, and emulator apps
  • Fixes stutter when playing interlaced content
Αναμένουμε λοιπον
Aμην...:rolleyes:

εγω που εχω standby την προηγουμενη την οποια δεν την εκανα Install ποτε,τι κανω?
ενα ρισετ να τελειωνω και να βρει κατευθειαν την τελευταια?

Εσυ μου φαινεται πως 'τρωγεσαι'...😆

Δεν καθεσε κανα δυο μερες να δεις τι γινεται?
Πανε Settings → Apps → See all Apps → Show System Apps, πανε στο "System Upgrade" και καντο on. Εκει διεγραψε το all data .
Θα διαγραψει το παλιο download και θα κατεβασει το καινουριο.
(ΚΑι αυτο για σιγουρια σε καθε περιπτωση...)

• Haha
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Εσυ μου φαινεται πως 'τρωγεσαι'...😆

Δεν καθεσε κανα δυο μερες να δεις τι γινεται?
Πανε Settings → Apps → See all Apps → Show System Apps, πανε στο "System Upgrade" και καντο on. Εκει διεγραψε το all data .
Θα διαγραψει το παλιο download και θα κατεβασει το καινουριο.
(ΚΑι αυτο για σιγουρια σε καθε περιπτωση...)
δεν καταλαβες..θα περιμενω να δω τι θα γραψετε και μετα θα κανω οτι κανω...:p