Νυχτερινή φωτογραφία

Είσαστε λίγο μακριά, διαφορετικά θα ερχόμουνα κάνα βραδάκι να κάνω το τρίποδο για τα Pringles :D

Είσαστε λίγο μακριά, διαφορετικά θα ερχόμουνα κάνα βραδάκι να κάνω το τρίποδο για τα Pringles :D

Πολύ ευχαρίστως!
Έλα εσύ και θα φορτώσουμε με pringles!
Άντε, να μη λένε μόνο εμένα "νυχτόβιο τερατώδες τρωκτικό της ερημιάς"! :flipout:

Μαγευτικες οι φωτο του Chris!!

Ntin, μου αρεσει πολυ το νυχτερινο σου του Γυθειου. Μπορεις να μου πεις χρονο, φακο και ρυθμισεις σε παρακαλω? Εχω παρομοια καδρα και εδω και θα ηταν ενδιαφερον να πειραματιστω. Merci!
Εδω ειναι μια ημερησια φωτο απο αυτες που θελω να βγαλω νυχτα.

Attachments

• xiosk.jpg
    xiosk.jpg
    93.5 KB · Views: 54
18-125 στα 18mm πειραματίστικα και εγώ με χρόνους απο 3-20 sec και f10-20,
η συγκεκριμένη ήταν 5sec στο f18 από ότι λένε τα metadata του flickr καθως δεν την έχω στο λαπτοπ την πρωτοτυπη
Οταν γυρίσω θα ανεβάσω και κάποιες άλλες

18-125 στα 18mm πειραματίστικα και εγώ με χρόνους απο 3-20 sec και f10-20,
η συγκεκριμένη ήταν 5sec στο f18 από ότι λένε τα metadata του flickr καθως δεν την έχω στο λαπτοπ την πρωτοτυπη
Οταν γυρίσω θα ανεβάσω και κάποιες άλλες

Ευχαριστω!
Φ18? φανταζομουν οτι στη νυχτερινη φωτογραφιση χρησιμοποιουνται χαμηλα φ για λογους φωτεινοτητας. Αλλα η φωτο σου ειναι μια χαρα.

Now what? where to go? by ChrisBrn, on Flickr

Σε αυτή τη φωτογραφία ήμουν λίγο τεμπέλης...η διάρκειά της είναι κάτι παραπάνω από 20 λεπτά...
Τότε μια αλεπού(!) παραλίγο να ρίξει το τρίποδο κάτω και φυσικά μας κατατρόμαξε μες το σκοτάδι :flipout:
Το θεωρήσαμε σημάδι ότι πρέπει να τα μαζεύουμε και να αφήσουμε τα ζωάκια στην ησυχία τους!

chrisssb μας εξηγείς λίγο την τεχνική για αυτή τη σύνθεση?
Γιατί βλέπω αστεράκια στα μαλια και αριστερά και όχι δεξιά… υποθέτω βέβαια λόγο stacking…

Ειναι λογω stacking.
Τα ιχνη των αστεριων φαινονται στα μαλια γιατι ειναι το σκουροτερο σημειο!
Υπαρχουν και σε αλλα σημεια, απλα δεν δειχνουν τοσο πολυ.
Η φωτογραφια ειναι συνθεση 46 φωτογραφιων απο τις οποιες 1 ηταν με εμενα μεσα, οπου ενας φιλος πυροδοτησε το flash.
Σε μια αλλη δοκιμασαμε με φακο (light painting) αλλα επειδη ο φακος ηταν πολυ πιο αδυναμος απο το flash, τα ιχνη των αστεριων φαινοτανε πανω μου, πολυ πιο εντονα.

Σε ευχαριστώ!
Έχεις δίκιο για το πουκάμισο, το σκέφτηκα αλλά είπα να κρατήσω το concept για κάτι πιο δυνατό ;-)

και κάποιες νυχτερινές απο εμένα...
IMG_4147.jpg
[/IMG]

IMG_5756.jpg

IMG_5781.jpg
[/IMG]

IMG_5805-1.jpg
[/IMG]

IMG_6365.jpg
[/IMG]

IMG_5802.jpg
[/IMG]

IMG_3962.jpg
[/IMG]

Γεια σας,μεχρι προτεινος επισκεπτομουν μονο το νημα με τις τηλεορασεις ομως επειδη διαπιστωσα οτι ειχα μια εμμονη στο να τραβαω φωτογραφιες και βιντεο με το κιν. μου πηρα την αποφαση να αγορασω την pamasonic DMC TZ-20,γνωριζω οτι οι dslr ειναι παρα πολυ καλες αλλα ηθελα μια compact γιατι μεταφερεται ποιο ευκολα και ποιο διακριτικα.Εχω διαβασει καποια πραγματα απο το νημα αλλα ακομη ειμαι αδαης και ερασιτεχνης οσο και αν το παλευω προσπαθωντας να κανω καποιες ληψεις(ειναι ενας λογος που στην παρεα με κραζουνε καθως ειμαι παντου και παντα με την φωτ.μηχανη στο χερι).Δεν θελω να μακρυγορησω αλλο,καποια θα τα μαθω εμπειρικα,αυτο που θελω να ρωτησω λοιπον ειναι για τις νυχτερινες ληψεις.Η μηχανη μου εχει μενου οπου μπορω να τροποποιησω ταχυτητα κλειστρου,iso και πολλα αλλα και να τις αποθηκευσω και θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου ελεγε καποιες ρυθμισεις για να εξασφαλισω την καλυτερη ληψη(συμφωνα παντα με τις δυνατοτητες της φωτογρ.μηχανης) σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου.Ελπιζω να μην ειμαι εκτος θεματος,ευχαριστω εκ των προτερων.

Η ληψη εχει γινει με την επιλογη...νυχτερινο τοπιο και χωρις τριποδα.

Attachments

• P1000260.jpg
    P1000260.jpg
    24.1 KB · Views: 42
  • P1000266.jpg
    P1000266.jpg
    37.8 KB · Views: 45
  • P1000466.jpg
    P1000466.jpg
    42.5 KB · Views: 43