GEORGE PAPAS
Senior Member
- 18 June 2006
- 530
Nά δώσουμε δώρα σάν club.
Αρκεί τμήμα αυτών να πάει στά τσιγκανάκια τού Ζεφυρίου.
κι εγώ αυτό πιστεύω, όμως το ύφος του μηνύματος διασκεδάζει κάθε υποψία πρόθεσης αυτοπροβολής.
Επομένως καλή η δημοσιοποίηση.
Το ποστ το έγραψα για να σας δώσω το έναυσμα να κάνουμε όλοι κάτι για κάποια παιδιά που στερούνται ένα δωράκι.
Το δώρο στον μικρό δεν θα το πάω εγώ.
Θα ντυθεί κάποιος Αη Βασίλης και θα του το πάει.
Λοιπόν σήμερα το απόγευμα συνέβη το εξής.
Ήρθε ένας πιτσιρικάς περίπου 8 - 10 χρονών να του φουσκώσω μια μπάλα ποδοσφαίρου με το κομπρεσέρ μου.
Μου το ζήτησε και μου μίλησε πολύ ευγενικά και είναι γνωστή φάτσα της γειτονιάς μου εδώ στο μαγαζί.
Αλλά το παρουσιαστικό του, η ένδυσή του και η μπάλα του, δείχνουν ότι το παιδί αυτό είναι φτωχό και στερημένο.
Τον ρώτησα τι θα του φέρει ο Αη Βασίλης για δώρο φέτος.
Ο διάλογός μας έχει ως εξής:
Τι δωράκι θα πάρεις από τον Αη Βασίλη φέτος;
-Φέτος;
Ναι φέτος.
-Δεν παίρνω δώρα εγώ.
Γιατί;
-Ο Αη Βασίλης δεν μ´αγαπάει εμένα. Πηγαίνει στα άλλα παιδιά αλλά σε μένα δεν έρχεται.
Γιατί δεν έρχεται σε σένα;
-Η γιαγιά μου με είπε ότι όταν μεγαλώσω κι άλλο τότε θα έρθει και θα μου φέρει δώρο.
Αν ερχόταν τώρα τι δώρο θα ήθελες να σου φέρει;
-Μια καλή μπάλα και παπούτσια αντίντας.
Λοιπόν Μάριε μπορεί φέτος να έρθει και να σου φέρει δώρο.
-Τόσες φορές περιμένω αλλά δεν έρχεται. Δεν θα έρθει και τώρα. Πηγαίνει μόνο στα παιδιά που μένουν πάνω από το δρόμο.
Κι αν έρθει; Που ξέρεις μπορεί να έρθει.
-Αν έρθει θα τον αγκαλιάσω και θα βγω φωτογραφία μαζί του και θα τον κεράσω γλυκό που έκανε η γιαγιά μου.
Λοιπόν δεν ξέρω τι να πω. Αλλά μερικά παιδιά πιστεύουν πολύ στον Αη Βασίλη κι αυτός τα προδίδει.
Πάντως ο μικρός μου γείτονας φέτος θα πάρει ένα δωράκι για πρώτη φορά από αυτόν τον ξεχασιάρη και αγνώμονα άγιο που κάνει διακρίσεις.
Σα δε ντρέπεσαι ρε Μιχάλη που αυτοπροβάλλεσαι!
Για τιμωρία δε θα έρθω να ξαναφάω τσάμπα στο μαγαζί σου...
...για καμια βδομάδα ακόμα...
Λοιπόν σήμερα το απόγευμα συνέβη το εξής.
Ήρθε ένας πιτσιρικάς περίπου 8 - 10 χρονών να του φουσκώσω μια μπάλα ποδοσφαίρου με το κομπρεσέρ μου.
Μου το ζήτησε και μου μίλησε πολύ ευγενικά και είναι γνωστή φάτσα της γειτονιάς μου εδώ στο μαγαζί.
Αλλά το παρουσιαστικό του, η ένδυσή του και η μπάλα του, δείχνουν ότι το παιδί αυτό είναι φτωχό και στερημένο.
Τον ρώτησα τι θα του φέρει ο Αη Βασίλης για δώρο φέτος.
Ο διάλογός μας έχει ως εξής:
Τι δωράκι θα πάρεις από τον Αη Βασίλη φέτος;
-Φέτος;
Ναι φέτος.
-Δεν παίρνω δώρα εγώ.
Γιατί;
-Ο Αη Βασίλης δεν μ´αγαπάει εμένα. Πηγαίνει στα άλλα παιδιά αλλά σε μένα δεν έρχεται.
Γιατί δεν έρχεται σε σένα;
-Η γιαγιά μου με είπε ότι όταν μεγαλώσω κι άλλο τότε θα έρθει και θα μου φέρει δώρο.
Αν ερχόταν τώρα τι δώρο θα ήθελες να σου φέρει;
-Μια καλή μπάλα και παπούτσια αντίντας.
Λοιπόν Μάριε μπορεί φέτος να έρθει και να σου φέρει δώρο.
-Τόσες φορές περιμένω αλλά δεν έρχεται. Δεν θα έρθει και τώρα. Πηγαίνει μόνο στα παιδιά που μένουν πάνω από το δρόμο.
Κι αν έρθει; Που ξέρεις μπορεί να έρθει.
-Αν έρθει θα τον αγκαλιάσω και θα βγω φωτογραφία μαζί του και θα τον κεράσω γλυκό που έκανε η γιαγιά μου.
Λοιπόν δεν ξέρω τι να πω. Αλλά μερικά παιδιά πιστεύουν πολύ στον Αη Βασίλη κι αυτός τα προδίδει.
Πάντως ο μικρός μου γείτονας φέτος θα πάρει ένα δωράκι για πρώτη φορά από αυτόν τον ξεχασιάρη και αγνώμονα άγιο που κάνει διακρίσεις.
κλαίμε σαν παιδιά.....
ντρέπομαι για μένα....
πολύ κλάμα πέφτει σ αυτό το φόρουμ ρε παιδιάopcorn:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.