Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Status
Not open for further replies.
Κοιτάχτε... Τα ιδρύματα αυτές τις μέρες (ίσως μόνο αυτές) τα θυμούνται όλοι και έχουν την τιμητική τους... Επομένως τα παιδιά εκεί θα δεχτούν αρκετά δώρα από διάφορους συλλόγους κλπ... Εχω την εντύπωση ότι πιό καλά θα ήταν να πάνε σε άπορα παιδιά αυτής ή της πιό πάνω γειτονιάς και που μάλλον δεν θα τα θυμηθεί κανένας... Γιά σκεφτείτε, κάπου εκεί γύρω σας θα υπάρχουν κάποια...

κι εγώ αυτό πιστεύω, όμως το ύφος του μηνύματος διασκεδάζει κάθε υποψία πρόθεσης αυτοπροβολής.
Επομένως καλή η δημοσιοποίηση.

Τάσο, προσωπικά είδα μια άλλη πλευρά στην κίνηση του Μιχάλη ν' ανοίξει το θέμα.
Μας αφύπνισε και με την πρόταση του Βασίλη, ξεκίνησε κάτι όμορφο.

Να βάζουμε τις καλές μας πράξεις εδώ, για να θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι...

Το ποστ το έγραψα για να σας δώσω το έναυσμα να κάνουμε όλοι κάτι για κάποια παιδιά που στερούνται ένα δωράκι.
Το δώρο στον μικρό δεν θα το πάω εγώ.
Θα ντυθεί κάποιος Αη Βασίλης και θα του το πάει.

Re: Απάντηση: Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Το ποστ το έγραψα για να σας δώσω το έναυσμα να κάνουμε όλοι κάτι για κάποια παιδιά που στερούνται ένα δωράκι.
Το δώρο στον μικρό δεν θα το πάω εγώ.
Θα ντυθεί κάποιος Αη Βασίλης και θα του το πάει.

Είναι φανερό ότι η παρεξήγηση εδώ μέσα είναι ψωμοτύρι.
Μιχάλη...άξιος γιά άλλη μιά φορά.:SFGSFGSF:
Ανάξιοι όλοι εμείς οι υπόλοιποι....:furious3:

Ξυπνήστεε...

Πηρα μια εορταστικη καρτα απο το κεντρο αιμοδοσιας μου και με ευχαριστουν που μαζι με αλλα 24 ατομα συμβαλαμε στην διασωση καποιας Λιντας(ονομα κοριτσιου)
Επασχε απο καποια δυσκολη ασθενεια.
Πριν λιγες μερες εδωσα αιμα για 51η φορα και αυτην την φορα earmarking για ενα μικρο παιδι(0- αρκετα σπανεια ομαδα στα εδω γεωγραφικα πλατη)
Δωρο ενα σακιδιο πλατης και 2 εξτρα μπλουζακια!
Αλλα η συνεισφορα μου δεν σταματαει εδω, σε ορισμενες απο τις επισκευες που κανω, η αμοιβη πηγαινει στην Σουηδικη Εταιρια Ερευνων για τον παιδικο καρκινο.
Χαιρετησματα
ΥΓ: Γιατι δεν κανει το φορουμ ενα μονιμο λογαριασμο σε μια τραπεζα και ο καθενας να βαζει λιγα λεφτα αντι για λουλουδια πχ σε γεννεθλια η αλλες γιορτες?

Λοιπόν σήμερα το απόγευμα συνέβη το εξής.
Ήρθε ένας πιτσιρικάς περίπου 8 - 10 χρονών να του φουσκώσω μια μπάλα ποδοσφαίρου με το κομπρεσέρ μου.
Μου το ζήτησε και μου μίλησε πολύ ευγενικά και είναι γνωστή φάτσα της γειτονιάς μου εδώ στο μαγαζί.
Αλλά το παρουσιαστικό του, η ένδυσή του και η μπάλα του, δείχνουν ότι το παιδί αυτό είναι φτωχό και στερημένο.
Τον ρώτησα τι θα του φέρει ο Αη Βασίλης για δώρο φέτος.
Ο διάλογός μας έχει ως εξής:

Τι δωράκι θα πάρεις από τον Αη Βασίλη φέτος;
-Φέτος;
Ναι φέτος.
-Δεν παίρνω δώρα εγώ.
Γιατί;
-Ο Αη Βασίλης δεν μ´αγαπάει εμένα. Πηγαίνει στα άλλα παιδιά αλλά σε μένα δεν έρχεται.
Γιατί δεν έρχεται σε σένα;
-Η γιαγιά μου με είπε ότι όταν μεγαλώσω κι άλλο τότε θα έρθει και θα μου φέρει δώρο.
Αν ερχόταν τώρα τι δώρο θα ήθελες να σου φέρει;
-Μια καλή μπάλα και παπούτσια αντίντας.
Λοιπόν Μάριε μπορεί φέτος να έρθει και να σου φέρει δώρο.
-Τόσες φορές περιμένω αλλά δεν έρχεται. Δεν θα έρθει και τώρα. Πηγαίνει μόνο στα παιδιά που μένουν πάνω από το δρόμο.
Κι αν έρθει; Που ξέρεις μπορεί να έρθει.
-Αν έρθει θα τον αγκαλιάσω και θα βγω φωτογραφία μαζί του και θα τον κεράσω γλυκό που έκανε η γιαγιά μου.

Λοιπόν δεν ξέρω τι να πω. Αλλά μερικά παιδιά πιστεύουν πολύ στον Αη Βασίλη κι αυτός τα προδίδει.
Πάντως ο μικρός μου γείτονας φέτος θα πάρει ένα δωράκι για πρώτη φορά από αυτόν τον ξεχασιάρη και αγνώμονα άγιο που κάνει διακρίσεις.

Μιχάλη κλάιω. Να σε έχει ο θεός καλά...

Ά ρε Μιχάλη..... Αν και νομίζω οτι σε ξέρω πλέον καλά εσύ δεν σταματάς να με εκπλήσεις...
Μακάρι να είχα τη μισή καρδιά απ´τη δική σου... :SFGSFGSF: :worshippy:

Re: Απάντηση: Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Σα δε ντρέπεσαι ρε Μιχάλη που αυτοπροβάλλεσαι!

Για τιμωρία δε θα έρθω να ξαναφάω τσάμπα στο μαγαζί σου...

...για καμια βδομάδα ακόμα...

Και εμενα τοτε τελειωνει η διαιτα χε χε.

Λοιπόν σήμερα το απόγευμα συνέβη το εξής.
Ήρθε ένας πιτσιρικάς περίπου 8 - 10 χρονών να του φουσκώσω μια μπάλα ποδοσφαίρου με το κομπρεσέρ μου.
Μου το ζήτησε και μου μίλησε πολύ ευγενικά και είναι γνωστή φάτσα της γειτονιάς μου εδώ στο μαγαζί.
Αλλά το παρουσιαστικό του, η ένδυσή του και η μπάλα του, δείχνουν ότι το παιδί αυτό είναι φτωχό και στερημένο.
Τον ρώτησα τι θα του φέρει ο Αη Βασίλης για δώρο φέτος.
Ο διάλογός μας έχει ως εξής:

Τι δωράκι θα πάρεις από τον Αη Βασίλη φέτος;
-Φέτος;
Ναι φέτος.
-Δεν παίρνω δώρα εγώ.
Γιατί;
-Ο Αη Βασίλης δεν μ´αγαπάει εμένα. Πηγαίνει στα άλλα παιδιά αλλά σε μένα δεν έρχεται.
Γιατί δεν έρχεται σε σένα;
-Η γιαγιά μου με είπε ότι όταν μεγαλώσω κι άλλο τότε θα έρθει και θα μου φέρει δώρο.
Αν ερχόταν τώρα τι δώρο θα ήθελες να σου φέρει;
-Μια καλή μπάλα και παπούτσια αντίντας.
Λοιπόν Μάριε μπορεί φέτος να έρθει και να σου φέρει δώρο.
-Τόσες φορές περιμένω αλλά δεν έρχεται. Δεν θα έρθει και τώρα. Πηγαίνει μόνο στα παιδιά που μένουν πάνω από το δρόμο.
Κι αν έρθει; Που ξέρεις μπορεί να έρθει.
-Αν έρθει θα τον αγκαλιάσω και θα βγω φωτογραφία μαζί του και θα τον κεράσω γλυκό που έκανε η γιαγιά μου.

Λοιπόν δεν ξέρω τι να πω. Αλλά μερικά παιδιά πιστεύουν πολύ στον Αη Βασίλη κι αυτός τα προδίδει.
Πάντως ο μικρός μου γείτονας φέτος θα πάρει ένα δωράκι για πρώτη φορά από αυτόν τον ξεχασιάρη και αγνώμονα άγιο που κάνει διακρίσεις.

Kαι μέσα σε όλα τα ηλεκτρονικα , τις τηλεοράσεις ,τις "ατοκες" δόσεις ,τα Playstation ,τα "μπαμπά θέλω δυο δώρα" ,τα "τι άλλο να πάρω" ,τα "τι είναι 300 Ευρώ ? " και πάει λέγοντας , έρχεται ο Μιχάλης και μας κάνει απογευματιάτικα να κλαίμε σαν παιδιά.....
Και να σκεφτούμε πολύ απλά πράγματα που τα προσπερνάμε μέσα στην καθημερινότητα...
Μπράβο Μιχάλη! ντρέπομαι για μένα....

Κι εγώ ντρέπομαι για μένα. Που ξοδεύω λεφτά σε χαζά και χαμένα και παραδίπλα μου ένας πιτσιρικάς μισεί τον Αη Βασίλη διότι θεωρεί ότι τον ξέχασε.
Αν ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας ας κάνουμε κάτι λίγο.
Πολύ λίγο φτάνει για ένα χαμογελάκι.

Status
Not open for further replies.