Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Δεν την πρόλαβα την πανσέληνο... απολάμβανα το μπάνιο μου στη θάλασσα με τα μικρά όταν ανέτειλε. Την έπιασα όμως την ανατολή, την επόμενη νύχτα, βέβαια με συννεφιά.

attachment.php

Attachments

• _MG_5666_2.jpg
    _MG_5666_2.jpg
    117.1 KB · Views: 276

attachment.php

Με τον 70-300, λίγο clarity, sharpening και λίγο παραπάνω cropping

Attachments

• DSC_3760.jpg
    DSC_3760.jpg
    135.9 KB · Views: 218

Πολύ καλή. :a0210:
Ταχύτητα, διάφραγμα, iso?
Ευχαριστώ...

1/320
f/9
ISO 640

Και η επεξεργασία στο Lightroom
WB 4100K
Tint -6
Exp -1,14*
Clarity +14
Sharpness +136 / Radius 0,5 / Detail 27

*Και εδώ θέλω να ρωτήσω το εξής: θα ήταν το ίδιο αν κατέβαινα ένα stop κατά τη φωτογράφηση με το αποτέλεσμα που έδωσε η μείωση κατά ένα stop (και κάτι) στο Lightroom;

θα ηθελα τη γνωμη σας και τη βοηθεια σας σχετικα με μια φωτογραφια. Τραβηξα αυτες τις ληψεις με iso 100 στα 30'' με f8 στο Α και στα 15'' με f3,5 στο Α αντιστοιχα. Σε αυτη με το ανοιχτο διαφραγμα τα χρωματα ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα ενω στην αλλη αλλαζουν. Ειναι καθαρα θεμα WB ή ειναι κάτι αλλο; Το wb ηταν και στις 2 περιπτωσεις στο auto. Eπισης ποια απο τις 2 μπορει να χαρακτηριστει σαν νυχτερινη ληψη;

DSC00574.jpg

DSC00575.jpg

Last edited:

Πέρα από wb υπάρχει και διαφορά στην έκθεση.
Δεν ειχα πειραξει καθολου την εκθεση. Κανονικα δεν επρεπε να εχουν την ιδια ποσοτητα φωτος ή κανω λαθος;

Δεν την είχες πειράξει, αλλά... άλλα αποφασίζουν οι μηχανές μας καμιά φορά. .... σαν ταχύτητες, διατηρούν τα 2 στοπ διαφορά? (f/4 - f/8)

Δεν την είχες πειράξει, αλλά... άλλα αποφασίζουν οι μηχανές μας καμιά φορά. .... σαν ταχύτητες, διατηρούν τα 2 στοπ διαφορά? (f/4 - f/8)
Η ταχυτητα ομως δεν παιζει κι αυτη ρολο; Αφου στην 1η ειναι 15 '' παραπανω απο την 2η. Δηλαδη επρεπε στην πρωτη να ανεβασω την εκθεση;
Μαλλον τα εχω καπως μπερδεμενα στο μυαλο μου.

Εάν είχες τη μηχανή σε πρόγραμμα A, την ταχύτητα την επιλέγει μόνη της η μηχανή. Τι ταχύτητες σου έβγαλε για τις δύο λήψεις?

Άρα έχεις διαφορά στην έκθεση ένα στοπ. Ο λόγος? Ότι το κλείστρο της μηχανής σου σε πρόγραμμα Α μπορεί να πάει μέχρι τα 30''. Κανονικά ήθελε 60'' για να έχεις ίδια έκθεση, καθώς f/4-f/8 = 2 στοπ ενώ 15''-30'' = 1 στοπ.

Άρα έχεις διαφορά στην έκθεση ένα στοπ. Ο λόγος? Ότι το κλείστρο της μηχανής σου σε πρόγραμμα Α μπορεί να πάει μέχρι τα 30''. Κανονικά ήθελε 60'' για να έχεις ίδια έκθεση, καθώς f/4-f/8 = 2 στοπ ενώ 15''-30'' = 1 στοπ.
τοτε αυτο ειναι, γιατι δεν εχω δει ως τωρα να μενει πανω απο 30 '' ανοιχτο το κλειστρο. Αρα αυτο που μπορουσα να κανω θα ηταν να ανεβασω το EV κατα 1 στοπ;

Δεν γίνεται, μόνο με λήψη bulb. Μόνο εάν ανέβαζες iso 1 στοπ, και γινόταν η πρώτη λήψη 8'' και η δεύτερη 30''.