ο 2ος Νομος της θερμοδυναμικης στην ζωη μας

Re: Απάντηση: Ποιο ξενοδοχειο στο Παρισι;

Άσε που βγάζει και τη γλώσσα έξω ως επιβεβαίωση του χαρακτηρισμού "Ατακτη" :flipout:

Ας μην ήταν που παίζεις με Solaris και θα σου έλεγα εγώ !!!! :P :P :P

(Αν στο Solaris εχεις Oracle 10g και γράφεις Java, C++ και ότι άλλη μαλ... βάζει ο νούς του ανθρώπου για να ικανοποιήσεις το αφεντικό σου, όπως καλή ώρα κάνω εγώ, τότε έχεις βίωμα την "Εντροπία" και το Χάος γενικότερα....)

Re: Απάντηση: Ποιο ξενοδοχειο στο Παρισι;

Άσε που βγάζει και τη γλώσσα έξω ως επιβεβαίωση του χαρακτηρισμού "Ατακτη" :flipout:

Ας μην ήταν που παίζεις με Solaris και θα σου έλεγα εγώ !!!! :P :P :P

(Αν στο Solaris εχεις Oracle 10g και γράφεις Java, C++ και ότι άλλη μαλ... βάζει ο νούς του ανθρώπου για να ικανοποιήσεις το αφεντικό σου, όπως καλή ώρα κάνω εγώ, τότε έχεις βίωμα την "Εντροπία" και το Χάος γενικότερα....)

Χεχε είμαι senior OSS έχω διάφορα clusterάκια με 10g(κάποια από αυτά) και μου αρέσει κιόλας.....το provisioning σύστημά μας είναι σε JAVA και CORBA και ναι έχω γράψει μέρος του....έχω και άλλες ευγενείς ασχολίες μέσα στην αγαπητή αυτή εταιρία που καταναλώνει τις 20 από τις 24 ώρες μου:P

Re: 2ος νόμος θερμοδυναμικής

Για παράδειγμα, ενα νεαρό ζευγάρι, όταν εκείνος είναι αρκετά αρρενωπός και εκείνης της περισσεύει η θηλυκότητα, είναι ιδιαίτερα πρόθυμο να επιδοθεί σε θερμικές διεργασίες. Συν το χρόνω, όμως, η αρρενωπότητα κρύβεται από τη... μπάκα, η θηλυκότητα... πέφτει, και το μόνο που μένει να υψώνεται είναι η εντροπική βαρεμάρα. Στα πρόθυρα του θερμικού θανάτου, μόνη λύση είναι το εξωτερικό έργο ενός φαρμακοποιού, ενός πλαστικού χειρούργου ή ενίοτε και του... υδραυλικού.

Εσύ εκεί το μυαλό σου στο σεξ!!! :P

Βασικά όχι δε θα το χαρακτήριζα ακριβώς έτσι, η εντροπία δεν μπορεί να συγκριθεί με τη βαρεμάρα αλλά με την απουσία ή την έλλειψη επαρκών στοιχείων τάξης ώστε να επιτευχθεί θερμική αντίδραση.....

Re: Απάντηση: Re: ο 2ος Νομος της θερμοδυναμικης στην ζωη μας

Απλά λατρεύω τον Ασίμωφ και τον Σάγκαν και η μεγαλύτερη επιθυμία μου (για την οποία θα έδινα ευχαρίστως και τη ζωή μου) θα ήταν να μάθω το νόημα και την απαρχή του σύμπαντος...αλλά.....

42 δεν είναι αυτή;

τατιανα γλυκο μου κοριτσι εχουμε ενα καρο φατσουλες στο go advance γιατι μας κοπανας ενα P με τελιτσες εισαι και του M.I.T τρομάρα μας:flipout::flipout:

Για πρακτικούς λόγους η αναφορά στο σεξ.

Αν άρχιζα να μιλάω για ρευστά που ανταλλάσσουν θερμότητα δεν θα καταλάβαινε κανένας ή, ακόμα χειρότερα, θα καταλάβαινε ο καθένας ό,τι ήθελε!

Μπερδεγουέη, η βαρεμάρα δεν είναι η έλλειψη κινήτρου για δράση;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο 2ος Νομος της θερμοδυναμικης στην ζωη μας

42 δεν είναι αυτή;

Μην τα μπερδεύεις. "42" η είναι η απάντηση στην Ερώτηση για τη Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα.

Το νόημα και η απαρχή του σύμπαντος δεν συμπεριλαμβάνεται στα Πάντα; :speechless-smiley-0
Άντε πάλι να ψάχνουμε από την αρχή! :bigcry:

Re: Απάντηση: ο 2ος Νομος της θερμοδυναμικης στην ζωη μας

Αν άρχιζα να μιλάω για ρευστά που ανταλλάσσουν θερμότητα δεν θα καταλάβαινε κανένας ή, ακόμα χειρότερα, θα καταλάβαινε ο καθένας ό,τι ήθελε!

Αρχηγέ, το Lepton βγαίνει από το λεπτόνιο;

τατιανα γλυκο μου κοριτσι εχουμε ενα καρο φατσουλες στο go advance γιατι μας κοπανας ενα P με τελιτσες εισαι και του M.I.T τρομάρα μας:flipout::flipout:

Larry αδυναμία μου το ξέρω αλλά δεν το βρίσκω αυτό το smiley πανάθεμά το!

Re: Απάντηση: ο 2ος Νομος της θερμοδυναμικης στην ζωη μας

Θα έλεγα ότι η βαρεμάρα είναι έλλειψη γενικότερα ενδιαφερόντων, πολλαπλών εκτός αν σε εμποδίζει οργανική ή άλλη κατάσταση......

Μάλισταααααα....... Αφύσικος ο Tom Robbins......

Βρε τι άλλο θα ακούσουμε ...

Φυσικός = Scientist, Physicist.....

Βρε μη μου την πέφτετε όλοι θα κάνω κανένα λάθος και στη δουλειά και θα μείνει η μισή Αθήνα χωρίς Internet........

Εκτός αν θες να έρθεις μύτη με μύτη με τον Einstein αυτός να σου εξηγεί την Ειδική Θεωρία κι εσύ να του πεις "Τι λες ρε παππού εδώ ό Τομ Ρόμπινς το χει ήδη λύσει το ζήτημα....42!" ...Νόμπελ Φυσικής ο Τομ Ρόμπινς........

Φυσικός = Scientist, Physicist.....

Βρε μη μου την πέφτετε όλοι θα κάνω κανένα λάθος και στη δουλειά και θα μείνει η μισή Αθήνα χωρίς Internet........

Εκτός αν θες να έρθεις μύτη με μύτη με τον Einstein αυτός να σου εξηγεί την Ειδική Θεωρία κι εσύ να του πεις "Τι λες ρε παππού εδώ ό Τομ Ρόμπινς το χει ήδη λύσει το ζήτημα....42!" ...Νόμπελ Φυσικής ο Τομ Ρόμπινς........

Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα είχα και πολλά προβλήματα να ακούσω το θείο Albert να μου αναλύει την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας... Και είναι κρίμα που ήμουν αγέννητος οταν ο Feynman μίλησε στην Κρήτη το 1963 (έχω όμως τις 13 διαλέξεις του....)

Οσο για το 42, συγχώρεσέ με αν κάνω λάθος (και ο Lepton μπορεί να μας διαφωτίσει σ' αυτό) αλλά νομίζω οτι είναι απο το "The Hitch-Hiker's Guide To The Galaxy" του Douglas Adams !

Και μιας και μιλάμε για εντροπίες, Einstein κλπ καλό θα ήταν να μήν ξεχνάμε και την κβαντική και τις απόψεις της :HTEHETH63:

ΥΓ. Κρίμα που δεν είχε πέραση το πειραγμά μου με το "Αφύσικος" ....

Οσο για το 42, συγχώρεσέ με αν κάνω λάθος (και ο Lepton μπορεί να μας διαφωτίσει σ' αυτό) αλλά νομίζω οτι είναι απο το "The Hitch-Hiker's Guide To The Galaxy" του Douglas Adams !

Nope... Δεν κάνεις λάθος, από εκεί είναι. ;)

Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα είχα και πολλά προβλήματα να ακούσω το θείο Albert να μου αναλύει την Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας... Και είναι κρίμα που ήμουν αγέννητος οταν ο Feynman μίλησε στην Κρήτη το 1963 (έχω όμως τις 13 διαλέξεις του....)

Και μιας και μιλάμε για εντροπίες, Einstein κλπ καλό θα ήταν να μήν ξεχνάμε και την κβαντική και τις απόψεις της :HTEHETH63:

ΥΓ. Κρίμα που δεν είχε πέραση το πειραγμά μου με το "Αφύσικος" ....

Όντως και από το Hitchiker's Guide to the Galaxy απλά εγώ σκέφτηκα τον Τομ Ρόμπινς πρώτα.

Τι εννοείς για την κβαντική?

Όσο για τον Feynman μου άρεσε κάτι που είχε γράψει :

"A poet once said, "The whole universe is in a glass of wine." We will
probably never know in what sense he meant that, for poets do not write to
be understood. But it is true that if we look at a glass of wine closely
enough we see the entire universe. There are the things of physics: the
twisting liquid which evaporates depending on the wind and weather, the
reflections in the glass, and our imagination adds the atoms. The glass is
a distillation of the earth's rocks, and in its composition we see the
secrets of the universe's age, and the evolution of stars. What strange
array of chemicals are in the wine? How did they come to be? There are the
ferments, the enzymes, the substrates, and the products. There in wine is
found the great generalization: all life is fermentation. Nobody can
discover the chemistry of wine without discovering, as did Louis Pasteur, the
cause of much disease. How vivid is the claret, pressing its existence into
the consciousness that watches it! If our small minds, for some
convenience, divide this glass of wine, this universe, into parts --
physics, biology, geology, astronomy, psychology, and so on -- remember that nature does not know it! So let us put it all back together, not forgettingultimately what it is for. Let it give us one more final pleasure: drink it and forget it all!"

Υ.Γ. Δεν το έπιασα

Τι εννοείς για την κβαντική?

Εννοούσα οτι η Κβαντική Θεωρία είναι κατ' εξοχήν "Ατακτη" !

Φαντάσου την εντροπία σαν άμεσο επακόλουθο της αβεβαιότητας της κβαντικής ...

Εννοούσα οτι η Κβαντική Θεωρία είναι κατ' εξοχήν "Ατακτη" !

Φαντάσου την εντροπία σαν άμεσο επακόλουθο της αβεβαιότητας της κβαντικής ...

Εγώ θα έλεγα απλά ότι σε ένα κβαντικό σύστημα υπάρχουν άπειροι τρόποι to rearrange the energy of a given quantum system.

Και σίγουρα είναι 'Ατακτη'!:joker:

Και νόμιζα ότι μόνο εγώ έχω τρέλα με τον Adams...

Υ.Γ. Τατιάνα, αν ανέβεις Θεσσαλονίκη, δεν περνάς να με βοηθήσεις με το Arch Linux που στήνω;
Μπροστά στο Solaris, θα είναι παιχνιδάκι για σένα...