Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Η φωτογραφία, γιατί πάτησα το κουμπί κατά λάθος:

attachment.php

ISO 160 18mm f13 30"

Attachments

• DSC_8930.jpg
    DSC_8930.jpg
    135.3 KB · Views: 284

Φοβερός αυτός ο 24mm ρε παιδί μου...

Ευχαριστώ Νίκο

τα 24mm είναι το απόλυτο εστιακό μήκος για μένα στο φιλμ.

... και καμιά φωτογραφία του μικρού περιμένουμε στα "Πορτέτα" -bye-

Και σε ψηφιακό, δεν είναι άσχημοι οι 24ρηδες. Ημιευρυγώνια πλέον κάλυψη, αλλά με ευρυγώνια προοπτική. Ο ιδανικός σταθερός για γενική/snapshot/street φωτογραφία σε μικρό φορμά.

Mια χθεσινοβραδινη με την καπνα να πνιγει την Αθηνα.

IMG_8719.jpg

5D Mark II , Shutter1/25 , f5.6 , ISO 3200 ,EF70-200mm f/4L IS USM +1.4x , (280.0mm)

Mια χθεσινοβραδινη με την καπνα να πνιγει την Αθηνα.

5D Mark II , Shutter1/25 , f5.6 , ISO 3200 ,EF70-200mm f/4L IS USM +1.4x , (280.0mm)

Πολύ ωραία...!!!-bye-

Απορία, αν έχουμε τρίποδο, προτιμούμε χαμηλότερα ISO ή δεν παίζει ρόλο??

Εάν βγάζουμε ουράνια σώματα, παίζει. Στα 10 δεύτερα η Σελήνη, εάν την βγάζουμε με τηλεφακό, έχει κουνηθεί. Βέβαια εν προκειμένω και στα 400iso θα παίρναμε 1/3, που μας κάνει σαν ταχύτητα.
Επίσης υπάρχει και το θέμα του ανέμου και της αστάθειας που προκαλεί Σε τέτοιο εστιακό μήκος (280mm) μπορεί και το 1/25 να είναι λίγο σαν ταχύτητα εάν το σύστημα μηχανής/φακού είναι εκτεθειμένο σε ισχυρούς ανέμους.

Πολύ ωραία η φωτογραφία. Νομίζω ήθελε λιγάκι αποθορυβοποίηση στα σκοτεινά ή όχι;

Αυτη ειναι στο χερι παντως.

Τωρα για αποθορυβοποιηση ξερετε οτι δεν ειμαι σχετικος.

Πως την κανουμε ?

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ειδα λιγες φωτογραφιες.
Πολυ ωραιες μπραβο σας!
Το φεγγαρι....φοβερη...!!
Και η Ακροπολη ειναι ωραια και νυχτερινη του Conte(για live) και αυτη με το μαγαζακι γωνια!και αλλες!

Πρεπει να τις εκδωσετε σε ενα λευκωμα/βιβλιο κατι τετοιο.....
για την "παρτι σας",μια εκθεση,(αν μου επιτρεπετε)...πρεπει να κανετε μια εκθεση.

τραβηγμένη στα 45 δεύτερα περίπου στα 500iso και ένα ελαφρό αεράκι να κουνάει το λουράκι της μηχανής (κατ επέκταση και την μηχανή απειροελάχιστα)..
αναγκαστικά την μίκρυνα με το picasa από τα 5,κάτι mb να έρθει σε πιο λογικά πλαίσια και διαπίστωσα για πρώτη φορά τόσο έντονα απώλεια στην ποιότητα που φαίνεται περισσότερο πάνω στα φώτα...

κάπου είχατε γράψει για ένα πρόγραμμα που δεν αλλοιώνει κατά την σμίκρυνση αλλά δεν μπορώ να το βρω...

Κάποια βοήθεια κάποιος..

-1-2.jpg

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Αυτη ειναι στο χερι παντως.

Τωρα για αποθορυβοποιηση ξερετε οτι δεν ειμαι σχετικος.

Πως την κανουμε ?

Noiseware Professional. Υπαρχει και σαν plugin για το photoshop αλλα και standalone εκδοση.

Πρέπει να διαβάσω όλο το νήμα, μιας και θέλω πολύ να βάλω κι γω τις δικές μου!!!