Νυχτερινή φωτογραφία

about last night

Sharpened%20version5%20%283%29.JPG

Sharpened%20version3%20%285%29.JPG

Sharpened%20version4%20%283%29.JPG

Sharpened%20version6%20%282%29.JPG

Πολύ ωραίες όλες! Εχθές βγήκα βόλτα το βράδυ και μόλις είδα φεγγάρι μετάνιωσα που δεν πήρα την μηχανή μαζί μου.

Δεν έχω πολλά νυχτερινά, παρόλα αυτά τα λατρεύω. Σ' αυτήν ο θόρυβος από την έκθεση και η κίνηση του πλοίου σε σχέση με την μακρά έκθεση με δυσκόλεψαν λιγάκι.

Από τις φετινές διακοπές μου στην Σκιάθο. Θυμάμαι πως η μουσική από το πάρτι στο πλοίο ακουγόταν μέχρι την παραλία αρκετά καθαρά.

Cruise Ship from Skiathos by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Για δεξιά λες ε; Χθες διαπίστωσα αργότερα ότι στο πανόραμα με τρίποδο πρέπει να διορθώνω και την οριζοντίωση μετά από κάθε μετατόπιση. Φαντάζομαι σε αυτό βοηθούν οι panorama κεφαλές. Είχα καιρό να τραβήξω τόσο ευρυγώνιο και βρήκα ευκαιρία τώρα με τη J4.

Ο ευρυγώνιος φακός δίνει μεγάλες παραμορφώσεις εάν δεν καδραρεις σωστά τον ορίζοντα και το θεμα σου. Εγώ δυσκολεύομαι πολυ να διορθώσω μετά τέτοια σφάλματα, πολυ περισσότερο σε πανοραμικές εικόνες. Για δοκίμασε να φτιάξεις λίγο την γεωμετρία στο Photoshop, τόσο δεξιά όσο και αριστερά στο εκκλησάκι

Για δεξιά λες ε; Χθες διαπίστωσα αργότερα ότι στο πανόραμα με τρίποδο πρέπει να διορθώνω και την οριζοντίωση μετά από κάθε μετατόπιση. Φαντάζομαι σε αυτό βοηθούν οι panorama κεφαλές. Είχα καιρό να τραβήξω τόσο ευρυγώνιο και βρήκα ευκαιρία τώρα με τη J4.

http://www.reallyrightstuff.com/Be-...mple_2/How-to-Find-the-No-Parallax-Point.html

Συμμορία για πεζοπορία.
Με πρωτεργάτη το Μάνθο τον πρελορέντζο και συνεργούς όλους εμάς καταστρώσαμε μία εκπληκτική βόλτα γύρω από το εξώμβουργο.
Με φακό το φεγγάρι , τρώγοντας σύκα και μυρίζοντας μάραθο γεμίσαμε τα πνευμόνια μας με νυχτερινή Τήνο.
Μια ησυχία πρωτόγνωρη μέσα στη βουή του Αυγούστου γλυκιά και γαλήνια όπως τα όνειρα που έβλεπε ο μικρός Πέτρος στην αγκαλιά του μπαμπά του.
Τέτοια ηρεμία που μέχρι και ο Μηνάς αντιλήφθηκε και δε γάβγισε ούτε μία φορά για να μην τη χαλάσει.
Αγελούδες δεν είχαμε αλλά 3g σήμα είχαμε για να μπορεί η Ελένη να ποστάρει τις φωτογραφίες τις.
Μονοπατώντας για 2,5 ώρες γεμίσαμε φωτογραφίες και εικόνες επιστρέφοντας πιο ξεκούραστοι και χαλαροί.
Αυτό το βράδυ η ορεινή Τήνος είχε τα σημάδια από τα βήματα μας.
Hiking Team by Panos Tiniakos, on Flickr

Εχει κάποια θέματα γεωμετρίας αλλά ειναι όμορφη φωτογραφία

Ο ευρυγώνιος φακός δίνει μεγάλες παραμορφώσεις εάν δεν καδραρεις σωστά τον ορίζοντα και το θεμα σου. Εγώ δυσκολεύομαι πολυ να διορθώσω μετά τέτοια σφάλματα, πολυ περισσότερο σε πανοραμικές εικόνες. Για δοκίμασε να φτιάξεις λίγο την γεωμετρία στο Photoshop, τόσο δεξιά όσο και αριστερά στο εκκλησάκι

αν καταλαβα καλα τι λετε το ιδιο προβλημα εχει και εμενα η φωτο παρακατω

Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

Θα το έχω υπόψιν μου την επόμενη. 2 φωτογραφίες που δείχνουν καλύτερα το πρόβλημα

Nikon J4 / 10-30 @ 10mm (27mm δλδ) / κατακόρυφα κάδρα με απλό στρίψιμο της κεφαλής

DSC_0053_stitchb.jpg~original

Olympus E-M5 / 19mm (38mm) / οριζόντια κάδρα με προσπάθεια για διόρθωση αφού κατάλαβα το πρόβλημα

P8300028_stitchb.jpg~original

Η διαφορά φαίνεται στη 2η φώτο όπου η Καλαμάτα δε χύνεται στα δεξιά :p. Ο ευρυγώνιος θέλει πιο πολλή προσοχή.

αν καταλαβα καλα τι λετε το ιδιο προβλημα εχει και εμενα η φωτο παρακατω

Το πρόβλημα προκύπτει λόγω του stitching και αμέλειάς μου για σωστή ρύθμιση της κεφαλής.