"Ο 6χρονος μάγος της μπάλας"

Ανδρεας Σχιζας

AVClub Addicted Member
4 November 2007
2,961
USA-Αθηνα
O 6χρονος Μαντίν Μοχάμετ εντυπωσιάζει με τις ικανότητες του στο ποδόσφαιρο. Ο Αλγερινής καταγωγής Μοχάμετ ζει στη Γαλλία και οι γονείς του φρόντισαν να τον στείλουν σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες για να μάθει ποδόσφαιρο. Η ελπίδα τους ήταν να γίνει ο νέος Ζιντάν της Γαλλίας.
Ο μικρός φαίνεται ότι τους δικαιώνει καθημερινά και εντυπωσιάζει όλους όσους παρακολουθούν τα παιχνίδια που παίζει. Με τα μαγικά που κάνει με την μπάλα, έχει «τρελάνει» τους αντιπάλους του. Κάποιοι ήδη τον χαρακτηρίζουν ως το μελλοντικό «Ζιζού» της Γαλλίας.
Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα ενημέρωσης η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι στέλνουν εκπροσώπους τους, για να δουν το ταλέντο του Μοχάμετ από κοντά, με στόχο να τον εντάξουν μελλοντικά στις ακαδημίες τους.(απο zougla.gr)

YouTube - Madin Mohammed 6 Year Old New Zidane in the Making Tracked by Europe's Elite.

YouTube - Another Video Of The 'New Zinedine Zidane' Just Out Of Nappies !!

Απιστευτος πιτσιρικας."Απο τωρα στα βαθεια?"
Χρειαζεται προστασια?και πια θα πρεπει να ειναι αυτη?Η δημοσιοτητα απο τοσο μικρη υλικια εχει αρνητικα αποτελεσματα συνηθως απο τα μεχρι τωρα παραδειγματα που δεν ειναι και λιγα.
Οι γονεις του θα εχουν τον πρωτο λογο στην διαχειριση της μετεπειτα πορειας του,ευχομαι να ειναι η "σωστη" και να απολαυσουμε στο μελλον τον μικρο Zizou!! :firstprize:

μακάρι να μάθει να δίνει πάσα και να κατεβάζει τη μπάλα. Διότι τώρα βλέπω ένα αστέρι που παίζει μόνο για τον εαυτό του. Κι αυτό δεν είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο...

ούτε ο ζιζού έπαιζε για τον εαυτό του.

Απάντηση: Re: "Ο 6χρονος μάγος της μπάλας"

μακάρι να μάθει να δίνει πάσα και να κατεβάζει τη μπάλα. Διότι τώρα βλέπω ένα αστέρι που παίζει μόνο για τον εαυτό του. Κι αυτό δεν είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο...

:BXVZCBXZ6:

Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο περί ομαδικότητας θυμήθηκα μια συνέντευξη που είχα διαβάσει πριν αρκετά χρόνια και αφορούσε τον Τόνι Κούκοτς. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δεν θυμάμαι αν αυτός που μίλαγε ήταν ο Νίκολιτς ή ο Μάλκοβιτς.

Ο κόουτς περιέγραφε πως ξεχώρισαν το ταλέντο του Κούκοτς από την παιδική ηλικία των 6-7 χρονών. Έλεγε πως αν βάλεις ένα τσούρμο πιτσιρίκια μέσα σε ένα γήπεδο και τους πετάξεις μια μπάλα, όλα θα τρέξουν να την πάρουν και να βάλουν καλάθι. Ο Κούκοτς αποτελούσε εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Αντί να κυνηγάει την μπάλα -όπως τα υπόλοιπα πιτσιρίκια- έπαιρνε θέση κοντά στο καλάθι ώστε να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αν κάποιος συμπαίκτης του έπαιρνε κατοχή. Πάσα φυσικά δεν έπαιρνε σχεδόν ποτέ, αλλά η διαφορά σκέψης από τα υπόλοιπα παιδάκια της ηλικίας του ήταν εμφανής από τότε.

Οντως ταλέντο. Όμως η αξιοποίηση του και η πραγματική εξέλιξη του είναι μια πολύ σοβαρή και περίπλοκη διαδικασία... Για να δούμε, γιατί ταλέντα υπήρξαν πολλά...

Σύμφωνοι... όμως μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 6... υποθέτω ότι η ομαδικότητα έρχεται μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας...

Μου θυμίζει κάτι παιδιά-θαυματα κινεζάκια που βλέπω κατά καιρούς στο Youtube... που παίζουν τεχνικά τέλεια μια σονάτα του Beethoven πχ...όμως μουσικά το αποτέλεσμα είναι σαν να ακούς midi... Εξίσου λογικό αν είσαι 4-5 χρονών..

Ελεος ,μιλαμε για 6χρονο και για τα τις δεξιοτητες(skills) που εχει, ο γιος μου ειναι 5 και την βρισκει με τις 3(τρεις).
Γιατι σας ειναι δυσκολο να αποδεχτειται αξιες και αστερια?
Οσο για το συγχρονο ποδοσφαιρο που αναφερεσαι ,περαν της δυναμης ταχυτητας (που και ενας αταλαντος με πολυ προπονηση μπορει να βελτιωσει) παικτες με τις δεξιοτητες του μικρου το ομορφαινουν και κανουν το προιον να πουλαει
Και τελικα ισως αυτο που μπορεις να δεις να ειναι διαφορετικο απο οτι μπορει να δει ενας ανθρωπος με εξειδικευση και σπουδες σχετικα με αθλητες της ηλικιας του μικρου

Last edited:
Μου θυμιζει τον Λέτο ...απιστευτος τεχνιτης αλλά δεν την δινει ουτε στο δεξι...

Πέρα απο την πλάκα τωρα...μπορεις να καταλαβεις την ποιοτητα μεσω της συγκρισης με τα άλλα συνομηληκα του... μπράβο του..!!1

καλό το παιδάκι, αλλά γιατί οι αντίπαλοί του μου φάνηκαν λίγο κεφτέδες ?

Η νευρομυική συναρμογή του είναι όντως θαυμαστή για 6χρονο παιδάκι (αν όντως είναι τόσο).
Ίσως να είναι λίγο ''βιαστικός'' ο οργανισμός του στην ωρίμανση σε σχέση με συνομηλίκους (σε κινητικό επίπεδο).
Οι παράγοντες όμως που καθορίζουν το αν κάποιος θα γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν είναι μόνο κινητικοί αλλά και ψυχολογικοί, κοινωνικοί κλπ. Ο μικρός πιθανώς να εξελιχθεί σε ''παιχταρά'' ίσως όμως να παραμείνει σε επίπεδο ζογκλέρ για το τσίρκο. Έχω δει τέτοιες περιπτώσεις με τα μάτια μου.
Οι αντίπαλοί του φάνηκαν κεφτέδες διότι βρίσκονται στον μέσο όρο της ηλικίας τους (όσον αφορά τη μυική συναρμογή πάντα) ενώ ο μικρός είναι παραπάνω. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η ψαλίδα θα μεγαλώνει υπέρ του. Μπορεί σε 1-2 χρόνια να μην ξεχωρίζει τόσο πολύ.

Η νευρομυική συναρμογή του είναι όντως θαυμαστή για 6χρονο παιδάκι (αν όντως είναι τόσο).
Ίσως να είναι λίγο ''βιαστικός'' ο οργανισμός του στην ωρίμανση σε σχέση με συνομηλίκους (σε κινητικό επίπεδο).
Οι παράγοντες όμως που καθορίζουν το αν κάποιος θα γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν είναι μόνο κινητικοί αλλά και ψυχολογικοί, κοινωνικοί κλπ. Ο μικρός πιθανώς να εξελιχθεί σε ''παιχταρά'' ίσως όμως να παραμείνει σε επίπεδο ζογκλέρ για το τσίρκο. Έχω δει τέτοιες περιπτώσεις με τα μάτια μου.
Οι αντίπαλοί του φάνηκαν κεφτέδες διότι βρίσκονται στον μέσο όρο της ηλικίας τους (όσον αφορά τη μυική συναρμογή πάντα) ενώ ο μικρός είναι παραπάνω. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η ψαλίδα θα μεγαλώνει υπέρ του. Μπορεί σε 1-2 χρόνια να μην ξεχωρίζει τόσο πολύ.

Ετσι ,πολυ σωστα το θετεις,φοβερες δεξιοτητες και πολυ νωρις να αποφασισουμε αν θαναι ατομισταρος κλπ ενα παιδακι εινα που το χαιρεται

οτι και να λεμε ο μικρος ειναι απιστευτος . Σε τι θα εξελιχθει θα το διξει ο χρονος.