Νυχτερινή φωτογραφία

Σαν πολύ νέος στο χώρο της φωτογραφίας είπα να βάλω κι εγώ ένα δείγμα της "δουλειάς μου" χαχα!!!
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί με την Panasonic TZ25 και εννοείται πάνω σε τρίποδο. Θα ήθελα πολύ την άποψή σας για το αποτέλεσμα.

Attachments

• P1020618.jpg
    P1020618.jpg
    65.1 KB · Views: 182
Νομίζω είναι εξαιρετική Toni!
Μπράβο!
Κάποια μικρη διόρθωση στο white balance θα την ανέβαζε ακόμη περισσότερο.
Επίσης μια πολύ μικρή διόρθωση της κλίσης προς τα δεξιά ώστε οι κεραίες και το καμπαναριό να είναι εντελώς κατακόρυφα.

Καλή αρχή toni.
Συμφωνώ ότι έχει θέμα το white balance και η κλίση της φωτογραφίας στον οριζόντιο άξονα.
Η μηχανή στη συγκεκριμένη φωτογραφία παίζει στα όρια της, οπότε αν θες να πας ένα βήμα παραπάνω ξεκίνα να ψάχνεις τον αντικαταστάτη.
Φιλικά Παναγιώτης.

Αν την γείρει και άλλο δεξιά, θα αδειάσει το νερό οπό όλους τούς ηλιακούς:chinese:
με πόσο ζουμ είναι τραβηγμένη και έχει τέτοια γεωμετρική παραμόρφωση ;

Τώρα που το λέτε όντως βλέπω την κλήση, δεν το είχα προσέξει. Για την διόρθωση του WB ακόμα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με επεξεργασία και είναι κάτι το οποίο δεν με "τραβάει" κι όλας. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο max του zoom (384mm) ISO 100, F5.9, 10sec

Σε φωτογραφίες στον ιστό που έριξα μια ματιά , είδα ότι πραγματι, ο φακός παρουσιάζει, κάποιες παραμορφώσεις προοπτικής, στο tele άκρο του
Πάντως, για το είδος της μηχανής σου και για 10sec φωτογραφία και με τερματισμένο άκρο, είναι πάρα πολύ καλή, ακριβώς, επειδή δεν την έχεις πειράξει :2thumb22sup:
Το wb σε φωτογραφίες νυχτερινές, είναι μια δοκιμασία, για τους υπολογισμούς της μηχανής και πονοκέφαλος για τον φωτογράφο, γιατί συνήθως, συνυπάρχουν διαφορετικής θερμοτητος, φωτεινές πηγές :HTEHETH63:

PS. Όσο για την μικρή κλίση στο κέντρο... Εγώ, όταν βγάζω ίσια φωτογραφία, τότε αρχίζω και ανησυχώ :chinese:

Αν την γείρει και άλλο δεξιά, θα αδειάσει το νερό οπό όλους τούς ηλιακούς:chinese:
με πόσο ζουμ είναι τραβηγμένη και έχει τέτοια γεωμετρική παραμόρφωση ;

Δεξιά όχι όπως το βλέπουμε βρε...
δεξιά του λόφου! :D

Το "κακό" είναι ότι εδώ έχω δει τόσο όμορφες φωτογραφίες που οι δικές μου μου φαίνονται πολύ αδύναμες. Μάλλον θα το κόψω το avclub!!!!! :smile:

Το "κακό" είναι ότι εδώ έχω δει τόσο όμορφες φωτογραφίες που οι δικές μου μου φαίνονται πολύ αδύναμες. Μάλλον θα το κόψω το avclub!!!!! :smile:

Aν μεινεις ομως, τοτε εχεις πολλες πιθανοτητες να τις φτασεις και να τις ξεπερασεις.
Αν φυγεις, τοτε... εισαι μονος σου...

Aν μεινεις ομως, τοτε εχεις πολλες πιθανοτητες να τις φτασεις και να τις ξεπερασεις.
Αν φυγεις, τοτε... εισαι μονος σου...

+1000!

Πριν 3 χρόνια η μόνη φωτογραφική μηχανή που είχα ήταν το κινητό μου και ούτε που φανταζόμουν ότι μπορούν να βγουν νυχτερινά τοπία, έναστρος ουρανός κλπ...
Τώρα είναι το 70% της φωτογραφικής δραστηριότητάς μου.
Εξάλλου δεν πρόκειται για ανταγωνισμό. Βγάλε φωτογραφίες άφοβα, ρώτα, ασχολήσου και θα εκπλαγείς ευχάριστα.

Αν κάποιος πριν 2 χρόνια μου έλεγε ότι θα θέλω να ασχοληθώ με την φωτογραφία μπορεί και να τον πήγαινα σε κανέναν ψυχίατρο!!!! μου ήταν τελείως αδιάφορο το να πάρω την μηχανή και να αρχίσω να τραβάω. Τώρα έχω ξεκινήσει και κάποια μαθήματα και βλέπω πως πράγματα που είχα ακούσει από ερασιτέχνες φωτογράφους να κάνουν, όπως το να ξυπνήσουν 5-6 το πρωι για να πάνε να φωτογραφίσουν, τελικά δεν είναι και τόσο παλαβά όσο νόμιζα!
Φίλε tiniake, το forum δεν παίζει να το κόψω, κρατάω ημερολόγιο κάθε πόσες ώρες παίρνεις εξοπλισμό :p:smile:
Μπορεί να μην γράφω καθόλου και να μην ανεβάζω φώτος αλλά παρακολουθώ καθημερινά σχεδόν όλα τα θέματα.

12351610454_f1bc11743a_c.jpg