Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

....φυσικα και δεν συγκρινονται με τις δικες σας....
Δεν ξερω απο φωτογραφια, τραβηγμενη με την ψηφιακη μου τη νύχτα.
Η ψηφιακη μου(kodak v550) τη νυχτα δεν βγαζει καθολου καλες φωτο, μετα απο προσπαθεια καταφερα αυτην.
σορυ αν ριχνω το επιπεδο:smile:

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Μια χαρά φωτογραφία!!

Η μηχανή παίζει το ρόλο της σωστής αποτύπωσης του ανθρώπινου ματιού.

Ωραίο κάδρο!Σε ποιό μέρος είναι;

ΥΓ Δεν θέλω να ακούσω πάλι για επίπεδο και τέτοια...είσαι στην παρέα μας...

Βασικά στοιχεία για καλές φωτογραφίες τοπίου,ε ίτε τη μέρα είτε τη νύχτα είναι:
1. Καθαρές φωτογραφίες (νετ), δηλ. να μην είναι κουνημένες. Τη νύχτα αυτό το πετυχαίνουμε με τη μηχανή σε ένα τρίποδο, έστω και τσέπης.
2. Το θέμα μας να είναι ολόκληρο και όχι κομμένο. Εδώ βλέπω κομμένο τον φωτεινό οβελίσκο και τα φανάρια της τροχαίας.

Αν προσέξεις αυτά τα δυο σημεία (και μόνο αυτά) θα έχεις πολύ αξιοπρεπείς φωτογραφίες.

Επίσης, αν ο οβελίσκος ήταν στο κέντρο, πλαισιωμένος από την πλατεία και

μέχρι την κορυφή, ίσως ήταν τέλεια...

Καταλαβαινω απολυτα τι λετε.
O οβελισκος ηταν αρκετα ψηλος, νομιζω δεν υπηρχε περιπτωση να τον επιανα μαζι με το εδαφος απο εκει που ημουνα.
thnx

Χθες το βράδυ, λόγω του αέρα, είχε ωραία σύννεφα.
Στο βάθος η Βάρης-Κορωπίου, ενώ στα δεξιά του βουνού μια λευκή γραμμή, είναι αεροπλάνο.
attachment.php

Attachments

• DSC_0833!.jpg
    DSC_0833!.jpg
    105 KB · Views: 168
Last edited:

Το ΜΜΘ είναι από απέναντι, από την πλευρά του ναυτικού ομίλου. Το Μέγαρο κοίταζε όπως φαίνεται στην τζαμαρία του, λοξά το ηλιοβασίλεμα. Είχα τον σπόρο μαζί, είναι ωραία βόλτα, ψαρεύει κόσμος με φόντο την πόλη που ανάβει σιγά-σιγά τα φώτα της, περνούν καραβάκια, πέφτει ο Ήλιος στην Πιερία απέναντι...

Τώρα τα χρώματα δεν είμαι σίγουρος πώς βγήκαν γιατί έκανα τη μετατροπή στο λαπτοπ.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_2778.jpg
    IMG_2778.jpg
    145.3 KB · Views: 148
  • IMG_2764.jpg
    IMG_2764.jpg
    124.4 KB · Views: 146
  • IMG_2751.jpg
    IMG_2751.jpg
    126.7 KB · Views: 148
  • IMG_2752.jpg
    IMG_2752.jpg
    85.7 KB · Views: 145
Last edited:

Αν κατάφερες να κάνεις τόσο ωραία φωτογράφιση με τον "σπόρο" μαζί, σου βγάζω το καπέλο!!!

Το λέω γιατί το έχω δοκιμάσει κι εγώ αλλά με πλήρη αποτυχία...

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην απαίτηση "μπαμπά τσίσα" όταν μόλις έχεις στήσει...

(μιλάμε για κοριτσάκι, το αγόρι δεν έχει τέτοιου είδους προβλήματα,ως γνωστόν)

Η φωτογραφία είναι πολύ καλή, έχει μια αίσθηση "κατασκευής", όσο για τα χρώματα...τι να πω!Μπράβο, κι ας είναι στο photoshop!Περισσότερο πάντως μου αρέσει η #3, με τα δέντρα στο βάθος...

Για την ακρίβεια είναι το καινούργιο δεύτερο κτίριο του Μ.Μ.Θ. και φέρει την "βαριά" υπογραφή του Αράτα Ισοζάκι.

http://www.isozaki.co.jp

Σωστός, είναι το κτίριο που κατασκευάζεται πίσω από το Ποσειδώνιο. Από την πλευρά της πόλης δεν δείχνει την ομορφιά του, από αυτή τη γωνία φαίνεται η τεράστια τζαμαρία του (πρέπει να είναι καμιά 300 τετραγωνικά γυαλί!). Σε πλήρη αντίθεση με το κύριο κτήριο, ίσως γι' αυτό όμως να δένουν, σαν δίδυμο ετερωνύμων.

Πότε αναμένεται να δοθεί σε λειτουργία αυτό, γνωρίζουμε?

Σωστός, είναι το κτίριο που κατασκευάζεται πίσω από το Ποσειδώνιο. Από την πλευρά της πόλης δεν δείχνει την ομορφιά του, από αυτή τη γωνία φαίνεται η τεράστια τζαμαρία του (πρέπει να είναι καμιά 300 τετραγωνικά γυαλί!). Σε πλήρη αντίθεση με το κύριο κτήριο, ίσως γι' αυτό όμως να δένουν, σαν δίδυμο ετερωνύμων.

Πότε αναμένεται να δοθεί σε λειτουργία αυτό, γνωρίζουμε?

Το πρόγραμμα έλεγε τέλη του 2008 αλλά μάλλον πάει για την Άνοιξη του 2009 εκτός κι αν έχουμε εκλογές νωρίτερα... :smile: