Νυχτερινή φωτογραφία

αν δεν κανω hdr με ενα raw ακολουθω αλλη τεχνικη για να ειναι περισσοτερο φυσικο το αποτελεσμα
απο το raw βγαζω διαφορετικα tiff με διαφορετικη εκθεση το καθενα
τα ανοιγω σε layers στο photoshop και με μασκες σβηνω οτι θελω
και μετα μικροδιορθωσεις με dodge και burn

αλλα για hdr με ενα raw παλι photomatix χρησιμοποιω
του δινω συνηθως 3 tiff -2,0,+2, αναλογα

Last edited:
ilias δεν νομίζω πως χρειάζεται hdr η συγκεκριμένη. Αν πας στο ps και επιλέξεις σκιές/ανοιχτοι τόνοι κάνεις αυτό που θέλεις σε 3''.
Αν μου επιτρέπεις και θέλεις σου δείχνω στη δική σου το αποτέλεσμα.

ilias δεν νομίζω πως χρειάζεται hdr η συγκεκριμένη. Αν πας στο ps και επιλέξεις σκιές/ανοιχτοι τόνοι κάνεις αυτό που θέλεις σε 3''.
Αν μου επιτρέπεις και θέλεις σου δείχνω στη δική σου το αποτέλεσμα.

Καλα, ερωτησεις ειναι αυτες...? Για ριχτο... (το "σκιες / ανοιχτοι τονοι" για πες που το βρισκω ακριβως)

α τωρα καταλαβα τι εννοεις,shadows/hightlights
δεν νομιζω οτι βοηθαει σε jpeg
σε raw εχει τις επιλογες του camera raw

Last edited:
Aν και θα το βγαλουμε οφ τοπικ, προς την επεξεργασια το νημα, αλλα... προσπαθουμε να μαθουμε πως βγαζουμε σωστη νυχτερινη φωτογραφια και ειδικα χριστουγεννιατικη με τα λαμπιονια της και με τα σκοτεινα της...:ADFADF1:

Cane, καλη εγινε, φωτισε λιγο, αλλα το θεμα με τις ρυθμισεις (όλες τις ρυθμισεις) πανω στο ιδιο αρχειο, ειναι οτι η μια αλληλοκαλυπτει την αλλη και θελει πολυ προσοχη ωστε να παρεις αυτο που περνεις (και αν το παρεις) με τεχνικη hdr...

Η πιο καλη λυση που ειχα βρει, ηταν κλασσικα με διπλη επεξεργασια και στη συνεχεια στο φωτοσοπ κατι εκανες με τα channels και με copy-paste καποιες μασκες που εφτιαχνες εκει... δεν το θυμαμαι σχεδον καθολου, προσπαθησα μονος μου να βρω τι γινεται και εβγαλα το παρακατω...

Vienna by 1L1as, on Flickr

Καλο μου φαινεται... τα σκοτεινα φωτισαν με περιπου +2EV και πολυ fill light και τα φωτεινα σκοτεινιασαν κατα 1,5 στοπ περιπου...!!!!!

Καλά το γέλιο είναι ότι βλέποντας τη δική σου επεξεργασία σκέφτηκα ότι το ΗDR που έκανα ήταν εντελώς οφ. Las Vegas έγινε η πόλη:BDGBGDB55:
Είναι πολύ δύσκολο αν δεν έχεις δει την εικόνα. Στο φωτοσοπ το έκανα.

Άλλο πράμα η νύχτα παίδες, αν δεν βγάλω άκρη με τον 20/1,7 στην EP-1 με βλέπω για (μεταχειρισμένη) FF... (ακούω από τώρα την κρεβατομουρμούρα :bigcry:)

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Άλλο πράμα η νύχτα παίδες, αν δεν βγάλω άκρη με τον 20/1,7 στην EP-1 με βλέπω για (μεταχειρισμένη) FF... (ακούω από τώρα την κρεβατομουρμούρα :bigcry:)

Δε μου φαίνεται και τόσο άσχημος ο 20/1.7

P9102240-2.jpg

Ούτε εμένα , αλλά τον "μαθαίνω" ακόμα, σε καμιά 10αρίά μέρες πιστεύω να σας ανεβάσω τίποτα...

Edit: καλό το "γεφυράκι" :-))

Ωχχχχ:slapface: