Νυχτερινή φωτογραφία

Σ ευχαριστω.
Πολυ εντυπωσιακες και οι αλλες απο τον υπολοιπο κοσμο , ομως πιστευω πως τα Ελληνικα τοπια σε "τραβανε" στο θεμα τους ( προσωπικη μου αποψη , ειδικα για θεματα με θαλασσα ).

Κώστα πάρα πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η καθαρότητα που έχουν στα φώτα - αντανακλασεις εντός πολεως. Τι κάμερα χρησιμοποιείς? Κάποια ιδιαίτερη τεχνική να δοκιμάσω και να πειραματιστώ?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

.. Τι κάμερα χρησιμοποιείς? Κάποια ιδιαίτερη τεχνική να δοκιμάσω και να πειραματιστώ?

Nikon D7000. Χρησιμοποίησε τρίποδο. Δοκίμασε υπερέκθεση με χρόνο κάτω από 5 δεύτερα ώστε να μην έχεις κορεσμό χρωμάτων και καμμένα λευκά. Να προτιμάς 1-2 stop ποιό σκοτεινή λήψη, έτσι στην επεξεργασία θα έχεις αρκετό περιθώριο να ανεβάσεις την έκθεση και την φωτεινότητα στα σημεία που θες. Το νερό στις νυκτερινές είναι ένα υπέροχο θέμα, βάλε το στο κάδρο σου όσο περισσότερο μπορείς. Τέλος, πρόσεξε πάρα πολύ στην επεξεργασία να ρυθμίζεις σωστά το White Balance και δώσε μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια και στην ευκρίνεια στο κάτω 1/3 της φωτογραφίας σου διότι ο θεατής από εκεί θα κρίνει "ότι η φωτογραφία είναι πεντακάθαρη". Δες τις δικές μου φωτογραφίες που προσέχω πάρα πολύ το κάτω μέρος και το κοντινότερο στην θέαση θέμα να υπάρχει ιδιαίτερα προσεγμένη ευκρίνεια. Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Costa σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σπυ. Σε τι iso τραβας συνήθως βράδυ?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk