Νυχτερινή φωτογραφία

Μια προσπάθεια χθες βράδυ..Κορινθιακός.

2uonwaa.jpg

Η πρώτη μου αρέσει - καλή έκθεση, τα περιγράμματα εντάξει, και κάδρο μια χαρά. Στη δεύτερη το φεγγάρι δεν... και τα λεμονοπορτόκαλα σε πρώτο πλάνο κάτι μου κάνουν. Η τρίτη είναι επανάληψη της πρώτης με πιο σφιχτό κάδρο, αλλά όχι αρκετά για να δω κάτι διαφορετικό.

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Η πρώτη μου αρέσει - καλή έκθεση, τα περιγράμματα εντάξει, και κάδρο μια χαρά. Στη δεύτερη το φεγγάρι δεν... και τα λεμονοπορτόκαλα σε πρώτο πλάνο κάτι μου κάνουν. Η τρίτη είναι επανάληψη της πρώτης με πιο σφιχτό κάδρο, αλλά όχι αρκετά για να δω κάτι διαφορετικό.

Χα χα,τα λεμονοπορτόκαλα είναι τριαντάφυλλα.Οι περισσότερες μου βγαίνουν με το φεγγάρι να μοιάζει λαμπατέρ,δεν έχω κατανοήσει ακόμη τις ρυθμίσεις.
Η τρίτη απλά έχει το σύννεφο πιο στημένο,γι αυτό τη τράβηξα.

Re: Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Η Ακρόπολη απ´ το μπαλκόνι μου. Μακάρι να είχα λίγο περισσότερο Zoom αλλά ο 70-200 EF της CANON δεν μου επέτρεπε να "πλησιάσω" άλλο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    51.2 KB · Views: 206
Και κάνουν αυτό το εφέ οι λάμες του διαφράγματος? Μμμ... δεν το ήξερα, θα το δοκιμάσω!

Ιδού το δίλημμα: να έχω την γυναίκα μαζί και να ακούω live γκρίνια, ή να την αφήνω σπίτι και να την ακούω μετά? :laugh:

Την κουρτίνα 2 τουλάχιστον να τραβήξεις τις φωτογραφίες με ησυχία

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Και κάνουν αυτό το εφέ οι λάμες του διαφράγματος? Μμμ... δεν το ήξερα, θα το δοκιμάσω!

Αναλόγως πόσες λεπίδες έχει το διάφραγμα. Οι μονές βγάζουν περισσότερες ακτίνες, πχ οι περισσότεροι Νίκον εδώ και δεκαετίες έχουν 7 λεπίδες, με τις οποίες βγαίνουν 14 ακτίνες. Με 6 λεπίδες που έχουν οι περισσότεροι χειροκίνητοι φακοί μου, παίρνεις 6 ακτίνες. Και έχω φακούς με ακόμη περισσότερες λεπίδες. Ο κανόνας είναι πως με μονό αριθμό λεπίδων, παίρνεις αστέρια με διπλάσιο αριθμό ακτίνων, ενώ με ζυγό αριθμό, παίρνεις αστέρια με τον ίδιο αριθμό. Πχ 8 λεπίδες=8 ακτίνες, 9 λεπίδες=18 ακτίνες. Βέβαια όσο πληθαίνουν οι ακτίνες, τόσο δυσκολότερα τις ξεχωρίζεις.

Η παρακάτω είναι μια παλιά μου με τον Asahi Auto-Takumar 200/3.5 του 1959, με 11 λεπίδες, ο οποίος δίνει αστέρια με 22 ακτίνες!

594519

Last edited: