Νυχτερινή φωτογραφία

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ευτυχώς που δεν κουνήθηκε και το κτήριο γιατί θα έβγαινε και αυτό θολό! :flipout:

Ωραία φώτο. Αλήθεια που βρίσκεται αυτό το κτήριο;

Τhx!Είναι το κτίριο του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία" στην Αθήνα, στο Σύνταγμα

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Πολύ ενδιαφέρουσα οπτική γωνία.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα.
Βλάση,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Με πρόλαβες!

BTW:Καμιά ιδέα για το πως πετυχαίνω full size?

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ωραία η λήψη σου ncups.

Η παραμόρφωση του φακο με δυο τρεις απλές κινήσεις στο photoshop που έγραψε ο Βλάσης τις τελευταίες μέρες (σε άλλο ίσως νήμα, δε θυμάμαι) θα βελτιωθεί περισσότερο.
Ωραία η επιλογή της ώρας πάντως.

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ωραία η λήψη σου ncups.

Η παραμόρφωση του φακο με δυο τρεις απλές κινήσεις στο photoshop που έγραψε ο Βλάσης τις τελευταίες μέρες (σε άλλο ίσως νήμα, δε θυμάμαι) θα βελτιωθεί περισσότερο.
Ωραία η επιλογή της ώρας πάντως.
Thx!

Τις διορθώσεις που έγραψε ο Βλάσης, τις διάβασα πολύ βιαστικά από Internet cafe στη Ζάκυνθο.Κατά πάσα πιθανότητα θα τις εφαρμόσω.

Θέλω να πετύχω full-size photos για να μην πρέπει να κάνεις click στο attachment για να δεις τη φωτογραφία...

Εμένα μου αρέσει η προοπτική του ευρυγωνίου και η σύγκλιση των γραμμών, γιατί δηλαδή σώνει και καλά να τις διορθώσεις?

Πρώτα ανεβάζεις τη φωτογραφία και μετά κάνεις δεξί κλικ στο λινκ της και επιλέγεις "copy link lacation".
Μετά γράφεις το κείμενο σου κανονικά και πατάς το εικονίδιο με τη φωτογραφία "insert image" και κάνεις paste

Να σου πω την αλήθεια, και μένα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα.

Άλλωστε, είναι φωτογράφιση από το έδαφος. Όχι αεροφωτογραφία ή κάτι τέτοιο.Θα τις εφαρμόσω πάντως και αν μου αρέσει το αποτέλεσμα, βλέπουμε..:ernaehrung004:

γιατί δηλαδή σώνει και καλά να τις διορθώσεις?

Ε, άμα σου αρέσει δεν τις διορθώνεις
Εμένα μου φάνηκαν υπερβολικές αλλά γούστα είναι αυτά...

Βασικά αυτό που χρειάζεται είναι ίσιωμα. Η κεντρική ακμή του κτηρίου πρέπει να είναι κάθετη, να μην γέρνει δεξιά όπως εν προκειμένω. Κατά τα άλλα η προοπτική και η σύγκλιση δεν με χάλασαν καθόλου, το αντίθετο!

Για να δούμε:
attachment.php
Τα κατάφερα!Ευχαριστώ Ηλία!

Send, συμφωνώ μαζί σου.Η φωτό δεν έχει πειραχτεί σχεδόν καθόλου, πρόκειται για πείραμα ανεβάσματος full size.

Θα τη βελτιώσω και θα επανέλθω...

Attachments

• GB.jpg
    GB.jpg
    100.4 KB · Views: 176
Last edited:

I like!!!!:SFGSFGSF:
(ισως εναι ενα τσακ υπερφωτισμενη. Μερικα λευκα μπορει να ναι καμμενα, τουλαχιστον στην μετρια οθονη του γραφειου)

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

I like!!!!:SFGSFGSF:
(ισως εναι ενα τσακ υπερφωτισμενη. Μερικα λευκα μπορει να ναι καμμενα, τουλαχιστον στην μετρια οθονη του γραφειου)

ΤHX! Λες;

Ίσως καλύτερη ρύθμιση το WB;

Μήπως contrast;

Πραγματικα στο aperture θα πειραζα μονο το recovery (whites) slider. και λιγο το exposure. Παντως μ αρεσει η προοπτικη!

Μιας και δεν πρόλαβα πριν φύγω να την ανεβάσω να και μια διαφορετική άποψη της πανσέληνου στις 16-8-08:

attachment.php

Attachments

• full moon.jpg
    full moon.jpg
    18 KB · Views: 165

attachment.php

Canon 40D + Asahi SMC Takumar 300/4

Attachments

• ΓŽΒ²ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒ΄Γβ€¦ΓŽΒ½ΓΕ’-ΓΛ†ΓŽΒ¬ΓΒΓŽΒ΅ΓŽΒΌΓŽΒ±.jpg
    ΓŽΒ²ΓΒΓŽΒ±ΓŽΒ΄Γβ€¦ΓŽΒ½ΓΕ’-ΓΛ†ΓŽΒ¬ΓΒΓŽΒ΅ΓŽΒΌΓŽΒ±.jpg
    148.2 KB · Views: 210