Νυχτερινή φωτογραφία

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

οπ, ανέβηκε !

Attachments

• moon Average.jpg
    moon Average.jpg
    48.4 KB · Views: 86
Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

καταπληκτικές !!! θέλω φακό zoom επειγώντος :)

Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

οπ, ανέβηκε !

Αμάν! Η Σελήνη κατοικείται! Βλέπω "yannis" επάνω! :eek: :flipout:

Όλες ωραίες, αλλά νομίζω ο yiannakas πέτυχε περισσότερο την ...Σεληνιακή αίσθηση! :2thumb22sup:

Η μόνη παρατήρηση, η αρνητική επίδραση του sharpness στο περίγραμμα κάτι που συνέβη και σε άλλους.

Δοκίμασα και εγώ με την έκλειψη, αλλά με τον 24-120 δεν πέτυχα την απαραίτητη "ταχύτητα διαφυγής" και έμεινα να κοιτάω εκ του μακρόθεν...
Ένα χιλιάρη ήθελα... :frown:

Μια πρώτη προσπάθεια για το φεγγάρι.
Θα ακολουθήσουν και άλλες γιατί είναι ένα από τα αγαπημένα μου θέματα.

2η προσπάθεια και θέλω να πιστεύω καλύτερη!

Πάλι με τον 200άρη με (αν θυμάμαι καλά) 1/500 , ISO400 και F11.

O 300άρης δε μου έκατσε. Ελπίζω την επόμενη φορά.

Attachments

• DSC_0024.JPG
    DSC_0024.JPG
    35.5 KB · Views: 50

με την d300 κ τον nikon 70-200 + 1.7 teleconverter και τριποδο.
f/5.6 και 1/100 στα 320mm.

attachment.php

Nilo πολύ ωραία λήψη.
Καταλαβαίνω ότι το 1.7 telconverter φτανει τον 200άρη στο 340?
Επίσης στη φωτογραφία, η σελλήνη πιάνει το 1/3 του κάδρου (φαίνεται πολύ κοντά). Έτσι βγήκε η φωτογραφία, ή εχεις κόψεις τον ουρανό γύρω γύρω?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Η μόνη παρατήρηση, η αρνητική επίδραση του sharpness στο περίγραμμα κάτι που συνέβη και σε άλλους.

ευχαριστώ για την παρατήρηση, δεν το είχα προσέξει.

Nilo πολύ ωραία λήψη.
Καταλαβαίνω ότι το 1.7 telconverter φτανει τον 200άρη στο 340?
Επίσης στη φωτογραφία, η σελλήνη πιάνει το 1/3 του κάδρου (φαίνεται πολύ κοντά). Έτσι βγήκε η φωτογραφία, ή εχεις κόψεις τον ουρανό γύρω γύρω?

Σίγουρα έχει φάει γενναίο κροπ. Τέτοιο κάδρο δεν δίνει (στο μικρό φορμά πάντα) ούτε 500ρης.

Γιαννη θενκς. Η φωτο εχει κροπαριστει (δεν θυμαμαι ποσο) αρκετα. Το βραδυ αν θες μπορω να σου ανεβασω το πρωτοτυπο.

By the way, εμενα μου αρεσε του yiannaka η σεληνη!

Παιδιά όλες ωραίες.
Η κάθε μιά έχει την ιδιαιτερότητά της.

Και επειδή μιλαμε για φεγγάρι, θα σας κοινοποιήσω ένα e-mail που έλαβα προ μηνός, με θέμα "Σούνιο - Πανσέληνος 18/6/08"

Ειναι λίγο μεγάλο, αλλά τα links αξίζουν το κόπο...

===

Αγαπητοί φίλοιΑύριο 21/6 είναι το θερινό ηλιοστάσιο (η µεγαλύτερη ηµέρα του χρόνου).Μπαίνουµε λοιπόν και τυπικά στο καλοκαίρι ! Προχθές 18/6 ήταν η πανσέληνος του Ιουνίου, η πλησιέστερη στο θερινό ηλιοστάσιο.Γνωρίζετε την "τρέλλα" µου µε τα θέµατα γύρω από την αστρονοµία.Προχθές το ßράδυ λοιπόν είχα πάει στο Σούνιο, σε κατάλληλο σηµείοσε µια απόσταση περίπου 1100 µέτρα µακρυά από το ναό του Ποσειδώνα,
έχοντας υπολογίσει τη σωστή θέση και αναµένοντας την ανατολή της πανσελήνου.Δείτε στον παρακάτω σύνδεσµο µια σχετική εικόνα, που πήρα εκεί, µετηλεσκόπιο και προσαρµοσµένη επάνω του ψηφιακή DSRL µηχανή.
http://astroforum.gr/var/PHOTO-SETUP/Sounion-FullMoonRise-180608-MidFrame.jpg
Επίσης δείτε ένα animation που έφτιαξα από 17 διαδοχικές φωτογραφίεςπου απεικονίζουν την ανατολή της πανσελήνου πίσω από τις κολώνες του ναού.

http://astroforum.gr/var/PHOTO-SETUP/Sounion-FullMoonRise-Animation.gif

Όσοι ασχολούνται µε την αστρονοµία στον παγκόσµιο ιστό, γνωρίζουν την ιστοσελίδα LPOD (Lunar Photo of the Day), την οποία διαχειρίζεται πρώηνστέλεχος της NASA και στην οποία αστροφωτογράφοι στέλνουν καθηµερινά από όλο τον πλανήτη, διάφορες φωτογραφικές δουλειές µε την σελήνη. Στην συγκεκριµένη ιστοσελίδα σήµερα µε τιµούν παρουσιάζοντας αυτή τη δουλειά µου.Δείτε εδώ :

http://the-moon.wikispaces.com/LPOD+June+20%2C+2008
όπου µπορείτε να διαßάστε ένα σύντοµο κείµενο που εκφράζει τις σκέψεις µου.
Καλό ΣαßßατοκύριακοΜΦΧΓιάννης

===

Σημ. Πρόκειται για άλλο Γιάννη και όχι εμένα
enjoy!

Edit: Κατι στο κείμενο δεν φαίνεται σωστά, αλλά τα links ok.

Last edited:

και μια τελευταια σημερινη. Ειχα την αισθηση οτι το φεγγαρι ηταν πολυ χαμηλα. Τραβηξα μερικες δοκιμαστικες και προσεξα οτι υπηρχε μια αναγλυφη υφη στην δεξια πλευρα κυριως. Με τον 70-200 στο τερμα κ αρκετο κροπαρισμα.

attachment.php

ps) Yiannis ωραια τα links!!!

Attachments

• DSC_7516 - Version 2.jpg
    DSC_7516 - Version 2.jpg
    37.2 KB · Views: 161

ήταν τόσο μεγαλό το φεγγάρι?!!! έτσι φαίνετε με το μάτι?!
Γιατί εγώ δεν το έχω δει έτσι ποτέ βρε παιδιά? Είναι κάποιο κόλπο με τον φακό?

εννοώ αυτήν την φώτο
http://astroforum.gr/var/PHOTO-SETUP/Sounion-FullMoonRise-180608-MidFrame.jpg

Last edited:

Οι πρωτες μου προσπαθειες με την καινουρια CANON 450D.

Σημερα το πρωι κατα τις 6 στο κεντρο της Κορινθου.

Στην πλατεια κοντα στο λιμανι οπου τελειωνει μετα απο 2-3 χρονια το εργο αναπλασης, με αποτελεσμα κατω του μετριου. Τα φωτα ειναι πολυ κολακευτικα...

Attachments

• resizeIMG_0365.jpg
    resizeIMG_0365.jpg
    41.9 KB · Views: 54
  • resizeIMG_0368.jpg
    resizeIMG_0368.jpg
    68.6 KB · Views: 56
  • resizeIMG_0362.JPG
    resizeIMG_0362.JPG
    147.2 KB · Views: 59
  • resizeIMG_0372.jpg
    resizeIMG_0372.jpg
    68.6 KB · Views: 51
  • resizeIMG_0374.jpg
    resizeIMG_0374.jpg
    57.1 KB · Views: 56

Και στην ακρη της διωρυγας, στη μερια του Σαρωνικου, κατα τις 6.30.

Attachments

• resizeIMG_0389.jpg
    resizeIMG_0389.jpg
    27.7 KB · Views: 53
  • resizeIMG_0421.jpg
    resizeIMG_0421.jpg
    42 KB · Views: 56
Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Και στην ακρη της διωρυγας, στη μερια του Σαρωνικου, κατα τις 6.30.

Αυτες είναι πολύ καλές. Στη δεύτερη αν έβαζες το γερανό σε άλλη θέση στο κάδρο (π.χ. πιο δεξιά) το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Επίσης θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα αν μπορούσες (αν υπήρχε η δυνατότητα εννοώ) να βρεθείς πιο ψηλά από το θέμα σου, έτσι ώστε η θάλασσα να φαινόταν καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Αυτες είναι πολύ καλές. Στη δεύτερη αν έβαζες το γερανό σε άλλη θέση στο κάδρο (π.χ. πιο δεξιά) το αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο. Επίσης θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα αν μπορούσες (αν υπήρχε η δυνατότητα εννοώ) να βρεθείς πιο ψηλά από το θέμα σου, έτσι ώστε η θάλασσα να φαινόταν καλύτερα.

Πιο ψηλα δεν μπορουσα γιατι δεν εχει εκει καπου να ανεβεις.
Θα μπορουσα να εκανα λιγοτερο ζουμ, αλλα τοτε φαινονται και διαφορα αλλα δεξια-αριστερα που δε μου αρεσαν.

Επισης, μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι εμφανιζονται αυτα τα τεχνουργηματα λιγο πανω απο τα φωτα στις νυχτερινες?

flare είναι, εσωτερικές αντανακλάσεις μεταξύ των στοιχείων του φακού. Δεν είναι όλοι οι φακοί για να φωτογραφίζεις κατευθείαν ισχυρές φωτιστικές πηγές.

flare είναι, εσωτερικές αντανακλάσεις μεταξύ των στοιχείων του φακού. Δεν είναι όλοι οι φακοί για να φωτογραφίζεις κατευθείαν ισχυρές φωτιστικές πηγές.

Μαλιστα.

Ειναι θεμα φακου δηλαδη. Και ποσο θα μου κοστισει το να εχω ενα φακο που να κανει για να φωτογραφιζεις κατευθειαν φωτιστικες πηγες?
Με δεδομενο οτι ο κυριος λογος που πηρα SLR ηταν για να βγαζω νυχτερινες και μαλιστα σε πολη.

Συνήθως οι ζουμ έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, όσο πιο πολλά στοιχεία τόσο δυσκολότερο είναι να το ελέγξεις το πράγμα. Ακόμη και σε ακριβούς φακούς.

Μερικές φορές είναι φθηνοί φακοί που δεν το περιμένεις, που σου κάνουν τη δουλειά. Μια και έχεις Canon, έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις παλιούς χειροκίνητης εστίασης φακούς μέσω αντάπτορα.