Νυχτερινή φωτογραφία

Μια σημείωση:Όταν στην νυχτερινή φωτογραφία υπάρχει στο κάδρο ουρανός, το κάδρο χάνει πάρα πολύ όταν είναι εντελώς μαύρος(εκτός κι αν θέλουμε να τονιστεί ακριβώς αυτό)

Η φωτογραφία του steliost μπορεί να είναι άψογη από πλευράς εστίασης, οξύτητας, φωτομέτρησης κλπ, αλλά χάνει πολλούς πόντους από τον ουρανό που είναι μαύρος.

Ο Gomar έχει προσέξει αυτή τη λεπτομέρεια και οι φωτογραφίες του έχουν ουρανούς που είτε είναι μπλέ απόχρωσης είτε έχουν κάποια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια(σύννεφα, αστραπές).

Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχω χαλάσει φωτογραφίες, γι'αυτό το λέω.

Κατά τα άλλα, πως σου φαίνεται το τρίποδο; είναι ευκολόχρηστο, σταθερό;

Mπράβο Στέλιο...!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ...

Μια σημείωση:Όταν στην νυχτερινή φωτογραφία υπάρχει στο κάδρο ουρανός, το κάδρο χάνει πάρα πολύ όταν είναι εντελώς μαύρος(εκτός κι αν θέλουμε να τονιστεί ακριβώς αυτό)

Η φωτογραφία του steliost μπορεί να είναι άψογη από πλευράς εστίασης, οξύτητας, φωτομέτρησης κλπ, αλλά χάνει πολλούς πόντους από τον ουρανό που είναι μαύρος.

Ο Gomar έχει προσέξει αυτή τη λεπτομέρεια και οι φωτογραφίες του έχουν ουρανούς που είτε είναι μπλέ απόχρωσης είτε έχουν κάποια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια(σύννεφα, αστραπές).

Σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχω χαλάσει φωτογραφίες, γι'αυτό το λέω.

Κατά τα άλλα, πως σου φαίνεται το τρίποδο; είναι ευκολόχρηστο, σταθερό;

Σίγουρα φίλε ncups ένας ουρανός σε απόγευμα προς βράδυ θα συνέθετε μια καλύτερη φωτό στο πάνω μέρος της, εγώ όμως ήθελα τελείως νύχτα για να δω τη συμπεριφορά του τριποδιού σε μεγάλες εκθέσεις και ειδικά σε όρθια στάση...
Για το τριπόδι τώρα μ' έχει εντυπωσιάσει η ποιότητα κατασκευής του, σταθερότατο για τις δικές μου απαιτήσεις, ζυγίζει γύρω στα 2 κιλά και ναι θα το κουβάλαγα άνετα σε μια πεζοπορία...

Είναι αυτό εδώ...

p10201841.jpg

Βασικα..δε νομιζω να εχει πολυ θορυβο...

Ειναι ομως πισσα νυχτα με 3200 asa σιγουρα κ χαλημες ταχυτητες κ χωρις καθολου επεξεργασια κ αποθορυβοποιηση.

attachment.php

Από το Λακκί της Λέρου.

attachment.php

Ο γνωστός Μύλος από την Αγ. Μαρίνα

Attachments

• _mg_7490_DxO.jpg
    _mg_7490_DxO.jpg
    92.2 KB · Views: 217
  • _mg_7408.jpg
    _mg_7408.jpg
    62 KB · Views: 215
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Με φλασιά ή σταθερό φωτισμό (δίνει τέτοιο η γεννήτρια?)?

Φλασια φυσικα, εχει ενα μικρο πιλοτακο αλλα σε καμια περιπτωση δεν επαρκει για να φωτισεις οπως πρεπει, ισα ισαμερικες φορες για να "βλεπεις".

Ενας γνωστός είχε μια μικρή γεννήτρια βενζίνης στο φορτ-μπαγκαζ και μία 50μετρη μπαλαντέζα και κουβαλούσε μαζί το 500watt σταθερό του !! :bang: