σορρυ, σας γυρίζω λίγο πίσω αλλά έχω μερικές απορίες σχετικά με την φωτογράφηση της Σελήνης. Με τον φακό στα 150mm και τρίποδο, τί ταχύτητα iso & wb να δοκιμάσω ? (olympus 620)
ευχαριστώ
Εγω θα εβαζα το ISO στο 100 η 200 και θα αφηνα τη μηχανη να διαλεξει.
Αλλιως με διαφραγμα 1 στοπ κλειστο απο το μεγιστο του φακου, θα επαιζα με την ταχυτητα.
Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την 2η φωτογραφία του Kostas?
Ο Βλάσσης παραπάνω αναφέρει οτι η λάμπα στο κέντρο της φωτογραφίας μπέρδεψε το φωτόμετρο της μηχανής.
Αυτό σημαίνει οτι έπρεπε να φωτομετρήση σε άλλο σημείο?
Και πιο θα ήταν αυτό για να είναι σωστά φωτομετρημένη η φωτογραφία?
ο σημειακός φωτισμός (λάμπες) σε πρώτο επίπεδο στις νυχτερινές φωτογραφίες είναι το πιο δύσκολο τεχνικό κομμάτι που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε (εμείς οι ερασιτέχνες). Κι αυτό διότι συχνά κάνει αύρα (όπως στην περίπτωσή σου), ή άστρα ή οτιδήποτε άλλο. Π.χ. σπάνια θα δεις ωραίες νυχτερινές φωτογραφίες από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, κι αυτό διότι στο συντριβάνι έχει μεγάλες σημειακές λάμπες, που καταστρέφουν τις λήψεις.
Στην περίπτωσή σου θα διάλεγα ώρα λίγο νωρίτερα έτσι ώστε να μην έχει πέσει το μαύρο σκοτάδι, ή θα άλλαζα θέση έτσι ώστε η λάμπα να πήγαινε στο πλάι. (μιλώ για τα Λιμενάρια).
σορρυ, σας γυρίζω λίγο πίσω αλλά έχω μερικές απορίες σχετικά με την φωτογράφηση της Σελήνης. Με τον φακό στα 150mm και τρίποδο, τί ταχύτητα iso & wb να δοκιμάσω ? (olympus 620)
ευχαριστώ
![]()
Yμηττος χθες βραδυ.
Canon 70-200 f4 IS + Tamron 1.4 pro
Θα σε συμβουλευα πιο κλειστο φακο απο 150mm, τουλαχιστον στα 300mm αν θες να κανεις crop "γεματο".
Τα iso ας ειναι 100 δεν χρειαζεσαι ευαισθησια αφου θασαι στο τριποδι. Δυο πραγματα μονο :
Προσπαθησε να εισαι σε Live view για να αποφυγεις τους κραδασμους και χρησιμοποιησε remote χειρισμο κλειστρου.
Οσο για το WB βαλτο σε daylight αν και αφου θα τραβηξεις σε RAW δεν εχει καμια απολυτως σημασια.
το IS πρεπει να το απενεργοποιώ όταν χρησιμοποιώ τρίποδο ?
ευχαριστώ
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.