Νυχτερινή φωτογραφία

Ναι Τάσο είναι στην Κατάρα και ναι περάσαμε και φάγαμε και τα απαραίτητα στο Μέτσοβο! (ας μην έφευγες, τι να σου κάνω?) :beatnik2:
Ελάχιστα πράγματα από διάτοντες (πως τις λένε... Ιρανές? όχι Περσείδες)! Τζίφος! χαμηλά στον ορίζοντα, αχνές και λίγες.
Έπρεπε να καθήσουμε πιο αργά αλλά μέχρι τις 1 το ξημέρωμα που φύγαμε τίποτε....

9499923691_0616fd84a6_o.jpg

9502724474_a5654b3c31_o.jpg

O ... Καραμητρος ... ξαναχτυπα...!!!

Α, 18 πηγαίνω.... τεσπα...

Εγώ έφυγα το πρωί. Ανεβαίνω Θεσσαλονίκη γιατί πετάω για Γερμανία αύριο πρωι.

Καλά να περάσεις! Για φαί πήγαινε οπωσδήποτε απο τον Ποσειδώνα στον Αγ. Ιωάννη. Τα καλύτερα μαγειρευτα κ φρέσκα ψάρια. Το Ιμαμ του είναι για αστέρια μισλεν...

Και βγάλε καμια νυχτερινή με αστέρια στην Νταμουχαρη. Εγώ παρά την επιθυμία, δεν κατορθωσα να πάω. Πήγα δλδ Νταμουχαρη αλλα έμεινα στο μπαράκι...

Μια ερώτηση συμφορουμίτες μιας και δεν το έχω με τη νυχτερινή φωτογραφία... Βλέποντας το exif της πανέμορφης φωτογραφία του alexiou92 θέλω τα φώτα σας...
Βλέπω διάφραγμα F4 και ISO100... με αυτές τις ρυθμίσεις θέλεις ταχύτητα κλείστρου... να πας να πιεις καφέ και ακόμα θα τραβάει για να βγει φωτεινή... όσες φορές το προσπάθησα, η παραμικρή κίνηση ζωγράφισε μια ωραία μουντζούρα. Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν?

Μια ερώτηση συμφορουμίτες μιας και δεν το έχω με τη νυχτερινή φωτογραφία... Βλέποντας το exif της πανέμορφης φωτογραφία του alexiou92 θέλω τα φώτα σας...
Βλέπω διάφραγμα F4 και ISO100... με αυτές τις ρυθμίσεις θέλεις ταχύτητα κλείστρου... να πας να πιεις καφέ και ακόμα θα τραβάει για να βγει φωτεινή... όσες φορές το προσπάθησα, η παραμικρή κίνηση ζωγράφισε μια ωραία μουντζούρα. Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν?

Τρίποδο.... Μη φανταστείς τίποτα τρελους χρόνους, μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης καλο ειναι η απελευθέρωση κλειστρου να γίνει με χρόνοδιακόπτη η ακόμα καλύτερα με τηλεχειριστήριο
Πανέμορφη alexiou92!

Τρίποδο.... Μη φανταστείς τίποτα τρελους χρόνους, μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης καλο ειναι η απελευθέρωση κλειστρου να γίνει με χρόνοδιακόπτη η ακόμα καλύτερα με τηλεχειριστήριο
Πανέμορφη alexiou92!

Ακριβώς. Η συγκεκριμένη φωοτογραφία είναι μόλις 3 δευτερόλεπτα.

Ένα tip: αν δεν έχεις τηλεχειριστήριο ή δεν θέλεις/ξέρεις να ασχοληθείς με χρονοδιακόπτη, απλά βάλε στο χρόνο έκθεσης 1-2 δευτερόλεπτα επιπλέον κάλυψε το φακό (χωρίς να τον αγγίζεις) με κάτι σκούρο (με ένα χαρτόνι κλπ) , πάτα το κλείστρο περίμενε ένα δευτερόλεπτο και αποκάλυψε το φακό.

Υπάρχει και τρίποδο, υπάρχει και τηλεχειριστήριο, θα κάνω δοκιμές και θα σας πω!