Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Μιλάω για το φακό εαν δεν καταλαβατε.
Εχω βγαλει και με τον 50 1,8 και ειναι πολυ καλύτερης ποιοτητας η εικονες.

Και εγώ για τον φακό έλεγα.

Τον είχα 2 εβδομάδες και ήταν αρκετά καλός και γρήγορος.

Anyway. Προσωπικές απόψεις.:ernaehrung004:

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Μπραβο παιδες !
αν και ολοι σχεδον εχετε βαλει απο αριστα δειγματα εως καλα ... οι φωτος του ΣΕΝΤ ομως ειναι κορυφαιες και συγνωμη που αδικω τους αλλους χωρις παρεξηγηση.....

οι φωτος του Βλασιδη αν και σωστες σε καδρο ευκρινεια και θεμα ειναι ενα κλικ πισω διοτι εχουν αυτο που εχουν και οι δικες μου οταν φωτογραφιζω νυχτα ... βγαινουν κιτρινοκοκκινες με αυτην την σπαστικη αποχρωση !

πως γινεται να ρυθμιστει αυτο ρε παιδια;

εχει κατι ρυθμισεις για λαμπες ηλιο συνεφια λαμπες φθοριου κτλ, αλλα παλι δεν βρισκω αυτο που θελω...

δηλ, να φυγει η εντονη κιτριναδα!

Οι λάμπες που χρησιμοποιούν ατμούς νατρίου http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_vapor_lamp#High_pressure_sodium , που κατά κόρον χρησιμοποιούνται στο δημοτικό φωτισμό, έχουν ένα σοβαρό μείον: παράγουν φως στο κίτρινο του φάσματος, κι έχουν μονοχρωματικό φως, όχι πλήρους φάσματος.
Για νυχτερινό φωτισμό είναι ικανοποιητικές, καθότι το μάτι είναι πιο ευαίσθητο στο μέσο του φάσματος (πράσινο) , που το κίτρινο συνορεύει...
Οι άλλες λαμπες εκκένωσης με αέριο, μπορεί να έχουν συνδυασμό αερίων κι ένα εσωτερικό επίχρισμα από φθορίζον υλικό, που μετατρέπει το υπεριώδες - ιώδες φως των ατμών υδραργύρου σε ορατό , αλλά με περισσότερη κάλυψη του ορατού φάσματος, οπότε έχουν πιο ''λευκό" φως...
Το μάτι προσαρμόζεται χρωματικά στο φως , αλλά οι αισθητήρες CCD ή CMOS των ψηφιακών μηχανών , Video ή φωτογραφικών, "βλέπουν" τα χρώματα όπως τους υποδείξουμε, αντισταθμίζοντας την ισορροπία λευκού, είτε αυτόματα , είτε κατ' επιλογή μας.
Ιδανικά, πάμε κοντά στη φωτιστική πηγή που κυριαρχεί το φως της και ρυθμίζουμε το πως θα βλέπει τα χρώματα η μηχανή μας , με τη βοήθεια ενός λευκού ή ουδέτερου γκρίζου χαρτονιού , πάνω στο οποίο διορθώνουμε το κυρίαρχο χρώμα του φωτισμού να φαίνεται λευκό.
Με μονοχρωματικό κίτρινο , όμως , φως αυτό δεν μποορεί να γίνει...
Επειδή , όσο και να προσπαθήσεις να "προσθέσεις" τα χρώματα του φάσματος που λείπουν, το φως αυτό δεν βγάζει τίποτα άλλο από δύο πολύ στενές αιχμές , δίπλα δίπλα στο φάσμα , κι αυτές κίτρινες.

Μια εφαρμογή του φωτισμού αυτού είναι να δούμε σε ένα αυτοκίνητο που θα θέλαμε να αγοράσουμε, τις επιφάνειές του , αν έχουν ξαναβαφτεί τοπικά: δεν υπάρχει περίπτωση να ανακλούν με τον ίδιο τρόπο το κίτρινο αυτό φως... Ξεχωρίζει εύκολα...

Θεόδωρε, δοκίμασες να βγάλεις φωτογραφία με προτεραιότητα διαφραγματος (Α) και με διάφραγμα 9,0 ? Εκεί λογικά θα έχει καλύτερη ποιότητα η φωτογραφία τοπίου.

Μήπως είναι θέμα ρυθμίσεων;

Ο συγκεκριμένος φακός είναι ο φακός του κιτ και τον βρίσκω καλό.φυσικά καλύτερος σε ευκρίνεια είναι ο 85 mm που έχω αλλά οι σταθεροί είναι πάντα πιο καλοί από τους zoom...

Μπορεί και να είναι θέμα στήριξης. Ο 18-135, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλος, σε ένα φθηνό τρίποδο μπορεί να έχει πρόβλημα, έναντι του μικρού 50/1.8

Μπορεί και να είναι θέμα στήριξης. Ο 18-135, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλος, σε ένα φθηνό τρίποδο μπορεί να έχει πρόβλημα, έναντι του μικρού 50/1.8

Αναπτύσεται και αρκετά όταν ανοίγει.

Αεροδρομιο Ελ. Βενιζελος, 4 το πρωι

3083908947_fe1017e5bc_o.jpg

Ωραία φωτογραφία. Προσωπικώς θα άνοιγα τέρμα τα πόδια του τριπόδου στο επίπεδο της ασφάλτου δίπλα στα βρεγμένα και θα έψαχνα να παίξω με τις αντανακλάσεις σε πρώτο πλάνο.

ευχαριστω για την ιδεα, θα το ψαξω την επομενη φορα:)
δεν ειχα τριποδο μαζι:(

Πολύ καλή όντως. Συμφωνώ με τον Τάσο (send) πάντως. Θα έβαζα το vanishing point (το σημείο που ενώνονται οι "ευθείες" λόγω της προοπτικής, στην περίπτωση αυτή τα πεζοδρόμια) πιό ψηλά αλλά πάλι λίγο προς τα αριστερά όπως το έχεις.
Η ομίχλη είναι πάντα πολύ εντυπωσιακό θέμα. Εμένα μου αρέσει πολύ. Ξαφνικά το κενό, ο αέρας, αποκτά υπόσταση. Σου θυμίζει οτι ακόμα κιαν δεν τον βλέπεις πάντα είναι εκεί.

Ευχαριστω για τα comments παιδια:)
Mε τον οριζοντα πιο πανω συγουρα θα ηταν καλητερα τωρα που το βλεπω, next time:)
τοση ομιχλη παντως στην Αθηνα καιρο εχω να δω:)

Ευχαριστω για τα comments παιδια:)
Mε τον οριζοντα πιο πανω συγουρα θα ηταν καλητερα τωρα που το βλεπω, next time:)
τοση ομιχλη παντως στην Αθηνα καιρο εχω να δω:)

Έλα από το δικό μας αεροδρόμιο, να δεις όση θες! :flipout:

Πολύ καλή!Ατμοσφαιρικότατη(ό,τι κι αν σημαίνει αυτό)Μπράβο paulmarinis!!

Κάτι έχω με τα αυτοκίνητα!Μου τη "σπάνε"!

Ελπίζω να είναι παροδικό...

Eυχαριστω παιδια!:)
Kερκυρα πεταγα εκεινη τη μερα, ουτε εκει τοση ομιχλη,να περασω και Θεσσαλονικη καμια μερα πρωινιάτικα:)

Η πρώτη μου απόπειρα με την Nikon D60 + 18-55mm VR, μην είστε αυστηροί...

Λιμανάκι στο Πειραιά.

800ISO στο P το πρόγραμμα...

Attachments

• Peiraias.jpg
    Peiraias.jpg
    59.7 KB · Views: 101