Ο Αγωνας ΤΩΡΑ δικαιωνεται...

Με την πράξη τους αυτή οι φοιτητές (οι όποιοι φοιτητές) δείχνουν ότι δεν θέλουν την ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών, κλπ. αλλά ΜΟΝΟ τις δικές τους. Καθαρά φασιστική πρακτική. Στο όνομα του λαού εμείς ο λαός κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς να συμφωνεί με αυτά που υποστηρίζουμε.

άλλο ελεύθερη διακίνηση ιδεών και άλλο να τριγυρνάμε με τα λεφτα του κοσμάκη με μερσεντές.

Ακούστηκε και κάτι άλλο ενδιαφέρον.Οτι στα πλαίσια τής ανεξιθρησκείας ,που πρεσβευει η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου θάπρεπε να υπάρχει και τζαμί και καθολική και προτεσταντική εκκλησία.Εάν αυριο δηλαδή κάποιος φοιτητής δηλώσει οπαδός τού θεού Ηλιου να στήσει η πρυτανεία και ένα μαγαζί για το παλληκάρι.

Διάβασα την ανακοίνωση τής Νεολαίας τού Συν πρίν απο λίγο.Πολιτικά κατάπτυστη.Οι νεολαίοι τής ´ανανεωτικής αριστεράς´που κινούνται μεταξύ Downtown και lifestyle αποφεύγουν την ουσία τού θέματος και επιτίθενται στον Χριστόδουλο επειδή τούς βολεύει.Στον ψευτοπροοδευτικό χώρο καθαρίζεις φαίνεται επιτιθέμενος κατά του Χριστόδουλου,τού ´εθνικισμού´και τού ´ρατσισμού´,όπως φυσικά οι παραπάνω έννοιες ορίζονται απο την ´Αυγούλα´,που ταυτίζει την Τουρκική εισβολή τού 1974 με τα μικρης εκτάσεως γεγονότα τού 63,που εξυβρίζει όποιον αντιτίθεται στα βιβλία τής Ιστορίας,που εκδόθηκαν με υπόδειξη τού Σόρος,που εξυβρίζει όποιον βλέπει με σκεπτικισμό την είσοδο τής Τουρκία στην Ε.Ε.,και που την ίδια στιγμή αποτελεί προπύργιο αντίδρασης σε οποιαδήποτε αλλαγή στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Λίγες μέρες πρό τών εκλογών θα αρχίσουν την γνωστή κλάψα πάλι για το 3%,οι εφημερίδες θα γράφουν για την ανάγκη ύπαρξης τού χώρου στην Βουλή και θα ζήσουμε ένα νέο ,αλλά τόσο παλιό happening.Τha μπεί or not tha μπεί.Ας μην μπεί αυτή τήν φορά,για να γίνει η κλάψα κλάμα.
Κρίμα για την εξέλιξη ενός κόμματος που κάποτε αντιτέθηκε στον σταλινισμό,και κατάντησε αλαζονικά μικρομέγαλο.

Vito,
Για το συστημα, θα συμφωνησω. Για τους παπαδες, θα συμφωνησω.

Την ωρα της λειτουργιας ομως, διαδραματιζεται κατι ιερο, δεν μπορει να διακοψει ο καθενας.
Σε καμια θρησκεια την ωρα της λειτουργιας δεν διακοπτεται αυτη. Επιπλεον, μας αρεσει, δεν μας αρεσει, κανενας δεν εχει δικαιωμα να διωξει τον παπα απο την εκκλησια και να γραψει συνθηματα στους τοιχους της.
Εχουμε εκφυλιστει μου φενεται..

Πολλά πράγματα δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τα κάνει και όμως αυτά γίνονται συνεχώς. Για παράδειγμα:

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου απαγορεύσει να πάω οπουδήποτε στην Ελληνική επικράτεια αλλά οι αγρότες κλείνουν το δρόμο και μου απαγορεύουν να περάσω κι ας καίγεται το σύμπαν.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταπατεί τη νόμιμη γη μου κι όμως στον Εύοσμο επί χρόνια δεν μπορούσαν κάποιοι ιδιοκτήτες οικοπέδων να διώξουν τους παρείσακτους από τα οικόπεδά τους για να χτίσουν. Είχαν στρατοπεδεύσει εκεί σε τσαντήρια με το έτσι θέλω για χρόνια.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κάψει το μαγαζί, το αυτοκίνητο, να σπάσει, να ρημάξει κι όμως συνεχώς αυτό βλέπουμε.

Δεν άκουσα για το θέμα αλλού από εδώ, οπότε δεν είμαι ακριβώς σίγουρος για το τι έχει συμβεί. Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι μιλάμε για την εκκλησία του Πολυτεχνείου. Συγχωρήστε με αν κάνω λάθος.

Αν όχι, είχε γίνει μεγάλο θέμα όταν αποφασίστηκε να χτιστεί. Κατ' εμέ, ήταν κακή απόφαση. Τι σχέση έχει ο τόπος εκπαίδευσης με τον τόπο λατρείας; Ομολογουμένως, ένα campus προσφέρει και άλλες υπηρεσίες στους φοιτητές (στέγαση, σίτιση, άθληση κ.α.), αλλά η ουσία των παροχών αυτών είναι ότι αν ο φοιτητής θελήσει να τις αναζητήσει έξω από το ίδρυμα, θα πρέπει να πληρώσει και μάλιστα πολλά. Δε συμβαίνει το ίδιο και με την εκκλησία, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει μία ακριβώς έξω από το Πολυτεχνείο (ο Άγ. Θεράπων)!

Πέραν αυτών, η επιστήμη με τη θρησκεία έχουν σκοτεινό παρελθόν και μάλιστα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπάρχει αναζωπύρωση με τις ανοησίες περί Ευφυούς Σχεδίου (Intelligent Design). Αν προσθέσουμε και την παραδοσιακή αντιπαλότητα μεταξύ αριστεράς και εκκλησίας, έχουμε συνταγή καταστροφής. Αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται να είσαι παραπάνω από μηχανικός για να το καταλάβεις!

Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ τη διακοπή της λειτουργίας και τα συνθήματα. Όχι ότι θεωρώ λιγότερο "ιερό" το μάθημα και το κτίριο των μαθημάτων. Και ναι, οι μεγαλύτεροι φασίστες μέσα στις σχολές είναι οι αριστεροί.

Αντί της συνήθους υπογραφής, ένα συνθηματάκι (ξενόφερτο):
Αν δεν προσεύχεσαι στο σχολείο μου, δεν θα σκέφτομαι στην εκκλησία σου.

Θυμίζω και άλλη μια "δημοκρατική" πρακτική τους εδώ και ενα περίπου χρόνο. Έχουν κάψει 7 φορές το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη.
Να θυμίσω πως η πρακτική αυτή παραπέμπει στην εποχή του Χίτλερ. Με ελαφρυντικό (ας πούμε) αυτού, πως τα βιβλία αυτά αφορούσαν κείμενα, δοκίμια κλπ εβραϊκού περιεχομένου. Δηλαδή ξένα προς τον Γερμανικό λαό.
Στο βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη όμως υπάρχουν πολλοί Ελληνικοί θησαυροί. Κείμενα αρχαίας Ελλάδας κλπ.
Θεωρώ απίστευτη την πρακτική αυτή απο Έλληνες.

Το άλλο που κλείνουν όλους τους δρόμους της Αθήνας κάθε Τετάρτη πώς το βρίσκετε? Τί φταίει ο κόσμος να τραβάει την ταλαιπωρία της ζωής του για να πάει στη δουλειά του ή να γυρίσει στο σπίτι του?

Αλλά έτσι είναι, φαίνεται πως οι αρχές που πρεσβεύουν επιβάλλουν την πρακτική του όταν κάτι λείπει από κάποιον κάνει το παν να το χάσει και ο διπλανός του (είτε είναι δουλειά, υγεία, σπιτικό, οικογένεια...)

Πού είναι η αστυνόμευση του κάθε φιλήσυχου πολίτη, πού είναι το κράτος?

Κι ύστερα μου λέτε αγώνες για τη ...δημοκρατία

Αυτή είναι άλλη ιστορία, Σεραφείμ. Η δημοκρατία χρωστάει πολλά στους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους. Το αν γίνεται κατάχρηση του μέτρου είναι συζητήσιμο.

πόσα χρόνια θα τα πληρώνουμε????

το τίμημα δε νομίζεις οτι είναι λίγο ακριβό? δρόμοι κλειστοί, βιτρίνες κατεβασμένες κ.α.

Η σχέση αριστεράς και εκκλησίας,Λευτέρη, δεν είναι τόσο αντιθετική.Εκτός εάν θεωρούμε αριστερά τα συνασπιστικά υπολείμματα,που έτσι και αλλοιώς επιτίθενται σε οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα.
Να μην θυμίσω τούς ιερείς που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση ,και πολλούς ιερείς που συμπαρίστανται στα κοινωνικά ζητήματα τού απλού κόσμου.
Ο Συνασπισμός ασχολείται με τούς Χριστόδουλους ,αλλά δεν βγάζει κουβέντα επι τής ουσίας για τον ιμπεριαλισμό.´Ξεπερασμένη ´η λέξη αλλά ακόμα επίκαιρη.
Και εν πάσει περιπτώσει η εκκλησία είχε χτιστεί στον χώρο.Θαπρεπε να γκρεμιστεί για να ικανοποιηθούν 20 αφασικά μαλάκια ή οι 1500 αναγνώστες τής ´Αυγής´??Αρκετές θεσούλες είχαν στον κρατικό μηχανισμό και κυρίως στην Παιδεία.Την κατάντια την είδαμε.Σε λίγο θα μάς επιβάλλουν οτι τα 400 χρόνια Τουρκικής σκλαβιάς ήταν ειρηνική συνύπαρξη και ότι το 1821 σφάξαμε τους καημένους τούς τούρκους.Ηθελα νάξερα εάν υπήρχε αντίστοιχο κομματίδιο στην Γαλλια ,στην Γερμανία στίς Η.Π.Α,και προσπαθούσε να ανατρέψει με ψεύδη την ιστορία τής χώρας τι κράξιμο θάπεφτε.Εδώ όμως στην χώρα τών ραγιάδων έχουμε κόσμο που ´συγκινείται´ακόμα.Ασε γιατί εγώ ειμαι προκατειλημένος.Ειχα την ατυχία να γνωρίσω την φυσαρμόνικα του προγόνου τους .Κύρκου...............

Δεν ξερουμε τη να την κανουμε την Δημοκρατια .....

οταν μας την στερουνε βγαινουμε στους Δρομους !!

οταν την εχουμε ( εστω και κακοφτιαγμενη ) κανουμε το καθε τι να μας την ξαναπαρουν !!!!!!!!

βρε για δεσιμο ειμαστε ..... εμεις οι Δημοκρατες ...

ωρες ωρες λεω να παρω τα βουνα ...

Σπύρο, εγώ αναφέρθηκα στην περίοδο που ανακοινώθηκε η κατασκευή της εκκλησίας, πριν δηλαδή αρχίσει. Τώρα που είναι τετελεσμένο, ακόμα και αν πιστεύω ότι δεν έχει θέση εκεί μέσα, δεν θα το υποστηρίξω γράφοντας συνθήματα επάνω της.

Από εκεί και πέρα, στην ιστορία και τη διαστρέβλωσή της έχεις αναφερθεί αρκετές φορές, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ανοίξουμε ένα νέο θέμα για αυτό. Είναι αρκετά σημαντικό.

Βαγγέλη, :grinning-smiley-043

Το κακό με τους ανθρώπους που κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο, δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα τους πήρώνουμε. Υπουργοί έγιναν (με κάτι περιουσίες δισ), αρχηγικά στελέχη στα κόμματα έγιναν, για δήμαρχοι πήγαιναν, έ τι άλλο να τους κάνουμε πια;
Και τέλος αυτοί οι 100 γνωστοί ταγοί της παιδείας είναι φοιτητές; σπουδάζουν ; ή μήπως είναι επαγγελματίες απεργοί , καταληψίες και πληρώνονται απο το κόμμα;