Προσπαθω να σκεφτω τι είναι αυτο που σε κανει να βγάλεις μια φωτογραφία ,βλέπω τις φωτο πιο πάνω και προσπαθω να καταλάβω πως και γιατι ποια η καθοριστική στιγμη τι σκέφτηκε ο φωτογραφος ,ίσως βλέποντας τις φωτογραφιες σας καταλάβω ,ίσως μελετώντας βελτιωθούν και οι δικές μου ,ίσως και όχι τελικα να μην καταφέρω ποτε να αιχμαλωτισω εκείνη τη στιγμη ,αλλα αυτο πραγματικα δεν έχει πλέον καμία σημασία , μέχρι τώρα η σχέση με την φωτογραφία ηταν στην αποτύπωση οικογενειακών μικρών στιγμών ,τα πράγματα αλλαζουν και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας για αυτο .
αυτό λέω ..... την συναισθηματική έκφραση......Κατ'αρχήν είναι τιμή μας αν με τις φωτογραφίες μας είδες την υπόθεση φωτογραφία με άλλο βλέμα.
Μην μπαίνεις όμως στην λογική του "ποιά ήταν η καθοριστική στιγμή" κλπ γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη είναι άστοχη.
Δεν γίνεται να εκλογικεύσεις το συναίσθημα. Η καθοριστική στιγμή δεν είναι κάτι που ξέρει κανείς από πριν και την περιμένει έτοιμος να κάνει το κλικ. Δεν ξέρουμε καν αν υπάρξει.
Για εμένα προσωπικά η φωτογραφία είναι συναισθηματική έκφραση. Προσπαθώ να δείξω στους άλλους πως εγώ βλέπω συναισθηματικά και όχι οπτικά τον κόσμο.
Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά ασχολούμαι με την φωτογραφία, να δείξω στους άλλους, αυτό που με "λαβώνει".
Αυτό που σε εμένα είναι σημαντικό και "σκοντάφτω" πάνω του , ενώ για το άλλο μπορεί να περνάει απαρατήρητο.
Με αυτόν τον τρόπο, όπου και να πάω δεν έχω παρά να δείξω την δική μου οπτική και αυτό είναι το αποφασιστικό.
Η στιγμή με την έννοια της στιγμής που σου "μιλάει" ο κόσμος δυνατά και όχι με την έννοια της στιγμής του φωτορεπορτάζ (που και σεβαστό είναι και δύσκολο αλλά εντελώς άλλο πράγμα)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.