Νυχτερινή φωτογραφία

Νομίζω ο κανόνας ισχύει ιδίως ανάποδα Χρήστο. Δηλαδή ποιος είναι ο μέγιστος χρόνος για να μην αρχίσει να φαίνεται κίνηση. Γιατί σε στακάρισμα φωτογραφιών δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Με βάση αυτόν τον κανόνα οι δικές μου φωτογραφίες μπορούσαν να σταθούν καθεμία τους οριακά ως "ακίνητες" (600/20 = 30s). Στην τρίλεπτη παραπάνω ήδη βλέπεις στα άκρα πολύ έντονη την κίνηση των αστεριών.

Τα mm αναφέρονται σε ff; :p Κάποιος που έχει 4/3 το βάζει x2;

Kαι επισης αναφερονται μονο σε φωτογραφιση αστερων του ουρανου? Για αστερια της παραλιας που παιζουν πχ ρακετες,:chinscratch::food-smiley-005::earmuffs: ισχυει κατι διαφορετικο...?

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Τα mm αναφέρονται σε ff; :p Κάποιος που έχει 4/3 το βάζει x2;

Εννοείται. Μιλάμε για φαινόμενο εστιακό μήκος.

Kαι επισης αναφερονται μονο σε φωτογραφιση αστερων του ουρανου? Για αστερια της παραλιας που παιζουν πχ ρακετες,:chinscratch::food-smiley-005::earmuffs: ισχυει κατι διαφορετικο...?

Βρε παπαράτσι της κακιάς ώρας, θέλεις να μου φωτογραφίζεις και αστέρια :Banane0:

Ρε μπελάδες που μας βάζετε βραδιάτικα....
Βγάζω μπύρες, πίτσα και τριπόδι και αράζω μπαλκόνι....

Εξαιρετικές οι φωτογραφίες σας, μπράβο!!!

Δεν βγαίνουν δυστυχώς από μπαλκόνι τέτοιου είδους.... πολύ φωτορύπανση στην πόλη. Εκτός εάν μιλάμε για μπαλκόνι σε κανένα χωριό μακρυά. Στην πόλη δεν βλέπεις ούτε το 1/100 αυτών που βλέπεις έξω.

Μάλλον η..κίνηση στους δρόμους ειναι το πρόβλημα μου :twoguns:
Ενδιαφέροντα αποτελέσματα δίνει παντως!

Attachments

• stars.jpg
    stars.jpg
    58.6 KB · Views: 55

Night bridge by ChrisBrn, on Flickr

Χτες το βράδυ πάλι βγήκαν στις ερημιές τα τερατώδη τρωκτικά και χρατσανίζανε pringles! :flipout::flipout::flipout:

Αναμένετε και τη version του Τάσου, που πρέπει να είναι εντυπωσιακότερη αφού χρησιμοποίησε ένα απίστευτο φακό που έβγαζε και τι ήταν πάνω και πίσω του 4-5 μέτρα!!!! ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!
Αυτό δεν ήταν fisheye ήταν sharkeye!!!!!!!! :bird:

Το soundtrack της χτεσινής βραδιάς ήταν το:

http://www.youtube.com/watch?hl=el&v=2YrEiVO93LU

η φωτογραφία αυτή είναι ωραία και σε Α/Μ:

Night bridge b&w by ChrisBrn, on Flickr

Last edited:
Πολυ εντυπωσιακη και αυτη.

Γιατι φαινεται να υπαρχουν δυο κεντρα περιστροφης? Προς τα πανω δεξια η καμπυλοτητα αλλαζει...

Μάλλον παραμόρφωση του φακού(?).
Πάντως αυτή τη φορά "σημαδεύαμε" πολύ μακριά (σχεδόν αντίθετα) από τον πολικό αστέρα.

Νόμιζα Χρήστο πως είχες και ποτάμι στο κάδρο, τι το βάφαμε μια ώρα;

Ο φακός που λέει ο Χρήστος είναι ένας ψαρομάτης Takumar. Σκοτάδι πίσσα και δεν βλέπαμε πού καδράραμε, οπότε μετά μια σειρά φωτογραφιών βλέπω κάτι φαινόταν από την επάνω και δεξιά μεριά του κάδρο. Κοιτάω καλύτερα... ήταν τα κάγκελα της γέφυρας που περνούσε από πάνω και 2-3 μέτρα πιο πίσω μου!

Από το πρόσφατο ταξιδακι στην περιοχή

5955178013_ccee1234de_b.jpg

Προτιμώ τη δεύτερη , αλλά η προσπάθεια είναι καταπληκτική, μπράβο παίδες που έχετε πιαστεί με τέτοιους πειραματισμούς.

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Προτιμώ τη δεύτερη , αλλά η προσπάθεια είναι καταπληκτική, μπράβο παίδες που έχετε πιαστεί με τέτοιους πειραματισμούς.

Άσε όποτε πάω Γιάννενα με τραβάει στα βουνά, δεν έχουμε αφήσει κορφή για κορφή. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Άσε όποτε πάω Γιάννενα με τραβάει στα βουνά, δεν έχουμε αφήσει κορφή για κορφή. :flipout:

χαχχαχχαχα και δεν είδες τίποτε ακόμη.... :flipout:

Την άλλη φορά να φέρεις και παγοπέδιλα! :Banane0: