Νυχτερινή φωτογραφία

1.
Γραφε Ελληνικα
2.
Απο την περιγραφη που κανεις μαλλον πρεπει να πηρε σκονες ο φακος,ανεβασε καμια φωτο να δουμε..
3.
Γραφε Ελληνικα!!
4.
Καλως ορισες στην παρεα

-bye-

Να πω την αληθεια και σε μενα αρεσε περισσοτερο η πρωτοτυπη με τα αυτοκινητα....περιεργα πραγματα !!! παντως Beavis εκανες εξαιρετικη δουλεια...

Λεωνιδα, σε ποια πολη ειναι?

Παντως, μεγαλη υποθεση και το καδραρισμα και τα mm τελικα....:slapface:

Η πρωτη του Λεωνιδα, με το πιο ανοικτο καδρο, μου αρεσει πολυ περισσοτερο... εχει ατμοσφαιρα.... η δευτερη με το κλειστο καδρο ειναι πιο αδιαφορη...

paidia eimai kainourgios edo.....sigxaritiria gia tis anartiseis kai to forum....
apla mia erotisi poly apli gia sas mallon.exo mia samsung wb550 kai otan bgazo fotografies to vrady emfanizontai kapoioi leukoi kykloi mesa stin fotografia.ti prepei na kano??

Καταρχήν καλωσήρθες!

Όπως πολύ σωστά είπε και ο φίλος leonkoum ένας απο τους κανόνες του φόρουμ είναι να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες εκτός απο εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν γίνεται αλλιώς (πχ. απουσία ελληνικών γραμματοσειρών).

Για αυτό που αναφέρεις κατα πάσα πιθανότητα αυτό το παρατηρείς όταν βγάζεις φωτογραφίες βράδυ με φλάς. Αν είναι έτσι, οι άσπροι κύκλοι που βλέπεις είναι σωματίδια σκόνης που βρίσκονται κοντά στον φακό και φωτίζονται έντονα απο το φλάς με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν άσπροι κύκλοι. Είναι γνωστό πρόβλημα των κομπακτ μηχανών. Δυστηχώς πέραν απο το να μην χρησιμοποιείς το ενσωματομένο φλας σε κλειστούς χώρους (που είναι πιό έντονο συνήθως) δεν ξέρω πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για αυτό.
Ίσως κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία στις κομπακτ να μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

συγνωμη για την γραμματοσειρα παιδια......ισως καποια ρυθμιση διορθωσει κατι?

4960338352_d7112367b5_b.jpg

3190401877_3e82d7d11d_b.jpg

Μια νυχτερινή απο Σκόπελο και μια απο Βουδαπέστη

Για να βαλω και μια παρομοια δικη μου για να δουμε γιατι η αλλη ειναι καλυτερη...:a0210:

attachment.php

Attachments

• _MG_7247 as Smart Object-1.jpg
    _MG_7247 as Smart Object-1.jpg
    80.6 KB · Views: 172
@ Ilias
ωραία είναι κ η δικιά σου. Εχουν γράψει ωραία τα χρώματα, πολύ καλή η ρύθμιση του WB (ας ήταν πιο κίτρινα τα φώτα, τονίζεται έτσι καλύτερα η λεπτομέρεια στα παράθυρα) κ το κοντράστ σωστό. Τα προβλήματα τα βλέπεις νομίζω μόνος σου.... το ποταμόπλοιο και το κάγκελο μπροστα αποσπάει όλη τη προσοχή ειδικά απο την μέση κ αριστερά που είναι φωτεινά και χάνεις την αντανάκλαση στο ποτάμι. Επίσης η γωνία λήψης μου δίνει την εντύπωση πως το ποτάμι χύνεται εέξω απο την φωτό :grandpa:

Την εχω και χωρις το ποταμοπλοιο και με πιο κιτρινα φωτα, αλλα ανεβασα αυτη για να δω διαφορες και να ακουσω σχολια σχετικα...

...με το διαφορετικο καδραρισμα, δηλαδη αν προσθετει το φορτωμενο foreground με το ποταμοπλοιο ή χαλαει την ισσοροπια σε σχεση με τη δικη σου (το καγκελο δεν μπορουσα να το αποφυγω αν ηθελα και το πλοιο)

...με τη διαφορετικη επεξεργασια, δηλαδη μπορουσα να βγαλω κι εγω το μπλε μαυρο του ουρανου, αλλα προτιμησα να το κρασσαρω εντελως...δεν ξερω ποιο θα προσεθετε μεγαλυτερη δραματικοτητα...

Το λοξο καδρο ξεχασα να το ισιωσω...

Last edited:
Olive Tree,πολυ ωραιες νυχτερινες ληψεις!:a0210:
Το αποτελεσμα ειναι καθαρο και ζωντανο,και η ωρα φωτογραφισης σωστη,με το βαθυ μπλε του ουρανου να γραφει πολυ καλα.Και το καδραρισμα προσεγμενο.

Στη δευτερη μ'αρεσουν ιδιαιτερα και οι χρωματισμοι,τα φωτα πως δενουν με τα χρωματα του ουρανου και της θαλασσας.

Η πρώτη μου δοκιμή star trails.
ναι, το κάδρο είναι αίσχος αλλά το αποτέλεσμα που ήθελα το πέτυχα.
Αν βρω χρόνο το βράδυ και έχει ξαστεριά θα δοκιμάσω κατι πιο "λογικό"..

attachment.php

Attachments

• Startrails_resize.jpg
    Startrails_resize.jpg
    43.6 KB · Views: 304
Στοιχεία για την παραπάνω φωτο με τα star trails....
Φωτογραφική μηχανή, φακός, τρίποδο, ντεκλανσερ, ζεστά ρούχα, υπομονή... :-)

450D, EF-S 10-22 @ 18mm , 25'' , f 5.6, ISO 100 και όλα αυτά επί 74 φορές.
+ μία ακόμα με το καπάκι στον φακό.
software... To πακετάρισμα έγινε με το startrails.de και πολύ πρόχειρη επεξεργασία στο PS.

ΠΡΟΣ ADMIN: θα ήθελα να σβύσω κάποιο προηγουμενο πόστ. Πως μπορώ να το κάνω αυτό?

Last edited:
Το παλαιό φρούριο από τη βόρεια μεριά (συνήθως φωτογραφίζεται από νότια).

Από τις πρώτες εξερευνητικές με τον 50άρη 1.8

attachment.php

Χωρίς τρίποδο στο 1/25 και iso640.