Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Status
Not open for further replies.
Λοιπόν σήμερα το απόγευμα συνέβη το εξής.
Ήρθε ένας πιτσιρικάς περίπου 8 - 10 χρονών να του φουσκώσω μια μπάλα ποδοσφαίρου με το κομπρεσέρ μου.
Μου το ζήτησε και μου μίλησε πολύ ευγενικά και είναι γνωστή φάτσα της γειτονιάς μου εδώ στο μαγαζί.
Αλλά το παρουσιαστικό του, η ένδυσή του και η μπάλα του, δείχνουν ότι το παιδί αυτό είναι φτωχό και στερημένο.
Τον ρώτησα τι θα του φέρει ο Αη Βασίλης για δώρο φέτος.
Ο διάλογός μας έχει ως εξής:

Τι δωράκι θα πάρεις από τον Αη Βασίλη φέτος;
-Φέτος;
Ναι φέτος.
-Δεν παίρνω δώρα εγώ.
Γιατί;
-Ο Αη Βασίλης δεν μ´αγαπάει εμένα. Πηγαίνει στα άλλα παιδιά αλλά σε μένα δεν έρχεται.
Γιατί δεν έρχεται σε σένα;
-Η γιαγιά μου με είπε ότι όταν μεγαλώσω κι άλλο τότε θα έρθει και θα μου φέρει δώρο.
Αν ερχόταν τώρα τι δώρο θα ήθελες να σου φέρει;
-Μια καλή μπάλα και παπούτσια αντίντας.
Λοιπόν Μάριε μπορεί φέτος να έρθει και να σου φέρει δώρο.
-Τόσες φορές περιμένω αλλά δεν έρχεται. Δεν θα έρθει και τώρα. Πηγαίνει μόνο στα παιδιά που μένουν πάνω από το δρόμο.
Κι αν έρθει; Που ξέρεις μπορεί να έρθει.
-Αν έρθει θα τον αγκαλιάσω και θα βγω φωτογραφία μαζί του και θα τον κεράσω γλυκό που έκανε η γιαγιά μου.

Λοιπόν δεν ξέρω τι να πω. Αλλά μερικά παιδιά πιστεύουν πολύ στον Αη Βασίλη κι αυτός τα προδίδει.
Πάντως ο μικρός μου γείτονας φέτος θα πάρει ένα δωράκι για πρώτη φορά από αυτόν τον ξεχασιάρη και αγνώμονα άγιο που κάνει διακρίσεις.

Μπράβο ρε Μιχάλη, αυτή την καλή καρδιά χρειαζόμαστε όλοι μας και για να την έχουμε πρέπει να τη δίνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη...

Δεν εκπλήσσομαι καθόλου.

Από τις πρώτες δυο γραμμές κατάλαβα τι θα έκανε ο Μιχάλης.
Μιχαλιό, είσαι μεγάλη καρδιά! :grinning-smiley-043

Μπραβο Μιχαλη !!!
Με συγκινισες παρα πολυ....

Εγω θα το ξαναπω παντως ,τοχα πει και περυσι σαν AVCLUB επρεπε να δωσει ο καθενας μας 5-10-20-50 Ευρα, να τα μαζεψουμε και να παμε σε φτωχα παιδια....

Αλλα ποιος με ακουει...

Μπραβο Μιχαλη !!!
Με συγκινισες παρα πολυ....

Εγω θα το ξαναπω παντως ,τοχα πει και περυσι σαν AVCLUB επρεπε να δωσει ο καθενας μας 5-10-20-50 Ευρα, να τα μαζεψουμε και να παμε σε φτωχα παιδια....

Αλλα ποιος με ακουει...

Αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο, να ψωνίσουμε δώρα και να τα πάμε στα παιδάκια. Σε καμιά περίπτωση μετρητά!

Έχουμε δει πόσο κακοί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι μπροστά στο χρήμα, ακόμα και απέναντι στα παιδιά τους...

Απάντηση: Re: Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο, να ψωνίσουμε δώρα και να τα πάμε στα παιδάκια. Σε καμιά περίπτωση μετρητά!

Έχουμε δει πόσο κακοί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι μπροστά στο χρήμα, ακόμα και απέναντι στα παιδιά τους...

Παρεξηγησις...

Αυτο που λες εννουσα, Να μαζεψουμε λεφτα, να ψωνισουμε δωρα και να παμε σε καποιο ιδρυμα... ενα Αθηνα(η οπου υποδειχτει) και ενα Βορεια (οπου υποδειχτει)

Έχω την εντύπωση ότι σε κάθε γειτονιά υπάρχει κάποιος Μάριος και μια Μαρία που χρειάζονται τον Αη Βασίλη.
Δεν θέλει και πολλά τελικά για να κάνεις ένα παιδί λίγο ευτυχισμένο.
Δεν θα κάνω τίποτα σπουδαίο, μη φανταστείτε ότι θα χτίσω κανένα σχολεία για άπορα παιδιά.
Ένα καθίκι είμαι κι εγώ που ξοδεύω λεφτά για προβολείς και μ@λ@κίες, ενώ ο Μάριος θέλει όλο κι όλο μια μπάλα.
Αλλά βλέπω ότι και με λίγα ευρώ γίνεται καλή δουλειά.
Προτείνω να το σκεφτείτε κι εσείς λίγο.
Τον Μάριο της γειτονιάς σας ή του πιο πάνω μαχαλά.

Re: Απάντηση: Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Έχω την εντύπωση ότι σε κάθε γειτονιά υπάρχει κάποιος Μάριος και μια Μαρία που χρειάζονται τον Αη Βασίλη.
Δεν θέλει και πολλά τελικά για να κάνεις ένα παιδί λίγο ευτυχισμένο.
Δεν θα κάνω τίποτα σπουδαίο, μη φανταστείτε ότι θα χτίσω κανένα σχολεία για άπορα παιδιά.
Ένα καθίκι είμαι κι εγώ που ξοδεύω λεφτά για προβολείς και μ@λ@κίες, ενώ ο Μάριος θέλει όλο κι όλο μια μπάλα.
Αλλά βλέπω ότι και με λίγα ευρώ γίνεται καλή δουλειά.
Προτείνω να το σκεφτείτε κι εσείς λίγο.
Τον Μάριο της γειτονιάς σας ή του πιο πάνω μαχαλά.

Χωρια οτι και στον εαυτο σου .............δεν μπορεις να κανης καλυτερο δωρο απ αυτο .
Μια τοσο απλη κινηση που αρκει για να φερει την ευτηχια στο προσωπο ενος μικρου παιδιου για πολυ καιρο .
:grinning-smiley-043

Χιλια Μπραβο Μιχαλη, μακαρι να καναμε ολοι το ιδιο και οχι μονο οταν μας παρουσιαζεται η αληθεια μπροστα μας.

Μονη ενσταση η δημοσιοποιηση.
Εχω την εντυπωση οτι οταν κανεις το καλο το ριχνεις στο γυαλο ,οχι στο ΑVCLUB.

Re: Απάντηση: Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Δε χρειάζεται να είσαι άγιος φίλε Μιχάλη, άλλωστε άγιοι δεν υπάρχουν.
Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά για τον Μάριο μάλλον θα είναι κάτι που δε θα ξεχάσει ποτέ.
Στον καιρό μας και στους καιρούς που έρχονται χρειάζεται να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και απ'ότι φαίνεται εσύ είσαι και με το παραπάνω.
Από εμένα :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Πριν απο 3 χρονια αντιμετώπισα ενα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, πολυ
στενού μου συγγενικού προσωπου.
Αφου ξεπεράστηκε μετα απο κάποιες μέρες νοσηλέιας στο ''ΠΑΙΔΩΝ'' και έχοντας ''δεθει'' με τα παιδιά με σοβαρές ασθενειες,φευγοντας απο εκει
υποσχεθηκα στον εαυτο μου να έκανα κάτι και εγώ.
Εστω κατι μικρό.
Πέρασαν 3 χρονια και εκει που αυτές οι τόσο έντονες αναμνήσεις είχαν αρχίσει
και ξεθωριαζαν μέσα απο την καθημερινή ρουτινα,διαβασα το post του Μιχάλη.
Πραγματικα μπορουμε πολύ εύκολα να γίνουμε αυτές τις μέρες ολοι μας
''Μιχάληδες''και να κερδίσουμε πολλά παιδικά χαμόγελα αλλά και να γεμίσει ο εαυτουλης μας.
>>>Μιχάλη να εισαι πάντα καλα,thanks.

Γεια σου ρε Μελίδη!

Λοιπόν εγώ συμφωνώ και με αυτό που λέει ο Βασίλης. Ανώνυμα και απλά μαζευόμαστε και πάμε εκδρομή στα τζάμπο. Εδώ και "πάνω". Και παίρνουμε όσα δώρα μπορούμε/θέλουμε. Και μετά τα πάμε σε κάποια ιδρύματα. Λίγη συνεννόηση θέλει, αρχικά μεταξύ μας και μετά με τους φορείς. Τίποτα άλλο.

Χιλια Μπραβο Μιχαλη, μακαρι να καναμε ολοι το ιδιο και οχι μονο οταν μας παρουσιαζεται η αληθεια μπροστα μας.

κι εγώ αυτό πιστεύω, όμως το ύφος του μηνύματος διασκεδάζει κάθε υποψία πρόθεσης αυτοπροβολής.
Επομένως καλή η δημοσιοποίηση.

Εγω τον Μελίδη δεν τον εχω ποτε στο μυαλο μου ως αυτοπροβαλλομενο. Καλα εκανε και μας τογραψε.

Λοιπον Φωτη, εγω δυναμαι το αλλο σαββατο να παμε Jumbo.

Θα ανοιξω θεμα στην εκτος για συμμετοχες και προτασεις για ιδρυματα.
Ας ελπιζουμε οτι δεν θα παει απατο...

Απάντηση: Re: Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Σιγά μην το έκανε ο Μιχάλης για αυτοπροβολή!

Status
Not open for further replies.