Νυχτερινή φωτογραφία

Μάλλον δεν έπρεπε να την ανεβάσω καθόλου αλλά μου άρεσαν τα χρώματα... Φαίνονταν και ο δρόμος με το λεωφορείο αλλά είχα ένα κεφάλι που έπρεπε να ξεφορτωθώ και με το κροπαρισμα έφυγε το μισό λεωφορείο και ο δρόμος... Ερώτηση θα προτιμουσατε να κρατουσατε το λεωφορείο και το δρόμο κροπαροντας και αλλάζοντας την γεωμετρία της φωτογραφία ή να κρατήσετε την γεωμετρία χάνοντας αυτά τα δύο όπως έγινε στο αποτέλεσμα?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

κατα την ταπεινη μου γνωμη...δεν υπαρχει εκανα καλα ή δεν εκανα καλα που ανεβασα φωτογραφια. το κεφι μας κανουμε και μεσα απο την καλοπιστη κριτικη μαθαινουμε και βελτιωνομαστε. εγω στην θεση σου θα εφτιαχνα καδρο κρατωντας τον ουρανοξιστη μόνο, με το δρομο και το λεωφορειο είτε θα στεκομουν σε τετοιο σημειο τοσο πισω ωστε να χωρεσω και το κτιριο με το ρολοι. και παρατηρωντας καλυτερα το σκηνικο θα προσεχα να κανω κλικ την ωρα που το λεωφορειο ειναι πιο πισω και οχι πανω στο σηματοδοτη.

Ναι ναι παιδιά συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λέτε. Και όταν είπα ότι δεν έπρεπε να την ανεβάσω εννοούσα ότι αμφιταλαντευομουνα από μόνος μου εαν μου άρεσε το καδραρισμα όχι λόγω της κριτικής. Προς Θεού! Εαν δεν έπρεπε να κόψω την φάτσα του φίλου μου στην αριστερή γωνία θα ήταν λίγο διαφορετική :) Αυτή την κριτική είναι που θέλω και γιαυτό ανεβάζω φωτογραφίες, μην νομίζει κάποιος ότι με ενόχλησε η κριτική του ίσα ίσα το αντίθετο! :) Άλλωστε όπως είπα έχω ακόμη καναδυο που θα ανεβάσω :)
Και έχω πααααρα πολλά να μάθω ακόμα :)

Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

Πάρε και μια φωτογραφική αν σου αρέσει η φωτογραφία με τα κινητά γίνεται η μισή δουλειά.
Χμμμ... Εάν λες για εμένα οι φωτογραφίες είναι με Olympus m10 mark iii :) Ελπίζω να μην ήταν τόσο χάλια που να πιστευες ότι ήταν με κινητό...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

Εγώ στην συγκεκριμένη φωτό αν είχα χρόνο να σκεφτώ το κάδρο θα προσπαθούσα να παντρέψω το παλιό με το σύγχρονο, το κτίριο στις σκαλωσιές κάτω αδιάφορο, ο δρόμος με τα φώτα και την κίνηση όχι τίποτε ιδιαίτερο, αρα ως σύνθεση θα έκοβα από το κάδρο όλο σχεδόν το κάτω τμήμα και θα έψαχνα ένα κάδρο που θα απομόνωνε τις δυο κατασκευές, το παλιό κτίριο με το ρολόι και πίσω τον μοντέρνο ουρανοξύστη (είτε σε όρθιο είτε σε πλάγιο κάδρο ανάλογα το φακό που φόραγε η μηχανή).

Μπορντό:

DSC4457s.jpg

Mont Saint-Michel

U3_Q7000s.jpg

Βενετία:

DSC1598.jpg

εντυπωσιακοτατη η πρωτη φωτο! αν πειραχθει λιγο το κοντραστ και αναδειχθει η αντιθεση αναμεσα στο φωτισμενο κτιριο και στον ουρανο πιστευω θα γινει ακομα πιο εντυπωσιακη!

Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

εντυπωσιακοτατη η πρωτη φωτο! αν πειραχθει λιγο το κοντραστ και αναδειχθει η αντιθεση αναμεσα στο φωτισμενο κτιριο και στον ουρανο πιστευω θα γινει ακομα πιο εντυπωσιακη!

Σε ευχαριστώ. Η πρώτη έχει όντως κάποια περιθώρια για βελτίωση του κοντραστ. Απλά μου είχε κάτσει καλά στο μάτι όπως ήταν. Κάπως έτσι εννοείς:

DSC4457s3.jpg

Πολύ καλές, είχα πάει Μπρύζ και μου είχε μείνει το παράπονο ότι δεν πρόλαβα να μείνω βράδυ! :a0210:

Πολύ ωραίες φωτογραφίες μπράβο σας!