Νυχτερινή φωτογραφία

Πλέον η δεύτερη πατρίδα μου...

Πανέμορφη πόλη, πολλές αντιθέσεις αλλά έντονη προσωπικότητα, κάτι σαν την Αθήνα, απλά καμία δεκαριά φορές μεγαλύτερη και πιο κατοικημένη.

Και πότε φιλοξενείς είπαμε; :P
χαχαχαχα

Αν θυμάμαι καλά είχες σχέση με μια κοπέλα με Ασιατικά χαρακτηριστικά, για αυτό και η δεύτερη πατρίδα σου στην ανατολή πια;
Σωστός! Κυρία Μαέστρου επισήμως εδώ και δυο χρόνια!

Μηπως λέω πρέπει να φτιάξουμε και νήμα για φωτό κινητών ? :blink: Χμ θα το προτείνω στη διαχείριση ...

Δε νομίζω πως έχει νόημα. Φωτογραφίες είναι, είτε είναι από κινητό είτε από dSLR είτε από φιλμάτη. Προτιμώ τις κατηγορίες ως έχουν, ανά θέμα. Εκτός φυσικά αν μιλάμε για τεχνικής φύσεως νήμα, με συγκρίσεις κλπ, αυτό είναι άλλη ιστορία.

Ωραία η λήψη αν και από κινητό.
Για φωτογραφίες από κινητό υπάρχει και το Facebook...

Έχω ανεβάσει τόνους φωτογραφιών από dSLR στο Facebook, όπως και αρκετές από iPhone στο flickr. Δεν πιστεύω στα στεγανά. Η συγκεκριμένη έτυχε να'ναι με το iPhone γιατί εκείνο το βράδυ είχα αφήσει τη μηχανή σπίτι.
Στο κάτω κάτω, ένα σημερινό smarpthone είναι συχνά καλύτερο από μια compact 5ετίας... οπότε ποιος θα ορίσει τη γραμμή του αν πρέπει να μπαίνει σε φωτογραφικό νήμα ή στο Facebook?

Να ζήσετε.
Ξέρεις στο Facebook ότι και να ανεβάσεις θα πάρεις και την αντίστοιχη αποδοχή σε likes άμεση εξαρτημένη από τον αριθμό των φίλων, κάτι που είδα τελευταία και στο Flickr να συμβαίνει.
Εδώ όμως είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα οι σχολιάζοντες οπότε άλλη βαρύτητα έχει η κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει και το μέσο που τραβήχτηκε.

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Μια χαρά το iPhone, να δούμε πότε θα βγει τίποτα καλό σε android...
Γιατί μας πληγώνεις;; Μια χαρά φωτό βγάζουν ήδη τα android!

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να ζήσετε.
Ξέρεις στο Facebook ότι και να ανεβάσεις θα πάρεις και την αντίστοιχη αποδοχή σε likes άμεση εξαρτημένη από τον αριθμό των φίλων, κάτι που είδα τελευταία και στο Flickr να συμβαίνει.
Εδώ όμως είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα οι σχολιάζοντες οπότε άλλη βαρύτητα έχει η κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει και το μέσο που τραβήχτηκε.

Ευχαριστούμε!

Στο πρώτο συμφωνώ απόλυτα, δεν περιμένω σοβαρή κριτική απ'το Facebook, και τα όποια likes κατά κανόνα πάνε στο θέμα/περιεχόμενο της φωτογραφίας και όχι στη φωτογραφία ως τεχνική/τέχνη.

Στο δεύτερο όμως, για το μέσο, διαφωνώ, ένας έμπειρος φωτογράφος θα βγάλει ένα κόσμημα με το κινητό σε σχέση με έναν αρχάριο. Άρα και πάλι, το πίσω απ'την κάμερα μετράει πιο πολύ από την κάμερα την ίδια, και το πως χρησιμοποιείς τις δυνατότητες του μέσου σου.

Σκέψου όμως τη φωτογραφιάρα που έβγαλες να ήταν τραβηγμένη με μια μηχανή με μεγάλο αισθητήρα σε τρίποδο με ένα καλό φακό.

Δυστυχώς δε μπορούμε να κυκλοφορούμε με όλο αυτό τον εξοπλισμό στην καθημερινοτητα μας, οπότε σαν καταγραφή στιγμιότυπου μια χαρά τα πήγε!

Στάλθηκε από το SM-T705 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

A μπράβο, εκεί είναι το θέμα. Στο ταξίδι αυτό κυκλοφορούσα με μια (δανεική) 7D και 3 φακούς (28-105, 10-18 και 50). Μιλάμε για 3 κιλά φορτίο σχεδόν. Τη συγκεκριμένη φωτό την έβγαλα επιστρέφοντας από ψιλοκυριλλέ δείπνο, στο οποίο δε θα μπορούσα να έχω σκάσει με σακίδια να κρέμονται. :D

Οπότε, βεβαίως και η φωτό θα'ταν 10 φορές καλύτερη με καλή μηχανή και τρίποδο, όμως εν προκειμένω, δε θα υπήρχε καν!

Αφήστε, το ταξίδι αυτό μ'εβαλε σε σοβαρές σκέψεις για καλή μικρή ακάθρεπτη. Μέχρι τώρα το μέγεθος δε μ'ενοιαζε καθόλου, αλλά δυστυχώς είναι φορές που γίνεται κρίσιμο. Το θέμα είναι ότι ακόμα κι αν πάρεις μια καλή τέτοια, είναι από δύσκολο έως απίθανο να βρεις καλό φωτεινό all around zoom φακό. Και αν αρχίσεις να κουβαλάς πάνω απο εναν, τότε πάλι χάνεται το νόημα της φορητότητας.

Σκέψου όμως τη φωτογραφιάρα που έβγαλες να ήταν τραβηγμένη με μια μηχανή με μεγάλο αισθητήρα σε τρίποδο με ένα καλό φακό.

Ουτε το τρϊποδο είναι απαραίτητο πια, υπάρχουν πανάλαφρες μηχανές (σε λογικά πλαίσια) με καλή σταθεροποίηση που τραβάνε άνετα απο 1/2 μέχρι 6' στο χέρι. Και αν θελήσεις κάτι περισσότερο με δύο αυτάκια απο κάτω στην μηχανή από αυτά που σταθεροποείς κινητό τραβάς όσα λεπτά θέλεις.

Οσο για το μέσο προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είναι απο κινητό ή απο μηχανή μεσαίου φορμά αρκεϊ η φωτογραφία να μου <μιλήσει>... ισα ισα αν μου κινήσει το ενδιαφέρον μια φωτογραφία κινητού ή μιας compact σημαίνει για εμένα ότι εϊναι καλός ο φωτογράφος και προσπάθησε περισσότερο παρακάμπτοντας ή καμουφλάροντας ατέλειες του εξοπλισμοϋ του.

Από τη μια δίνετε χιλιάρικα για μηχανές, φακούς, τρίποδα κτλ και από την άλλη δεν έχει σημασία το μέσο.
Λίγο αντιφατικό μου ακούγεται.
Το τριποδο όταν θες να κάνεις σωστή δουλειά είναι απαραίτητο.

Μα και τα κινητά Παναγιώτη μου χιλιάρικα έχουν φτάσει και κάνουν (τα κορυφαία μοντέλα), και οι μικρές ακάθρεπτες διχίλιαρα τα τοπ μοντελα..το τρίποδο προφανώς δεν το πετάμε στα σκουπίδια, εϊναι απαραϊτητο ειδικά για την νυκτερινή φωτογραφία και όχι μόνο αλλά όχι φυσικά σε βραδυνή έξοδο.

Οσο για αυτό που γράφτηκε για την κριτική μου δίνεται ευκαιρία να πω ότι παρατηρώ πολλές φορές ότι είναι λίγο παρεΐστικη και θυμϊζει Facebook απλώς δεν έχουμε like, δεν είναι κακό που συμβαίνει μην παρεξηγηθώ αλλά μερικές φορές θα ήταν καλό να είμαστε λϊγο πιο αυστηροί ή λιγότερο φειδωλοί στα καλά λόγια πάντα όμως με κόσμιο τρόπο και σεβασμό στο συνομιλητή μας ώστε να του δώσουμε μεγαλύτερο κίνητρο και να μην αδικούμε και αυτούς που ανεβάζουν εξαιρετικά δείγματα.

Καλύτερα να μείνει έτσι η κριτική γιατί το παρελθόν έδειξε ότι με διαφορετικό τρόπο είχαμε παρεξηγήσεις.
Πλεονάζει ο εγωισμός σε όλους μας και λίγοι τον τιθασεύουν.
Για να κρίνεις σωστά και αυστηρά πρέπει να είσαι κάτοχος της γνώσης και γεμάτος εμπειρίες που και πάλι σπανίζει.
Καλό ξημέρωμα σε όλους.
Στο μέλλον θα γράψω και δύο λόγια για την Χ-Τ20 μαζί με δείγματα αλλά χρόνος δεν υπάρχει και καλοκαίριασε και απότομα.

Mια HDR απόπειρα που αρχικά την πρόοριζα για τα σκουπίδια, και όσο την κοίταζα, τόσο μου φαινόταν πιο ανεκτή. Τελικά μου φαίνεται συμπαθητική, όλο αυτό το halo της δίνει κάτι το απόκοσμο.

The city is asleep by betonven, on Flickr

Ωραίο θέμα αλλά πρέπει να ακολουθήσεις τις τεχνικές νυκτερινής λήψης και όχι HDR κλπ

Σωστά! Όμως αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στην Κίνα είναι το ότι η πόλη ήταν παράξενα σκοτεινή τη νύχτα, σε σχέση με τις αμερικανικές. Γι'αυτό και ήθελα αυτό το έξτρα boost. Να και η κανονική (χωρίς HDR και με ελάχιστη επεξεργασία στα curves μόνο).

City by betonven, on Flickr

Χωρις να θέλω να φανώ διδακτικός, οι νυκτερινές λήψεις 'σηκώνουν' αρκετή επεξεργασία και όταν έχει καθαρή ατμόσφαιρα τότε τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Εαν τώρα η πόλη έχει σκόνη ή ατμόσφαιρα είναι χάλια λόγω υγρασίας ή φωτορύπανσης .. απλά δεν είναι κατάλληλη η ημερα ή το θέμα για φωτο.