Νυχτερινή φωτογραφία

Οοοοοκ παίδες....

Πρώτη προσπάθεια νυχτερινής λήψης πόλης... Δεν έχω ιδέα, τι, πως, γιατί, κλπ... δεν ξέρω καν πιο πρέπει να είναι το αποτέλεσμα... Αυτό το πράγμα είναι απίστευτο... πείραζα το raw και μπορώ να την κάνω να δείχνει απόγευμα.... Τέλοσπάντων την άφησα όσο πιο πιστά φαινόταν η αρχική, χωρίς το ξέπλυμα που είχε...

Σας ακούω!

Santorini by Night
by klekor_1, on Flickr

Πολύ καλή σαν αρχή και μπράβο σου που καταπιάστηκες με το είδος αυτό.

Η συγκεκριμένη φωτό, είναι από τη φύση της πολύ δύσκολη αφού από την μια έχεις τον κίνδυνο να κάψεις τα φώτα από την άλλη να βγει υποφωτισμένη.
Προσωπικά θα επέλεγα αρκετά μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης ώστε να δώσει καλύτερα το τοπίο (θάλασσα, επιφάνεια στο νησί).
Για εντελώς σωστή προσέγγιση θα πρότεινα αναγκαστικά 2-3 λείψεις.
Αυτή και άλλες δύο μεγαλύτερης διάρκειας.
Η τρίτη μάλιστα σημαντικά μεγαλύτερης ώστε να φανούν και τα αστέρια.
Μετά βέβαια κάνεις blending χρησιμοποιώντας τα σωστά κομμάτια από κάθε λήψη.
Από αυτή τα φώτα, από τη δεύτερη το τοπίο και από την τρίτη τον ουρανό.
Δυστυχώς για τόσο μεγάλο δυναμικό εύρος δεν υπάρχει άλλη λύση (γίνεται και με ND σε μια αλλά δύσκολα).

Μπράβο σου πάντως!

Πολύ καλή σαν αρχή και μπράβο σου που καταπιάστηκες με το είδος αυτό.

Η συγκεκριμένη φωτό, είναι από τη φύση της πολύ δύσκολη αφού από την μια έχεις τον κίνδυνο να κάψεις τα φώτα από την άλλη να βγει υποφωτισμένη.
Προσωπικά θα επέλεγα αρκετά μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης ώστε να δώσει καλύτερα το τοπίο (θάλασσα, επιφάνεια στο νησί).
Για εντελώς σωστή προσέγγιση θα πρότεινα αναγκαστικά 2-3 λείψεις.
Αυτή και άλλες δύο μεγαλύτερης διάρκειας.
Η τρίτη μάλιστα σημαντικά μεγαλύτερης ώστε να φανούν και τα αστέρια.
Μετά βέβαια κάνεις blending χρησιμοποιώντας τα σωστά κομμάτια από κάθε λήψη.
Από αυτή τα φώτα, από τη δεύτερη το τοπίο και από την τρίτη τον ουρανό.
Δυστυχώς για τόσο μεγάλο δυναμικό εύρος δεν υπάρχει άλλη λύση (γίνεται και με ND σε μια αλλά δύσκολα).

Μπράβο σου πάντως!

Μάλιστα, κατάλαβα! Το blending γίνεται με κάποιον ψιλοαυτοματοποιημένο τρόπο ή θέλει κόψιμο-ράψιμο με το χέρι;

Εδώ έχω άλλη μία στα 20" αλλά δεν θα βοηθήσει. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω σίγουρα, ειδικά το καλοκαιράκι στο νησί που θα έχει καθαρό ουρανό θα του δώσω να καταλάβει!

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια! :ernaehrung004:

Tι ευχαριστείς βρε?
αλίμονο, στο ίδιο hobby είμαστε! :ernaehrung004:

Το blending γίνεται κατά κάποιο τρόπο αυτόματα μόνο στο HDR (το οποίο προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου).
Γίνεται με το χέρι και σε προγράμματα όπως το photoshop.

Ότι πληροφορία χρειαστείς, εδώ είμαστε!

:worshippy:ωραια Πανο!

Δημητρη ακομα βρεχει στην σαλονικη??
ποτε μου δεν τις συμπαθησα τις ομπρελες (τις συγκεκριμενες):smash:

Η φωτο ειναι πριν κανα 2μηνο που πηγα τελευταια φορα!

Άσε ρε, αμα τις ειχαν βαλει στον μωλο θα μας ειχες γεμισει φωτογραφιες! :p

εχουμε , εχουμε αλλα ειναι σφραγισμενες, και κατι κυριοι σκουροχρομοι, δεν με αφηνουν να τις φωτογραφισω.... θελουν 5 ευρω:flipout:

Τώρα είδα τις ομπρέλες, όντως πολύ καλή.
Είναι κρίμα που δεν υπάρχει πια στην αγορά μηχανή compact στα χρήματα της X-Z2 με την απόδοση της.

Η φωτο ειναι πριν κανα 2μηνο που πηγα τελευταια φορα!

Άσε ρε, αμα τις ειχαν βαλει στον μωλο θα μας ειχες γεμισει φωτογραφιες! :p

Βραδινή με τις συγκεκριμενες ομπρελες ηταν απο τις πρωτες προσπαθειες κ φωτο με την sony

οταν ξαναερθεις να πιουμε καφεδακι :)

Τώρα είδα τις ομπρέλες, όντως πολύ καλή.

Σε ευχαριστώ, η photo ειναι κλασικα jpeg και στο χερι...

Είναι κρίμα που δεν υπάρχει πια στην αγορά μηχανή compact στα χρήματα της X-Z2 με την απόδοση της.

Αυτό δυστυχώς είναι αλήθεια. Εγω απο την αλλη κρυφοκοιταζω να δω τι παιζει στην αγορα και δεν εχω βρει καποια στην κατηγορια της xz2 (compact με ζουμ) που να εχει τοσο καλυτερο jpeg (που τραβαω κατα 99.9%) ωστε να δικαιολογει την μεταβαση απο την xz2. Αν εχει καποιος καμια προταση, δεκτη!

Βραδινή με τις συγκεκριμενες ομπρελες ηταν απο τις πρωτες προσπαθειες κ φωτο με την sony

οταν ξαναερθεις να πιουμε καφεδακι :)

Εμ δε τοξερα οταν ηρθα, next time! Και συ ναχεις το νου σου να ειδοποιησεις αν ερθεις προς Αθηνα ή Ηπειρο... ;)

Εγώ πιστεύω ότι η Χ-Τ10 (ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε) μετά το καλοκαίρι που θα αρχίσει να μειώνεται η τιμή της θα γίνει best seller για τους jpeg lovers.