NVO Valve MC/MM Phono Stage

Και το προηγουμενο πολυκλωνο PCOCC-A ηταν πολυ καλο για το μεγεθος του σηματος που μας ενδιεφερε,αλλα αυτο το μονοκλωνο εκανε μια μικρη διαφορα και κυριως ειναι ευκολοτερο στην χρηση,παρόλον οτι χρειαζεται μεγαλυτερη προσοχη στην προετοιμασια του.
Επισης τα επαργυρα μασιφ χαλκινα RCA βοηθησαν αρκετα.

εξαιρετικες μετρησεις Πανο. πραγματικα συνχαρητηρια στον Ανδρεα για το σχεδιο του !

Για οσους θα ηθελαν να το ψαξουν, το νεο review του SPA-II ειναι στο τευχος του Stereophile Ιουλιου !!! :smile:

Για οσους θα ηθελαν να το ψαξουν, το νεο review του SPA-II ειναι στο τευχος του Stereophile Ιουλιου !!! :smile:

εξαιρετικο review απο τον Fremer.
Αν ειχε και κανα κουτακι λιγο ποιο fancy πιστευω θα ηταν διθυραμβικα τα σχολια....

Δυστυχως δεν ηταν δυνατον να στελναμε το SPA-II/2 για δοκιμη διοτι ηδη ηταν σε εξελιξη η δοκιμη του SPA-II,που συνεπεσε με τις αλλαγες που εγιναν.

To SPA-II/2 εχει κατα πολυ βελτιωμενα σημεια, οπως το καθ'ολα βελτιωμενο κυκλωμα εξοδου , απομονωμενο mother board για αξαλειψη οποιας πιθανοτητας μικροφωνισμων απομονωνοντας το εντελως απο το σασι , νεα toggle switches ( μεγαλυτερη αξιοπιστια ) και μερικες αλλες μικροαλλαγες , ολες με σκοπο την ηχητικη βελτιωση,που ειναι εν τελει σημαντικη, με μεγαλυτερη διαφανεια και ανεξαρτησια απο καλωδια κλπ.......

Μια πολυ μικρη εταιρεια οπως η NVO , μεταξυ αλλων, αντιμετωπιζει και το προβλημα του κουτιου,που οσο παραξενο και να ακουγεται, δεν ειναι μικρο προβλημα. Το υφισταμενο κουτι αγοραζεται απο Ιταλο κατασκευαστη,τροποποιειται καπως για τις αναγκες του SPA-II & τωρα του SPA-II/2. Χρησιμοποιειται ευρεως απο πολλες μικρες εταιρειες και με λιγη δουλεια ειναι αρκετα καλο. Πιστευω οτι με την απομονωση της πλακετας απο το σασι , λυθηκαν καποια μικροπροβληματα.

Προς το τελος του χρονου/αρχες του επομενου, οποτε και θα κυκλοφορησει το top of the line SPA Reference, θα εχουμε ετοιμο για χρηση και το κουτι που θα φτιαχνεται εξ'ολοκληρου απο εμας, και θα ειναι χωρις συμβιβασμους σε ολα τα σημεια,αλλα επισης και την τελικη εμφανιση.Θα υπαρξουν βεβαια και αλλαγες στο κυκλωμα, θα χρησιμοποιουνται εξαρτηματα υψιστης ποιοτητας οπου χρειαζεται και 1-2 αλλα.

Το prototype SPA Reference ειναι ετοιμο και υπο δοκιμην και το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο.Μερικες φωτογραφιες ανεβασε ο Magellan στο δελτιο τυπου στην κατηγορια νεων προιοντων εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/39120-Nέα-προϊόντα-Hi-End-εταιρειών/page101

Last edited:
Είμαι στην ευχάριστη θέση, να έχω στην κατοχή μου έναν NVO SPA ONE...

Όσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν αυτό το phono stage που έχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια στον ειδικό τύπο, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί με τον Πανίκο (AYDIOLYTIC) και εμένα με πμ, για ακρόαση στον χώρο μου.

Επίσης αναφορικά το σύστημα μου αποτελείται από:

Lenco GL75 modified heavy plinth,
Linn Ekos Mk1, Advanced Analog MG-1 linear tracking tonearm, AudioTechnica 33ev, BenzMicro Wood L2, A&R Cambridge Jico SAS (και άλλες κεφαλές).
Meridian 502 Pre,
Musical FIdelity Superchargers 550,
B&W 801 Matrix S3.

Last edited:
Μπράβο ρε παιδιά τώρα το είδα το νήμα και δεν ήξερα ότι φτιάχνατε ένα τόσο καλό phono. Πανάκριβο μεν για την δικιά μου τσέπη πανέμορδο δε :)

Ευχαριστώ Μιχάλη,

Ανά πάσα στιγμή τα τελευταία 2-3 χρόνια είχα τουλάχιστον 2 phono, και αυτή την στιγμή έχω τρία (Musical Fidelity v-lps με μεγάλο σταθεροποιημένο τροφοδοτικό, Musical FIdelity M1 Vnyl, και φυσικά το NVO) και ο λόγος τούτου είναι οι τρεις βραχίονες επάνω σε δύο πικάπ.

Για την φτηνή κατηγορία (είχα μερικά) τι να πω όλα κάνουν την δουλειά τους αλλά δεν είναι για παραπάνω...

Μόνο από ένα (που είχα) έχω παράπονα, το EAR Yoshino 834P Signature... όλος ο κόσμος το εγκωμιάζει, το πουλάνε λιανική 1550... και τελικά είναι ένα πολύ μέτριο προϊόν, που δεν κάνει ούτε από προσποίηση την προσπάθεια να αποδώσει αυτά που υπάρχουν στον δίσκο... κατά την ταπεινή μου, προσωπική άποψη πάντοτε, για να μην παρεξηγηθώ, και δεν θα ήθελα κουβέντα επί τούτου σε αυτή την ενότητα που είναι του Πανίκου για τα προϊόντα NVO...

Φυσικά το NVO διαπρέπει σε φυσικότητα όσο και μουσικότητα, από όλα εκείνα που έχω ακούσει, και φυσικά δεν το έχω ακούσει μόνο στο δικό μου σύστημα...

Συγχαρητήρια Κρις!
Θα μπορούσες να μας πεις κάποια λόγια για τη συμπεριφορά του σε συνεργασία με το χαρακτήρα του lenco; :o

μαλλον θα εννοεις την συνεγασια με την κεφαλη/ες του πικαπ και τον προενισχυτη η step up που ακολουθει, γιατι το φωνο δεν εχει καμια σχεση με το πικαπ καθεαυτο.

Εχω ακουσει το συστημα του Χρηστου με το NVO 1 και το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο, ιδιαιτερα μουσικο θα ελεγα, πραγμα που ειναι και το ζητουμενο.

Και επειδη το εχω ακουσει, θα ελεγα πως θα πρεπει να "εκμετελλευτειτε" την φιλοξενια του Χρηστου..

Το άκουσα τυχαία (δεν ήξερα ότι το έχει, απλά πέρασα) στου Χρήστου πριν λίγες μέρες.
Έχει σχεδόν "ντιούικο" κουτί και look και δεν το πιανει το μάτι για κάτι σπέσιαλ, δεν ρώτησα καν τι είναι...
Αφού είχαμε ακούσει κάμποση ώρα με το MF-M1, ο φίλος αποφάσισε να το συνδέσει. Δεν είχα διαβάσει γρι απ'το νημα αυτό και δεν ήξερα τίποτα περί VTO.
Λοιπόν, σε ροκ '70s που ακούγαμε (δεν ήθελα κλασική, συμπαθάτε με) μύρισε ο αέρας της εποχής. Τα πάντα έλαμψαν, τόσο με την έννοια της ευδιακριτότητας, αν και ήταν ήδη παρακολουθήσιμα και με το MF, όσο λόγω των χροιών τους. Ο,τι βρισκόταν στην μεσαία περιοχή -από τα ψηλότερα χαμηλά ως τα χαμηλότερα ψηλά- αναδείχτηκε χωρίς τσιρίδες και ψευτιές. Τα ταμπούρα με τις χορδές τους, οι κιθάρες, φωνές... όλα.
Ενώ μέχρι τότε ήμουν σκυμμένος μπροστά στο τραπεζάκι, ήταν η ώρα που ακούμπησα την πλάτη πίσω στον καναπέ.
Κατά τη γνώμη μου, που του την είπα και του ίδιου ξεκάθαρα, ήταν αυτό που χρειαζόταν το σετάκι του για να φωτίσει το σκηνικό.
[βέβαια εγώ είμαι μαθημένος σε αρκετά πιο "live" ήχο που, παραδόξως, του άρεσε όταν τον άκουσε]
Σειρούλα έγραψες... :ernaehrung004:

pelopis85, η εμφάνιση των συγκεκριμένων διαφορών δείχνει την ιδιοσυγκρασία του μηχανήματος καθεαυτού.
Είναι απ' αυτές που κάνουν μπάμ όπου και να το κοτσάρεις το μηχανάκι. Δεν βλέπω σχέση με ταιριάσματα κλπ.

Last edited: