Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

http://photo.net/photodb/photo?photo_id=4280221

Αυτή η φωτο τραβήχθηκε με μίνι τρίποδο και με μια κόμπακτ canon στο Σικάγο. Ζηλεύω πολύ, πάρα πολύ.

Αυτό τώρα τι το έδειξες; Οχι σε ρωτάω τι το ήθελες και το έδειξες; Μου μάμησες την ψυχολογία. Πάνω που διάβαζα τις συμβουλές σου και των άλλων παιδιών με την μηχανή στο χέρι, χάζευα και τις φώτο σας απο Θεσ/νίκη και Αθήνα.... ε άμα βλέπεις δείγματα σαν αυτό του Σικάγο και σκέφτεσαι οτι αυτό ΟΥΤΕ καν με Photoshop δεν το βγάζεις.... :shot: απελπισία.... μα τι έβγαλε ο μούστης; Κρατάω την μηχανή στο χέρι και αισθάνομαι σαν 90χρονος με PSP.:grandpa:

Και μία από μένα για αρχή. Έχει τραβηχτεί στο Λονδινο, περιοχή Docklands τον περασμένο Νοέμβριο. Μηχανή Nikon D80 ρυθμισμένη για νυχτερινό τοπίο και στηριγμένη στα.. κάγκελλα μιάς πλατείας.
attachment.php

Attachments

• DSC_0109.jpg
    DSC_0109.jpg
    135.7 KB · Views: 195

Άλλη μία, μια βροχερή νύχτα στα Μετέωρα.
Εδώ είναι με τρίποδο.

attachment.php

Attachments

• DSC_0124.jpg
    DSC_0124.jpg
    146 KB · Views: 194

Αυτή η φωτό τραβήχτηκε τον Μάϊο του 2007 απ' το Παλιό Φάληρο (βλέποντας προς Πειραιά), με ένα Nokia N80 (χωρίς τρίποδο φυσικά).

attachment.php

Attachments

• AQM_2007-05-20.JPG
    AQM_2007-05-20.JPG
    123.7 KB · Views: 189
Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ωραίες και οι 3.Τα μετέωρα μου δίνουν την αίσθηση του επιβλητικού.

Το λιμάνι είναι μια ωραία αστική σκηνή.

Στην τρίτη μου αρέσει το θέμα.Ωραίο κάδρο.

Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ωραίες και οι 3.Τα μετέωρα μου δίνουν την αίσθηση του επιβλητικού.

Το λιμάνι είναι μια ωραία αστική σκηνή.

Στην τρίτη μου αρέσει το θέμα.Ωραίο κάδρο.

Σωστος!

Ωραιος Γιαννη!!!:SFGSFGSF:

τρομακτική ατμόσφαιρα θα έλεγα αυτή στα Μετέωρα !

Ωραία γωνία! Η λεπτομέρεια που προσέχω, οι γραμμές των πλακιδίων στον πάτο της πισίνας, που δίνουν ένα δικό τους στίγμα προοπτικής.

Φαντάζομαι θα σου έχουν πει πως θα μπορούσες να το κάνεις και επαγγελματικά, έτσι? :flipout:

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ωραία γωνία! Η λεπτομέρεια που προσέχω, οι γραμμές των πλακιδίων στον πάτο της πισίνας, που δίνουν ένα δικό τους στίγμα προοπτικής.

Φαντάζομαι θα σου έχουν πει πως θα μπορούσες να το κάνεις και επαγγελματικά, έτσι? :flipout:

Aμάν! Ορέ Αμάν!
Βρέ Τάσε η πισίνα βαθαίνει από ένα σημείο και μετά ούτως ή άλλως οπότε δεν είναι θέμα προοπτικής!

Έλα να πάρεις τον έλεγχό σου γρήγορα:turtle::turtle:

Ωραιο Ξενοδοχειο!!! τουλαχιστον ετσι φαινεται στην φωτογραφια. ;)

...αποστολη εξετελεσθη.

Very well done!

Re: Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Aμάν! Ορέ Αμάν!
Βρέ Τάσε η πισίνα βαθαίνει από ένα σημείο και μετά ούτως ή άλλως οπότε δεν είναι θέμα προοπτικής!

Έλα να πάρεις τον έλεγχό σου γρήγορα:turtle::turtle:

Αυτό το καταλαβαίνεις στα πλακίδια στα αριστερά, για τα δεξιά που φεύγουν προν τον ορίζοντα μιλούσα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Αυτό το καταλαβαίνεις στα πλακίδια στα αριστερά, για τα δεξιά που φεύγουν προν τον ορίζοντα μιλούσα

Δέν υπάρχει χειρότερο πράγμα σ' αυτές τις δουλειές από τους ανεγκέφαλους που περνούν μπροστά σου και ενώ σε βλέπουν να φωτογραφίζεις, να κοντοστέκονται και στο τέλος να βουτούν κάνοντάς σε μούσκεμα ( η μηχανή τη γλύτωσε ευτυχώς)
Σε αυτήν την περίπτωση οι τουρίστες ήσαν Γιορμανοί, προοδευμένοι....με κουλτούρα.....ήθος...ευγένεια.......ναί ναί πώς:violent-smiley-030:

Άσε κι εγώ στο παρά τσαφ τη γλύτωσα χθες, από κύμα βέβαια. Ας ειν' καλά τα τσιμουχάκια της μηχανής. Πάντως το τρίποδο μια ώρα το στέγνωνα και το καθάριζα από άμμο.

Πολύ ωραία.
Η ώρα που τη τράβηξες, κάτι μεταξύ μεράς και νύχτας, πάντα "γράφει" πολύ καλά.
Μπράβο!

[FONT='Verdana','sans-serif']Έκανα κάποιες προσπάθειες στην Καβάλα στις 23:00 περίπου. Χρησιμοποίησα μια Panasonic Lumix FX100 (με τρίποδα), με ενεργό AE το Starry Sky, δεδομένου ότι μόνο αυτό μου έδινε αρκετά φωτεινές εικόνες. Ένα πρόβλημα ήταν η χροιά που απέδιδε και το κακό είναι ότι δεν μπορούσα να πειράξω το White Balance με το Starry Sky ενεργό. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι στην pic3, ενώ στην κάμερα φαινόταν πολύ καλός ο φωτισμός, μέχρι και το χρώμα των φύλλων στα δεξιά, στην οθόνη είναι πολύ διαφορετικό το αποτέλεσμα. Τι μπορώ να κάνω για να μην με ξεγελάει το preview της κάμερας; (Η φωτεινότητα της οθόνης της είναι στο μέσο).[/FONT]

[FONT='Verdana','sans-serif']Τέλος θα ήθελα την γνώμη σας, για τέτοια τοπία και υπό τέτοιες συνθήκες ενδεικτικά ρυθμίσεις ISO, Shutter Speed ή ότι άλλο είναι σημαντικό.[/FONT]

Ακόμα έχω πολύ δρόμο... :damnyou:

Attachments

• pic1.jpg
    pic1.jpg
    110.7 KB · Views: 62
  • pic2.jpg
    pic2.jpg
    135.3 KB · Views: 65
  • pic3.jpg
    pic3.jpg
    155.6 KB · Views: 80
  • pic4.jpg