Νυχτερινή φωτογραφία

Φωτισες flat ομως .

Αν το ειχες βαλει το φως κοντρα πισω δεξια απο το οχημα και σε μικροτερη ενταση ισως ναχε γραψει πιο ομορφα.
Καλά να είμαστε, όρεξη υπάρχει, δοκιμές δεν βαριέμαι να κάνω.

Βασικά προσπαθώ να μελετάω τις φωτογραφίες που τραβάω, να εντοπίζω λάθη που κάνω ώστε να τα βελτιώνω. Γι'αυτό και ανεβάζω φωτογραφίες που ενώ ξέρω ότι έχουν λάθη, μου αρέσει να ακούω γνώμες και παρατηρήσεις. Αυτό με βοηθάει στο να βελτιωθώ.
Ευχαριστώ

• Like
Reactions: toupia
Πολύ ωραία, M@nos! Θα μετατόπιζα ελαφρώς προς τα πάνω το κάδρο. Τα αστέρια, το ηλιοβασίλεμα και η θάλασσα, τέλεια! Η σπηλιά θα μπορούσε να φωτιστεί λιγότερο και κάπως πιο φυσικά; Ή ίσως με επεξεργασία να γίνει λίγο πιο σκοτεινή/πορτοκαλί;

Την σπηλιά την φώτιζα με φακό. Στα 20 δευτερόλεπτα είχα ανοιχτό τον φακό 3 με 4 δευτερόλεπτα στην χαμηλή του σκάλα. Δεν μπορούσα να φωτίσω λιγότερο γιατί ο φακός δεν μπορούσε να φωτίσει όλη την επιφάνεια ταυτόχρονα και έπρεπε να τον κουνάω δεξιά αριστερά ώστε να φωτίσω παντού. Θα δοκιμάσω να την φτιάξω με επεξεργασία.

Και όχι μόνο! "Χαμένοι στο διάστημα" κ.λπ. ...Κάτι θα ξέρεις κι εσύ για να τα θυμάσαι... :ROFLMAO:

Ευχαριστώ! Κι εγώ σκεφτόμουν μετά μήπως θα μπορούσα να βάλω το φεγγάρι στη θέση μουσικού κλειδιού!
Είναι φωτογραφία του Μάρτη. Τότε δίστασα να την ανεβάσω εδώ, αλλά τώρα μου φαίνεται καλύτερη από τότε!

Βάζω την παραπάνω φωτογραφία και θα ήθελα να σας την σχολιάσω για έναν λόγο, ο οποίος θα μπορούσε να ήταν και τίτλος της φωτογραφίας : "Αγνοια κινδύνου"

Την νύκτα αυτή λοιπόν είχα την ποιό αφελή σκέψη και μαζί την ποιό επικίνδυνη φωτογράφιση που έχω κάνει στην ζωή μου. Ηταν μετά τα μεσάνυκτα, καλοκαίρι και εγώ με την μοτοσυκλέτα μου γυρνούσα από την Κόρινθο προς Αθήνα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να έλθω στην αθήνα παραλιακά (κινέττα, πέραμο κλπ) ώστε να χαζεύω το όμορφο φεγγάρι στην θάλασσα !!!

Βγήκα από τον αυτοκινητόδρομο και η πρώτη στάση ήταν σε ένα χωράφι > 20 στρέματα, επίπεδο, άδειο, δίπλα στα διυλιστήρια Κορίνθου όπου έστησα το τρίποδο για να φωτογραφήσω το "θέμα". Εκεί λοιπόν κατάλαβα ότι κάπου μέσα στο σκοτάδι ήταν 2-3 αυτοκίνητα σταθμευμένα. Στα αυτοκίνητα ήταν γύφτοι οι οποίοι δεν έκαναν καθόλου θόρυβο αλλά τους κατάλαβα από τα τσιγάρα τους.

Μάζεψα τα πράγματά μου ταραγμένος, καβάλησα την μηχανή και έφυγα όσο ποιό γρήγορα μπορούσα από εκεί. Συνολικά έμεινα περίπου 5-10 λεπτά αλλά η τρομάρα μου από την τελείως απερίσκεπτη σκέψη μου θα την θυμάμαι για πάντα. Προσοχή λοιπόν

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau and toupia
Αχ! τι ωραίες εποχές εκείνες του original lockdown! 😂
Τώρα πρέπει να βγείς στις 4 το πρωί καθημερινή μήπως και γλυτώσεις τους (περισσότερους) κανίβαλους...

Αν και στη παρακάτω μπαινόβγαινε ένας θείος από τη πόρτα που θα τον ήθελα στο κάδρο αλλά δε νομίζω να τον έπειθα να καθίσει 6 δεύτερα ακίνητος 👀
P3820452bs.jpg

εδώ αν προσέξει κανείς έχει και κάτι ανεμιστήρες "οροφής". Ευτυχώς ήταν κλειστά τα συντριβανάκια στη μέση του δρόμου ακριβώς από κάτω μου
P3820449bs.jpg

και μια κλασσική τουριστική 2 σε 1 από δύο σχεδόν παράλληλους δρόμους
P3820447bbbs.jpg

και καθώς έπρεπε να συμπληρώσω τα 20 καρέ με το τέρας :ROFLMAO: είπα να δοκιμάσω και κάτι σε στέρεο

Last edited:
Ωραίο το τέρας την πεντάμορφη δεν βλέπω :unsure:

Κάτω αριστερα στην διπλή φωτό αν δεν κάνω λάθος μια αλητόγατα θυμιζει ότι είναι ο μόνιμος τουρίστας του δρόμου ….

Ρε συ στις 4.00 και βάλε το πρωί και είχε κόσμο ακόμη στις καρέκλες ?

Και μια ερώτηση Cris
Με τι τρόπο σκανάρεις τις φωτό ?

Καλά λες, δεν είχα δει τη γάτα!
Η συγκεκριμένη είναι περίπου στις 3 αλλά δεν τους έβλεπα να φεύγουν.

"Σκάνάρισμα" στα πεταχτά με τη GM1 και ότι φακό βρεθεί μπροστά μου. Το φίλμ επάνω σε ένα DIY φωτεινό κουτί και να παιδεύομαι να ταιριάξω το τρίποδο κάθετα κτλ κάθε φορά.

• Like
Reactions: kbouk