Νυχτερινή φωτογραφία

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη.
Επιβάλλεται άλλη μια επίσκεψη στο Παρίσι. :ernaehrung004:
Αχ και να τα ξερα όλα αυτά πριν πάω!

Πολύ μου αρέσει η τελευταία, το τρίποδο που το έστησες - δεν σου βάλαν χέρι?

Ευχαριστώ, Δημήτρη.
Το τρίποδο το έστησα κανονικά στην πλατφόρμα, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το έκανα μάλιστα αρκετές φορές. Άνοιγα απλώς τα πόδια και έτοιμος.

Το οποίο τρίποδο είναι? Ψάχνω κάτι ελαφρύ, μικρό και εύκολο όπως ίσως έχετε δει στο σχετικό νήμα...

Αν είσαι διατεθειμενος να δώσεις αρκετά τα απόλυτα είναι:

- http://www.reallyrightstuff.com/Shop/Aluminum-Tripods/TP-243-Ground-Level-Tripod.html

Ακριβό αλλά κανονικότατο τρίποδο με load capacity 23 kg!!!

- εξαιρετικά μικρό (pocket) με load capacity 45 KG!!!!

Leg Material: Aluminum
Number of Leg Sections: 1
Load Capacity: 100 lb / 45kg
Platform Diameter: 1.3" / 34mm
Height Fully Splayed (to top of platform): 1.7" / 44mm
Diameter Fully Splayed: 11.1" / 28.1cm
Folded Length with Stud: 6" / 14.5cm
Weight: 5.1 oz / 146g

Το οποίο τρίποδο είναι? Ψάχνω κάτι ελαφρύ, μικρό και εύκολο όπως ίσως έχετε δει στο σχετικό νήμα...

Το δικό μου είναι Manfrotto 190. Πολύ καλό, σταθερό, αλλά δεν το λες και ελαφρύ. Δε θα το συνιστούσα για ταξίδια, αν και εγώ το χρησιμοποιώ

DSC_9572_zpsiga1ssg6.jpg

Εκπληκτική Costas! Έχω τραβήξει κι εγώ μερικές φωτό εκεί στην ίδια πλατεία αλλά μέρα!

Thanks.

Εχω κάνει διαφορετικές διόρθωσεις White Balance & Εκθεσης τοπικά (ουρανός, χόρτο). Στο έδαφος ήθελε παραπάνω διόρθωση αλλά το παράτησα..

Εγώ νομίζω ότι και τα χρώματα είναι αλλαγμένα. Η φωτογραφία είναι πιο όμορφη από αυτό που θα έβλεπε κανείς αν ήταν εκεί. :smile:

Γιατί; Προτιμούσα την1η εκδοχή. Δεν μίλησα για να επισημάνω κάποιο λάθος, αλλά για να συμπληρώσω την απάντηση στην επεξεργασία με κάτι που είναι προφανές άλλωστε από την φωτογραφία. Ο αυξημένος κορεσμός των χρωμάτων στις φωτογραφίες σου μου δημιουργεί μια αίσθηση τέχνης, μια δημιουργία με βάση την πραγματικότητα.

Εγω θα ήθελα να προσθέσω οτι οι λήψεις σου γενικά ειναι εξαιρετικές, ιδιαίτερα όμως οι νυχτερινές σου ειναι απο άλλο κοσμο..
Μου κανει τρελή εντύπωση αυτή η ευκρίνεια και η "αλήθεια" που βγάζουν,θα ήθελα πολυ να ειμαι απο μια μεριά να δω πως δουλεύεις!

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

Να πω την αλήθεια, τα τελευταία χρόνια έχω κάνει πολλά νυκτερινά θέματα και από την εμπηρεία μου έχω βγάλει κάποια πρακτικά συμπεράσματα που με βοηθούν τουλάχιστον να μην χάνω φωτογραφίες.

Οποιος χρειάζεται βοήθεια για νυκτερινές φωτογραφίες, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε