Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ηλία εύγε!

Σπύρο, μπορεί να φταίει το ότι είμαι αρνητικά προκατειλημένος με το θέμα, αλλά ίσως να ήθελε κάτι ακόμα για να περάσει η αίσθηση που είχες βλέποντάς το σε έναν τρίτο...

Last edited:

Πολύ καλή Ηλία. Η σειρά 5xxx της Nikon μας έβγαλε αρκετούς ασπροπρόσωπους! Έγω είχα μια 5200.

Νυχτερινός Πόρος.

attachment.php

Attachments

• DSC_0084 n c_1.jpg
    DSC_0084 n c_1.jpg
    138.6 KB · Views: 179

περισσοτερο κοντραστ νομιζω ηθελε. Καπως ετσι πιστευω.

attachment.php

Attachments

• attachment2.php.jpg
    attachment2.php.jpg
    126.3 KB · Views: 201

Σωστά. Στήν οθόνη που το επεξεργάζομαι, φαίνεται καλό, από την οθόνη που το στέλνω είναι ξασπρουλιάρικο, (το δικό μου δηλ...)
Η δική σου εκδοχή είναι οκ.-bye-

Ακροκόρινθος by night...

Attachments

• 20080419_0145.jpg
    20080419_0145.jpg
    139.9 KB · Views: 86
Last edited:

Ακροκόρινθος by night...

Η ώρα είναι κατάλληλη. Η χρωματική ισορροπία σχεδόν άψογη, ίσως χρειαζόταν λίγο περισσότερο κορεσμός. Και στη σύνθεση αν έλειπε ένα μέρος από το κάτω σκοτεινό μέρος ίσως ήταν ακόμη καλύτερα.

Πολύ καλή... μου έβαλες ιδέες.

Αλήθεια ο αρχαιολογικός χώρος της Κορίνθου φωτίζεται;

Φωτίζεται συνήθως το ΣΚ,είναι ανοιχτά μέχρι της 15:00,αλλά αυτά για το Κάστρο στον Ακροκόρινθο.Ο αρχαιολογικός χώρος (αρχαία Κόρινθος)είναι λίγο πιό κάτω, τις ώρες του μουσείου δεν τις ξέρω,θα ήταν χαρά μου να συναντηθούμε.Η φωτό είναι 1 από πολλές, όσο πέρναγε η ώρα τράβαγα.
Δυστυχώς, η ώρα και η μέρα ήταν λάθος(ομίχλη από άμμο,λίγος ως ελάχιστος αέρας) αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναπάω.Η φωτογραφία δεν έχει υποστεί παρά ελάχιστη επεξεργασία(κάτι ψιλοδιορθώσεις, δεν θυμάμαι καν τι ήταν)λόγω βιασύνης.Τεχνικοί λόγοι (δεν έχω photoshop!)δεν επιτρέπουν το ανέβασμα άλλων φωτό προσωρινά.Θα επανέλθω...:grinning-smiley-043

Δύο φωτογραφίες της Ακρόπολης,
τις τράβηξα σήμερα, λίγες ώρες πρίν με το σούρουπο.

Τελικά αυτή η ώρα του λυκόφωτος που δεν είναι ούτε βράδυ ούτε μέρα νομίζω έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα φωτιζόμενα μνημεία. Δεν κρατάει πολύ 10-15 λεπτά.

Χρειάζεται όμως και καθαρός ουρανός που σήμερα εγώ δεν τον είχα, αυτό το νέφος σκόνης με την υγρασία μειώνει πολύ τη διαύγεια.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• acropoi.jpg
    acropoi.jpg
    125.4 KB · Views: 209
  • acropoi200.jpg
    acropoi200.jpg
    124.8 KB · Views: 229

Η σκονη δεν σε σταματαει. Μπραβο. Οντως το λυκοφως ειναι μοναδικο.

Πάρα πολύ καλές. Μπράβο. Εύχομαι κάποια στιγμή να καταφέρω να πλησιάσω και εγώ τέτοιο επίπεδο.

Ευχαριστώ για τα σχόλια σας παίδες :ADFADF1:

Βλάση, δεν είναι πρωινές αλλά βραδινές. Την ώρα που δύει ό ήλιος αλλά πρίν μαυρίσει τελείως ο ουρανός. Δέκα δεκαπέντε λεπτά κρατάει όλο κι όλο αυτό το ημί-φως. Φυσικά και το πρωινό φως ακριβώς πριν βγει ο ήλιος είναι κατάλληλο αλλά ποιός σηκώνεται τέτοια ώρα.

Στήνεις τριπόδι από πριν εσαι έτοιμος και περιμένεις. Με το που ανοίξουν τα φώτα αρχίζεις και τραβάς μια φωτό κάθε δύο λεπτά, 4-5 είναι αρκετές.

Τέτοιες φωτογραφίες είναι ωραίες αλλά και πολύ εύκολες.
Καλύτερα να υποφωτίσετε παρά να δώσετε πολύ χρόνο και να κάψετε τις λεπτομέρεις στο μνημείο. Συγκεκριμένα για την Ακρόπολη τράβηξα με f/8 στα 200iso έβαλα από ένα έως τρια τέσσερα sec (περίπου).
Από Φιλοπάππου (λίγο πιο πάνω από εκεί που είχαμε πάει μαζί Βλάση) με τo 200αρη f/4 φακό τη μία και με τον 55αρη f/2.8 την άλλη (αυτόν κατά λάθος τον πήρα μαζί μου αλλά δεν τα κατάφερε και άσχημα). Οποιοσδήποτε φακός από 50-200mm είναι κατάλληλος πάντως.
Για τον 50mm λέω ότι είναι κατάλληλος γιατί πρίν νυχτώσει εντελώς μπορούν να βγουν λεπτομέρεις από τον περιβάλλοντα χωρο της Ακρόπολης. Αν μαυρίσει τελείως ξεχάστε τον 50αρη, χρειάζεται τηλεφακός, από 150 έως 200mm.

Ηλία Υπέροχες.

Μήπως έχεις και άλλες απο διαφορετική γωνία ??

Συνονόματε δεν έχω άλλες, πέντε τράβηξα όλες κι όλες από το ίδιο σημείο.
Μετά νύχτωσε και το άφησα.

Κατέβα Αθήνα να πάμε μαζί για τις υπόλοιπες ;) -bye-