Νυχτερινή φωτογραφία

Η θεματολογία των πόλεων είναι ανεξάντλητη για νυκτερινές λήψεις και εαν πραγματικά σου αρέσει τότε με αρκετές βόλτες θα βρεις πολύ καλά θέματα να φωτογραφίσεις. Για τα τεχνικά τώρα, θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιείς μεγάλο ISO, ούτε πολύ μικρό διάφραγμα. Η ταχύτητα θα πρέπει να είναι στα ελάχιστα δευτερόλεπτα, εκτός εαν θέλεις να έχεις στην φωτογραφία σου τα γνωστά εφέ της υπερέκθεσης (αστεράκια στις φωτεινές πηγές, καταγραφή κινούμενων κλπ). Στην επεξεργασία, πρέπει να μάθεις να βρίσκεις την σωστή ισορροπία του λευκού ώστε πχ. να μην σου μπλεδίζουν τα φώτα της πόλης. Συνέχισε λοιπόν και δώσε μας να δούμε κι άλλες φωτογραφίες σου

Βασικά παρατήρησα κάτι σε μια προσπάθεια μου να βγάλω μια φωτογραφία από μια στοά η οποία ήταν ολολευκοι τοίχοι με "κίτρινα" φώτα που εναλλασοταν και το αποτέλεσμα ήταν η μηχανή να μου τα βγάζει ασπρόμαυρα.... Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί... Εαν έχει κάποιος κάποια ιδέα...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλή προσπάθεια Ανδρέα. Βρίσκω μόνο 2 θέματα: Τα φώτα στις κολόνες που σου προέκυψαν άσχημα αστεράκια και το υπερφωτισμένο τείχος (γέφυρα). Μ' αρέσει ο ουρανός και οι γραμμές των αυτοκινήτων στον δρόμο. Καλή η σκέψη για τα light trails με τις 9 λήψεις αλλά όλα τα υπόλοιπα έπρεπε να είναι καταγεγραμμένα με μια λήψη μόνο ( να κάνεις δηλ σύνθεση ). Με άλλα λόγια, πιστεύω ότι θα είχες πολύ καλύτερα αποτελέσματα με ένα καλύτερο και ποιό δημιουργικό post processing

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και για τις παρατηρήσεις σας. Ήταν μια πρόχειρη προσπάθεια, θα προσπαθήσω πάλι πιο οργανωμένα. Θα δοκιμάσω με polarizer μήπως κόψω λίγο τα αστεράκια στις κολώνες.

Χαιρετώ την παρέα σας
Πρώτη μου ανάρτηση φωτογραφίας ...

Ρωμαϊκή γέφυρα - Πάτρα
D300, TAMRON SP AF 17-50mm F2.8
9 λήψεις για να 'γεμίσω' με light trails

Patras Roman Bridge by ANDREAS PETTAS, on Flickr

9 X 30sec @ f/25 ??. !!

Mια που μπαίνεις στον κόπο του στακαρίσματος καλύτερα να ανοίγεις το διάφραγμα κοντά στο βέλτιστο απο άποψη DOF και ευκρίνειας και να πετυχαίνεις την μεγάλη διάρκεια με περισσότερα καρε .. επίσης προσοχή στα καψίματα .. έχεις πολλά .. και δευτερευόντως στα κλιπαρίσματα στα σκοτεινά ..

Αν μπορείς ανέβασε τα πρωτότυπα σε κανένα cloud

Εγώ πάλι τη βρίσκω μια χαρά.

Τα καψίματα εκεί που τα έχεις, είναι αδύνατο να τα αποφύγεις. Μιλάμε για προβολείς!
Στον τοίχο ναι μπορούν να αποφευχθούν αλλά δεν πολύ πειράζει για αυτό που θέλεις να δώσεις.

Όσον αφορά το of είναι επίσης μια χαρά.

Το f25 όμως δεν είναι σίγουρα το σημείο με την καλύτερη ευκρίνεια (όχι έχει κανένα θέμα η φωτό).

Μια χαρά είναι η φωτό

Οι πηγές φωτός όταν δεν έχουν καταγραφεί σωστά πχ λόγω της μεγάλης έκθεσης, διορθώνονται πολύ εύκολα

Πάρα πολύ σωστά Κώστα! (Καλημέρα κιόλας)

Απλά επειδή ο άνθρωπος τώρα το ξεκινάει είπα να μην τον βάλω αμέσως σε πιο περίπλοκη ιστορία από το light stalking.

Αυτό που λες είναι και σωστό και εύκολο να γίνει.

Θα πρέπει όμως να συνδιαστεί με μια φωτό όπου έχουν γίνει ακριβώς το αντίθετο, ώστε να ανακτήσει πληροφορία από τα σκοτεινά και μετά να προχωρήσει σε σύνθετη όπου θα έχει κρατήσει τα κομμάτια από τα φωτεινά που έχουν διορθωθεί και τα κομμάτια από τα σκοτεινά που θα έχουν ανοίξει.
Και μετά να περάσει στο light stalking μόνο των trails.

Σίγουρα όμως έχεις δίκιο.

D9LxK5F.jpg

La Barceloneta
iso100, f8, s8