Νυχτερινή φωτογραφία

Αλεξανδρε εξαιρετικη!! νομιζεις οτι ειναι ενα τεραστιο καζανι και παραγει συννεφα :)

merci φίλε μου.Περνούσα κατα λάθος γιατι ειχα πάει για ενα timelapse και εμεινα να φωτογραφιζω το υδραγογείο... :D

Μία βραδινή παραμονή της Αγίας Τριάδος στις 23 Ιουνίου του 2013

10483166866_560a00459b_b.jpg

Μια πρώτη δοκιμή -όχι και τόσο επιτυχημένη- στην North American Nebula.
Οι συνθήκες υγρασίας και φωτορύπανσης δεν αφήναν και πολλά περιθώρια. Θα το ξανάπροσπαθήσω και άλλη φορά.
150mm 3mins f 2.8 ISO 1600

North American Nebula by ChrisBrn [thank you for 100K+ views], on Flickr

Orion nebula by ChrisBrn [thank you for 100K+ views], on Flickr

My first try on the great nebula in Orion.
Single frame: 124sec, f 6.3, ISO 3600, 500mm
The result would've been much better if I used many photos to stack but the conditions were deteriorating rapidly.
Each subsequent photo was worse and worse as mist was growing up very fast.
After about 20 mins we were wet and packing up.

Last edited:
Πήρες την nex 3n?
Πότε?
Με το κιτ φακό είναι οι φωτογραφίες?

Δεν με προσεχεις οταν γραφω βλεπω.... :2thumb22sup:
Φυσικα και την πηρα. Τοσες φορες στο ειπα σε αλλο νημα οπου ψαχνεσαι για την αντικαταστατρια της J1.
Ναι ειναι με τον 16-50 ολες οι φωτο (δεν εχω κι αλλον...)
Εχει ΠΟΛΥ μεγαλες γεωμετρικες παραμορφωσεις στα 16mm.
Καλο ειναι να τραβας σε RAW+Jpeg.
Εχω παρατηρησει πως καποιες φορες τα RAW εχουν λιγοτερη παραμορφωση απο τα (διορθωμενα υποτιθεται) jpeg , κι αλλοτε το αναποδο (που ειναι και το φυσιολογικο).
Σε γενικες γραμμες, για μηχανη που μπορεις να την κουβαλας παντου (σε θηκουλα κι ΟΧΙ στην τσεπη, ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ) ειναι πολυ ικανοποιητικη.
Σχετικα γρηγορο κι ακριβες AF (οχι σε CAF, δεν το δοκιμασα καν) καλη φωτομετρηση, αρκετα στιβαρη για πλαστικο σωμα.
Γενικα ΠΟΛΥ καλη εντυπωση για τα 300 της (απο e-photoagora.gr)
Την προτιμησα για τον APS-C αισθητηρα της, που ειναι παρομοιος με της D7000.
Εκει που διαφερουν ειναι το NR που μαλλον η SONY το εφαρμοζει ΠΑΝΤΟΥ (και στο RAW μαλλον)
Αν θελεις, στειλε mail να σου πω περισσοτερα.

Και στην RX100 οι παραμορφώσεις στα raw "έρχονται" πολύ ζόρικα αν δεν φτιάξεις προφίλ ή δεν έχεις έτοιμο... Ωραία βόλτα!

Η in-camera διόρθωση (συχνά, και στο ίδιο το raw) είναι κόλπο να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη, κατά την ταπεινή μου άποψη. Φερετζές να κρύβουν την αδυναμία τους και το θράσος τους οι κατασκεαστές, που θέλουν το μικρό, το μεγάλου εστιακού εύρους και γρήγορων διαφραγμάτων, αλλά και ταυτόχρονα κάπως φθηνό.