Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Το μονοποδο ακομα σκεφτομαι αν θα βοηθησει και αν θα πρεπει να το παρω μαζι η να ψαξω καπου να ακουμπησω τη μηχανη.

Να αφησεις το μονοποδο. Στηριξε τη καπου σταθεροτατα.

Θα ξεκινησω με Bulb, 100 iso, διαφραγμα αναμεσα στο 8 με 11, χειροκινητη εστιαση.

Σκεφτομουν αν -λογω ελλειψης τριποδου- υπαρχει καμμια τεχνικη τυπου HDR ή να βγαλω με τον 70-300 και μετα να κανω ενθεση, ωστε να εχω πολλα μαζι σε ενα καδρο, αλλα αυτο παει στην επεξεργασια και.... δεν βαριεσαι.... οτι βγει !!!

Χροναι Πολλα και Ευτυχισμενο το Νεο Ετος σε ολους...:happynewyearblue:

ξεχνας hdr και πυροτεχνηματα.
Γιατι πολυ απλα , πηγαινα απο γωνια σε γωνια και δεν καταφερα τπτ τελικα :(

καλη χρονια παιδες , παντα με υγεια

130 φωτογραφιες... δεν τις ειδα ακομη ουτε στη μηχανη αλλα τι στο καλο.... μια δε θα πετυχε???

Ες αυριον τα σπουδαια...

Παντως ψιλοδυσκολο το σπορ... δεδομενων και των συνθηκων.... (μεθυσμενοι, πολυκοσμια, ψιλοβροχο, βεγγαλικα να σκανε διπλα σου κτλ κτλ)...πλακα ειχε !!!!

130 φωτογραφιες... δεν τις ειδα ακομη ουτε στη μηχανη αλλα τι στο καλο.... μια δε θα πετυχε???

Τελικα, ουτε μια ΔΕΝ πετυχα...:FSGSFGS4: θα ανεβασω 2-3 ετσι για το...καλο!!!!

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Απαραιτητο το τριποδο και το remote...
Αν δεν υπαρχουν, στηριξη σε σταθερο σημειο και μανιουαλ ταχυτητα μεταξυ 5 με 7 δευτερολεπτα καθως και χρηση χρονοκαθυστερησης 2 δευτερολεπτων θα δωσουν τα καλυτερα αποτελεσματα. Το live view ανεκτιμητο...

Εγω εκανα το λαθος να στηριζω μεν τη μηχανη σε τσιμενταkι, αλλα επειδη ειχα το hand strap απο κατω, δεν καθοταν ευθεια και αναγκαστικά ειχα το χερι μου κατω απο το φακο για να δινω σωστη κλιση... συν του οτι με το αλλο πατουσα το κλειστρο σε θεση Bulb για αρκετα δευτερολεπτα, το κουνημα ηταν αναποφευκτο...

Attachments

• IMG_5719 copy1.jpg
    IMG_5719 copy1.jpg
    55.4 KB · Views: 240
  • IMG_5733 copy1.jpg
    IMG_5733 copy1.jpg
    110.3 KB · Views: 240
  • IMG_5734 copy1.jpg
    IMG_5734 copy1.jpg
    87.7 KB · Views: 240

Ηλια στη Θεσσαλονικη ειναι αυτα?Πολυ ωραια βραδια θα ηταν.

Α ωραια,αν εισαι εκει ακομη,ευχομαι να περνας καλα!

Πολύ ωραίες είναι.
Η 2η τι ακριβώς είναι; Φώτα; Από τι;

Εγώ έχω απογοητευτεί με τις νυχτερινές μου φωτογραφίες ούτε μια δε μου αρέσει, τι με φλας, τι χωρίς φλας όλες μέτριες βγαίνουν. Τι λάθος κάνω ???? α η φωτογραφική μου είναι η Fujifilm hd 2000

Εγώ έχω απογοητευτεί με τις νυχτερινές μου φωτογραφίες ούτε μια δε μου αρέσει, τι με φλας, τι χωρίς φλας όλες μέτριες βγαίνουν. Τι λάθος κάνω ???? α η φωτογραφική μου είναι η Fujifilm hd 2000

χρησιμοποιείς τρίποδο;

Χρησιμοποιώ τρίποδο και μέρα και νύχτα, μιας και είναι μικρό και βολεύει, μπορώ να ανεβάσω μια δυο για να φανούν καλύτερα οι αδυναμίες της μηχανής ή του φωτογράφου ( που είναι και το πιθανότερο)
Αυτό μου με στεναχωρεί είναι ότι παρότι είχα κάνει πριν καμία 10ρια χρόνια μερικά μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας και μάθαμε για κλείστρα, διαφράγματα, αζα κτλ τώρα νιώθω τελείως κουλός…. :bigcry:

Ανέβασα 2 από Θάσο για να μου πείτε την γνώμη σας, τι λάθος κάνω και η μια βλέπεται και η άλλη είναι χάλια.....

Attachments

• DSCF1737re.jpg
    DSCF1737re.jpg
    158.2 KB · Views: 80
  • DSCF1420re.jpg
    DSCF1420re.jpg
    126.8 KB · Views: 89