Νυχτερινή φωτογραφία

Και η ερώτηση μου είναι, γινεται το φεγγάρι να φαίνετε real-life και όχι έτσι θαμπό όπως στην παραπάνω φώτο;

Ωραίο το έθιμο, φανερώνει ο Φανούρης!

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και η ερώτηση μου είναι, γινεται το φεγγάρι να φαίνετε real-life και όχι έτσι θαμπό όπως στην παραπάνω φώτο;

Χρειάζεται άλλο setup φωτογράφισης και φυσικά το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό. Πχ στην φωτό με την παρέα έχουμε το φεγγάρι που μεσουρανεί ως μια πολύ φωτεινή πηγή και αρκετά μικρό. Εαν αντι για υπερευρυγώνο φακό χρησιμοποιηθεί ένας τηλεφακός (που θα δώσει και τελείως διαφορετική οπτική & κάδρο), όχι τόσο μεγάλης διάρκειας έκθεση και το φεγγάρι φωτογραφηθεί πολύ νωρίτερα που δεν έχει τόση φωτεινότητα, τότε μπορείς να έχεις μια καταγραφή του φεγγαριού και όχι μιας (θαμπής) φωτεινής πηγής. Θα πάρεις όμως μαι τελείως διαφορετική εικόνα όπως το παράδειγμα παρακάτω (τηλεφακος vs ευρυγώνιος)

thanks Κώστα, δοκίμασα στα 60mm (m4/3) αλλά δεν τα κατάφερα, ίσως γιατί ήταν ήδη σκοτεινά και το φεγγάρι έλαμπε πολύ.
ίσως θέλει χαμηλό ISO..

Πολύ καλή φωτογραφία, όσο για το Lidl η πράξη αυτή εντάσσεται στην politically correct κατάσταση των πραγμάτων που δέρνει τα μυαλά πολλών (για να μην πω τίποτα χειρότερο και αυτομπαναριστώ)...

Πολύ καλή φωτογραφία, όσο για το Lidl η πράξη αυτή εντάσσεται στην politically correct κατάσταση των πραγμάτων που δέρνει τα μυαλά πολλών (για να μην πω τίποτα χειρότερο και αυτομπαναριστώ)...

Για politically correct το πηγαιναν, αλλα κατεληξαν να παραδεχτουν την μαλ@κια τους. Τεσπα...

Ευχαριστώ πολύ, Δημήτρηδες!
Τώρα για το Lidl νομίζω πως όντως τα έκανε μαντάρα. Όταν το πρωτοδιάβασα δεν πίστεψα ότι ήταν αληθινή είδηση.

ωραια Ιωσηφ,
και μια που το εφερε η κουβεντα ,οι παλιοι θα θυμαστε οταν κυκλοφορησε το καμελ σκετο, την εξαφανιση της ημισεληνου και τ αστεριου