Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ήθελε τρίποδο και λιγάκι μεγαλύτερη έκθεση...και λήψη σε raw ώστε να μπορέσεις να επεξεργαστείς τα φωτεινά και σκιερά τμήματα ιδιαιτέρως, να γράψουν καλύτερα οι αντανακλάσεις κλπ
Όμως μου αρέσει το κάδρο και οι γραμμές προοπτικής δεξιά, που οδηγούν στα δύο φουγάρα. Όμορφη.

Ήθελε τρίποδο και λιγάκι μεγαλύτερη έκθεση...και λήψη σε raw ώστε να μπορέσεις να επεξεργαστείς τα φωτεινά και σκιερά τμήματα ιδιαιτέρως, να γράψουν καλύτερα οι αντανακλάσεις κλπ
Όμως μου αρέσει το κάδρο και οι γραμμές προοπτικής δεξιά, που οδηγούν στα δύο φουγάρα. Όμορφη.

Σε RAW την τράβηξα, αλλά για να την ανεβάσω την έκανα jpg.

Θα αρχίσω και μαθήματα ps απο τον κολλητο μου.

Ευχαριστώ Send!!!

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

H φωτογραφία σου φίλε emilot μου άρεσε, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και έκανα μερικές μικρές επεμβάσεις που την βελτιώνουν IMHO :smile:

attachment.php

ήθελε βέβαια λίγο υψηλότερη ανάλυση...

Attachments

• emilot.jpg
    emilot.jpg
    159.5 KB · Views: 141

Ευχαριστώ Billy...

Πολύ ωραία...αλλά μπορώ να κάνω κάτι με την ανάλυση για να τις postαρω μετά εδώ??

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ευχαριστώ Billy...

Πολύ ωραία...αλλά μπορώ να κάνω κάτι με την ανάλυση για να τις postαρω μετά εδώ??

Δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι, κανονικά η επεξεργασία πρέπει να γίνεται πρώτα στην πραγματική ανάλυση της φωτογραφίας και κατόπιν να μειώνεται ώστε να ανέβει στο web.

Re: Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι, κανονικά η επεξεργασία πρέπει να γίνεται πρώτα στην πραγματική ανάλυση της φωτογραφίας και κατόπιν να μειώνεται ώστε να ανέβει στο web.

Οκ. Πάω για ταχύρυθμα ps...

Οκ. Πάω για ταχύρυθμα ps...

Η φωτογραφία σου δείχνει ότι έχεις "μάτι"...

Στο μέλλον να προσέχεις την έκθεση το κουμπάκι + - στην μηχανή σου.Κοινώς, τράβα.Κοίτα την οθονίτσα.Δεν σου αρέσει.Ρύθμισε την μέχρι να βρείς αν θέλει πιό σκούρα ή πιο ανοιχτή(όπως εδώ) έκθεση.

Το'χεις!!!!-bye-

Η φωτογραφία σου δείχνει ότι έχεις "μάτι"...

Στο μέλλον να προσέχεις την έκθεση το κουμπάκι + - στην μηχανή σου.Κοινώς, τράβα.Κοίτα την οθονίτσα.Δεν σου αρέσει.Ρύθμισε την μέχρι να βρείς αν θέλει πιό σκούρα ή πιο ανοιχτή(όπως εδώ) έκθεση.

Το'χεις!!!!-bye-

Ευχαριστώ NCups, έχω πάθει πλάκα με την Nikon ρε παιδί μου.

Την είδε και φίλος που έχει την Canon D300 και μου λέει θα περάσει στον στρατόπεδο των Nikon......:flipout::flipout:

Kαι έλεγα τι είναι αυτό το +-....:flipout::flipout::violent-smiley-030:

Ευχαριστώ jimako...

Εγώ σήμερα αγόρασα του 18-55 ένα UV φίλτρο (52mm) στα 8 ευρώ, μιας και τελικά θα τον κρατήσω λιγάκι παραπάνω απ'ότι υπολόγιζα.

Τον προστατεύει αρκετά.

Εγώ σήμερα αγόρασα του 18-55 ένα UV φίλτρο (52mm) στα 8 ευρώ, μιας και τελικά θα τον κρατήσω λιγάκι παραπάνω απ'ότι υπολόγιζα.

Τον προστατεύει αρκετά.

Πάντως αν δεν είναι άριστης ποιότητας, μειώνει την απόδοση του φακού.

:flipout::flipout::flipout:

Tι κάνει το UV φίλτρο??

Είναι ένας πλαστικός δίσκος που βιδώνεται στο μπροστινό μέρος του φακού.

:lehrer:Το φίλτρο UV έχει ένα ανεπαίσθητο χρωματισμό, πρακτικά αόρατο, για την προστασία από το ηλιακό φως, σκόνες κλπ.

Είματε τελείως οφ τόπικ!!!:offtopic:

jim μάλλον είναι καλό.Δεν το ξέρω.Νομίζω δεν θα δεις διαφορά "με και "χωρίς".

Ντίνο βλέπω ότι έχεις μεγάλη όρεξη και καλό υλικό. θα σου πρότεινα να ανοίξεις καινούριο θέμα ως αστροφωτογραφία και να μεταφέρουμε τα μηνύματα και τις φωτογραφίες εκεί. Είναι κρίμα να μπαίνουν σε άλλα θέματα....

Eνα καδρο με φωτορυπανση για backup, η σιλουεττα του αντικειμενου που φωτογραφιζουμε (εδω ειναι τα 2 πευκα) ,ενα τριποδο και 30 δευτερα στο μανουαλ.
(Ελπιζω να μην ειναι οφ τοπικ)

17667270.jpg

Eνα καδρο με φωτορυπανση για backup, η σιλουεττα του αντικειμενου που φωτογραφιζουμε (εδω ειναι τα 2 πευκα) ,ενα τριποδο και 30 δευτερα στο μανουαλ.

Δεν ξερω γιατι ενω ειχε φορτωσει την εικονα αρχικα η οποια ειναι απο το αλμπουμ μου στο πανοραμιο για το google earth και την εβλεπα δεν μπορει να την δειξει ξανα..φταιει το μεγεθος? οταν την λινκαρω απο το photobucket ολα ειναι ενταξει....τι να πω? συγνωμη για το διπλο ποστ...

26dc1313.jpg

Last edited: