Νυχτερινή φωτογραφία

Μου τα είχες μαζεμένα και ξεσπάθωσες.:violent-smiley-030:
Και καλά έκανες γιατί προσωπικά εκτιμώ την ειλικρίνεια πάρα πολύ.
Οι πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να στηρίζονται σε αυτή.
Τελειώνοντας χωρίς διάθεση να το συνεχίσω θα σου πρότεινα να δεις την ταινία El Greco.
Έχει μία καταπληκτική σκηνή:
Ο σωτηρης μουστακας ,παιζοντας τον τιτσιανο,
ενα μεγαλο ζωγραφο στη βενετια,απαντησε στον ελ γκρεκο που του ειπε
οτι θελει να ζωγραφιζει την αληθεια

-και ποιος σου ειπε οτι ο κοσμος θελει να μαθει την αληθεια;
μη τους τα δειξεις ολα,δεν θα στο συγχωρησουν ποτε.
Φιλικά Παναγιώτης.

όσον αφορά τα σχόλια για τις compact, χαζεύω μερικές φορές φωτογραφίες από τα challenges του dpreview,
υπάρχουν εκεί ορισμένες ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ακόμη και με compact μηχανές.

έχω δει κατά καιρούς και φωτος από έλληνες ή συχνότερα φωτος από Ελλάδα.

Μου τα είχες μαζεμένα και ξεσπάθωσες.:violent-smiley-030:
Και καλά έκανες γιατί προσωπικά εκτιμώ την ειλικρίνεια πάρα πολύ.
Οι πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να στηρίζονται σε αυτή.
Τελειώνοντας χωρίς διάθεση να το συνεχίσω θα σου πρότεινα να δεις την ταινία El Greco.
Έχει μία καταπληκτική σκηνή:
Ο σωτηρης μουστακας ,παιζοντας τον τιτσιανο,
ενα μεγαλο ζωγραφο στη βενετια,απαντησε στον ελ γκρεκο που του ειπε
οτι θελει να ζωγραφιζει την αληθεια

-και ποιος σου ειπε οτι ο κοσμος θελει να μαθει την αληθεια;
μη τους τα δειξεις ολα,δεν θα στο συγχωρησουν ποτε.
Φιλικά Παναγιώτης.

Μπράβο Παναγιώτη !
Μιλάω σοβαρά.

ένας καλλιτέχνης ότι πινέλα και να έχει πότε δεν σταματά να δημιουργεί και πάλι θα δουν την αξία της δουλειάς του της δημιουργία του ..
όχι ελ γκρεκο μα Απολλώνιος

Δεν θέλω να πιστεύω πως κάποιος εδώ μέσα κάνει κακοπροαίρετα σχόλια. Για μένα πάντως κάθε κριτική θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη και δεν θα πρέπει να την παίρνουμε στραβά γιατί μέσα από αυτή βελτιωνόμαστε. Μπορεί οι τρόποι μερικών να είναι λίγο πιο απότομοι αλλά ο καθένας έχει διαφορετικό χαρακτήρα και εκφράζεται διαφορετικά και γι' αυτο μπορεί να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Ας χαρουν όλοι τα "μηχανήματά" τους και τις δημιουργίες τους και να μη χαλάνε οι καρδιές. Αν κάποια φώτο αρέσει θα αρέσει ανεξάρτητα του εξοπλισμού που τραβήχτηκε. Το σχόλιο του tiniakou για τις συγκεκριμένες φώτο μπορεί να βρίσκει σύμφωνους πολλούς εδώ μέσα και ήταν μια απλή διαπίστωση. Δεν νομίζω να το είπε με πρόθεση να προσβάλει το συγκεκριμένο μέλος ούτε να τον αποτρέψει να ανεβάσει και αλλές παρόμοιες.
Εξάλλου αυτή είναι μία απο τις λειτουργίες/σκοπούς των forum. Να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες/απόψεις ώστε στο τέλος να βγούμε με λίγες γνώσεις παραπάνω.

Προσωπικά αν και δεν συμμετέχω ενεργά συχνά παρόλα αυτά μου αρέσει να βλέπω και να θαυμάζω διάφορα νήματα καθημερινά. Δεν μου αρέσει να χαλιούνται καρδιές για τέτοια ψιλοπράγματα. Ας συνεχίσει ο καθένας να προσφέρει όμορφα στιγμιότυπα.

Πάντως παρατηρώ ότι το επίπεδο συνεχώς αυξάνεται (σε σημείο που να ντρέπομαι λιγάκι να ανεβάσω δικες μου φώτο γιατί ξέρω ότι απέχουν έτη φωτός απο τις περισσότερες εδώ μέσα). Αυτό δεν είναι όμως απαραίτητα κακό γιατί με πεισμώνει ώστε να καταφέρω να ανέβω επίπεδα σταδιακά μέχρις ότου να καταφέρω να έχω αποθανατίσει μερικές στιγμές που να πιστεύω ότι αξίζει να τις μοιραστώ εδώ μέσα.

Ηταν επαναλαμβανομενο το σχολιο του tiniakou στις photos μου. Οτι εχουν κακη ποιοτητα και μονο. Μονο κακοπροαιρετα μπορουσα να το παρω μιας και το θεμα μηχανης το ξερω, το ξερει και το εχουμε αναλυσει. Περιττο σχολιο απτον συγκεκριμενο, απο καποιον που εβλεπε πρωτη φορα φωτογραφια μου θα ηταν δεκτο. Αυτο για να μη δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις.

Και κατι τετοια σχολια αποτρεπουν μελη οπως πχ εσενα απτο να ανεβαζουν φωτογραφιες και καλα χαμηλης ποιοτητας. Ανεβαστε φωτογραφιες παιδια μη φοβαστε!

Προσωπικα και φιλικα παντα, η κριτικη ειναι κριτικη. Υπαρχει η καλη κριτικη και η κακή κριτική. υπαρχει η μετρια φωτογραφια και η καλη φωτογραφια.
Το θεμα ειναι ποσο εισαι διατεθιμενος να την ακουσεις. Οταν ανεβασεις μια φωτογραφια σε ενα forum με σκοπο την κριτικη πρεπει να εισαι ετοιμο να ακουσεις και τα καλα και τα κακα. Ειδικα όταν γνωριζεις τις δυνατοτητες της φωτογραφιας σου.
Η κακη κριτικη πρεπει να σε πεισμωνει να γινεις καλυτερος αν αγαπας αυτο το hobby, και οχι να το βλεπεις σαν κακια!!
Με το να σου λενε ολοι '' ok super'' την επομενη φορα που θα ξαναπας να τραβηξεις, θα κινηθεις στο ιδιο μοτιβο χωρις να σκεφθεις που εχεις κανεις λαθος η που πασχει η φωτο σου για να τη βελτιωσεις!!

Φιλικα παντα με ολο το θαρρος!

Φιλε Αντρέα, την ανέλυσα υπεραρκετα την συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν έχω θέμα με την κακή κριτική, αρκεί να μην είναι κακοπροαίρετη. Ας μη το συνεχίσουμε άλλο σας παρακαλώ.

...μετά απο πολλές προσπάθειες, καταφερα να βγαλω μια καθαρη εικονα εν'πλω με 15sec εκθεση ενω το σκοτάδι μας ειχε καλύψει ολοκληρωτικα... ευτυχως οτι ειχα φανταστει τελικα βγηκε και στην φωτο :)

fuzzy land
by sfortis, on Flickr

and back to base..

in the middle,the boats
by sfortis, on Flickr