Νυκτερινό στις 23:00... καλύτερος ήχος;

audioDtek

Established Member
26 December 2006
196
Netherlands
Προχθές άκουγα με το μπομπινόφωνο και μόλις ήρθε το νυκτερινό στις 23:00...
ΣΑ να άκουσα διαφορά στον ήχο, προς το καλύτερο.... δεν είμαι σίγουρος όμως. Μπορεί να κάνω και λάθος, γι' αυτό θα πρέπει να ξανακάνω δοκιμές...

Ξέρει κάποιος κάτι γι' αυτό; αν συμβαίνει, αν στέκει, κτλ;

Προχθές άκουγα με το μπομπινόφωνο και μόλις ήρθε το νυκτερινό στις 23:00...
ΣΑ να άκουσα διαφορά στον ήχο, προς το καλύτερο.... δεν είμαι σίγουρος όμως. Μπορεί να κάνω και λάθος, γι' αυτό θα πρέπει να ξανακάνω δοκιμές...

Ξέρει κάποιος κάτι γι' αυτό; αν συμβαίνει, αν στέκει, κτλ;

Το μόνο σίγουρο, την ώρα εκείνη πέφτει κατά πολύ ο θόρυβος περιβάλλοντος και ακούγεται καλύτερα οι λεπτομέρειες χαμηλής στάθμης.
Οι καλές ακροάσεις γίνονται αργά το βράδυ ..

Ναι, ξέρω ότι εκείνη την ώρα είναι καλό το δίκτυο.

Όμως εγώ αναφέρομαι, στο ότι άλλαξε ο ήχος με το που ήρθε το νυχτερινό ακριβώς στις 23:00 και ακούστηκε και το ρελέ!

Δεν έχει σημασία η πηγή, ενδεικτικά το ανέφερα! Αν τύχει, θα δοκιμάσω κι άλλες φορές!

είμαι σίγουρος... ήταν να το αλλάξω, αλλά θέλει σχέδιο ηλεκτρολόγου... 80-100 ευρώ... για τέτοια είμαστε;

Πλάκα κάνετε, έτσι;
Το "νυχτερινό" είναι τρόπος χρέωσης, δεν είναι διαφορετική γραμμή παροχής ενέργειας...

μια περίπτωση είναι οτι υπάρχει μείωση στο φορτίο απο εκείνη την στιγμή ,και παύουν οι θερμοσυσσωρευτές να φορτίζουν με αποτέλεσμα να ησυχάζει το δίκτυο

ε τότε πρέπει να τσεκάρεις το ΤΕΣΤ αυτό χωρίς να έχεις την φόρτωση στους θερμοσυσσωρευτές και τότε θα ακούσεις το πραγματικό αποτέλεσμα

Γίνεται ναι, με κλειστές (OFF) τις ασφάλειες των θερμ., αλλά όταν έγινε αυτό που λέω, ήταν κανονικά ανοιχτές (ON).

εγω εχω νυχτερινο αλλα δεν μπορω να πω οτι με το κλικ ακουω καλυτερα...
γενικα ομως ειμαι ακροατης μετα τη 1´30 οποτε σιγουρα λογω εξωτερικου θορυβου ακουω καλυτερα

Γιατί; Δεν έχουν καλούς σταθεροποιητές τάσης οι συσκευές σας και αλλάζει η απόδοσή τους με την τάση εισόδου;
Ή μιλάμε για συσκευές χωρίς σταθεροποίηση (π.χ. τίποτα με λυχνίες);

Τι είναι ρε παιδιά αυτό το κλικ?Το δικό μου νυχτερινό γιατί δεν το κάνει?

ουτε εγω ακουσ α ποτε κλικ...το εγραψα οπως το ειδα ποιο πανω και γω:2thumb22sup:

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν βάλει κανείς νυχτερινό, αποκτά 2ο μετρητή ο οποίος λειτουργεί "παρασιτικά" πάνω στον κύριο μετρητή της ΔΕΗ. Στην έναρξη του νυχτερινού, η ΔΕΗ στέλνει ένα παλμό στο δίκτυο, τον οποίο αντιλαμβάνεται ο "σύνθετος" πλέον μετρητής, και σταματά την καταγραφή της κατανάλωσης το κύριο "ρολόι", και καταγράφει το "ρολόι" του νυχτερινού. Το αντίθετο συμβαίνει όταν σταματά το νυχτερινό, στέλνεται (άλλος) παλμός και η καταγραφή της κατανάλωσης περνά στο κύριο μετρητή.

Όση ώρα υπάρχει νυχτερινό, υπάρχει τάση σε έναν ειδικό αγωγό που καταλήγει στον πίνακα του καταναλωτή. Οι περισσότεροι εκεί έχουν μια ενδεικτική λυχνία, που ανάβει όσο διαρκεί το νυχτερινό τιμολόγιο.

Τώρα, αν θες να αυτοματοποιήσεις κάτι που έχει μεγάλη κατανάλωση (π.χ. έναν θερμοσυσσωρευτή), τότε μαζί με την ενδεικτική λυχνία συνδέεις και ένα ρελέ, το οποίο μπορεί να παράσχει ρεύμα μεγάλης έντασης στις συνδεδεμένες συσκευές. Οπότε μόνο σε αυτή την περίπτωση θα ακουστεί "κλικ" από τον πίνακα...

Αυτό είναι όλο. Υπάρχουν αναφορές σε φόρα ότι το νυχτερινό είναι διαφορετική γραμμή παροχή ενέργειας - δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η διαδρομή του ρεύματος δεν αλλάζει. Ο τρόπος μέτρησης αλλάζει...

Αυτό ακριβώς. Υπάρχει ένα ακόμα "ρολόι", (Δέκτης Σημάτων Τηλεχειρισμού με Ακουστική Συχνότητα) το οποίο μετάγει τους μετρητές, απο τον νυκτερινό στον ημερήσιο . Σε συγκεκριμένες ώρες η ΔΕΗ , στέλνει παλμό 175Ηζ τον οποίο τον λαμβάνει ο παραπάνω "δέκτης". Πρόκειται για το Σύστημα ΤΑΣ.
Κατά τ άλλα, ισχύει οτι και στο ημερήσιο.