O Aη-Βασίλης έρχεται..

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Nα γράψουμε τι σκοπεύουμε (εαν) να αποκτήσουμε στις γιορτές σε σχέση με φωτογραφικό εξοπλισμό πάντα ..

Κανω την αρχή :BDGBGDB55:

1) Θα ήθελα ένα καλύτερο σώμα (π.χ D90) για να έχω περισσότερες και καλύτερες επιλογές φακών σε σχέση με την D60 καλύτερη εστίαση και φωτομέτρηση και σημαντικά καλύτερη απόδοση σε υψηλά ISO που ειναι πιστεύω απαραίτητο για τα θεματα που μου αρέσει να φωτογραφίζω (Γυμναστικές επιδειξεις και εκδηλώσεις σε κλειστους χώρους με μέτριο φωτισμό). Από την άλλη μαλλον βιαζομαι, ακομα δεν εχω δει τις δυνατότητες της D60, άρα μάλλον όχι ακόμα....

2) Ενας τηλεφακος απαιτείται. Καποιες δοκιμές με τον Sigma 18-200 DC OS δεν με άφησαν ικανοποιημένο (οπως αναμενόταν). Με βλέπω για τον Nikon 70-300 4.5 - 5.6 VR. Αν και το δέσιμο D60+70-300 VR αισθητικά ειναι κάπως :flipout:, θα τον δοκιμασω στις επόμενες μερες και εαν μου κανει θα ειναι το Χριστουγεννιάτικο δωράκι στη μηχανή μου ...

A, και μια Lowepro

Ο επόμενος please...

Re: O Aη-Βασίλης έρχεται.. ή αλλιώς "Τρόποι να φάτε το δώρο των Χριστουγέννων....."

Να συνεχίσω και εγώ...
Πρώτη προταιρεότητά μου είναι ένας τηλεφακός. Κλείνω προς Canon 55-250IS.
Δεύτερο "δώρο" ένα φλας. Είμαι μεταξύ Canon 430 και Metz 48.

Παιδιά εγώ ψωνίστηκα νωρίτερα. Πήρα 1 σώμα ψηφιακό και 2 φακούς και ένα αναλογικό με 2 φακούς και μια τσάντα. Αν ζητήσω μετά από αυτά κάτι από τον Άγιο Βασίλη, κεραυνό θα ρίξει να με κάψει ο Δίας.

Εγώ έχω Nikon D40 και θέλω το νέο φακό 50mm 1.4G ο οποίος απ' ότι διαβάζω είναι πολύ καλός και θα μου μείνει.

Όμως μάλλον δεν θα προλάβω μέσα στις γιορτές γιατί δεν τον έχουν φέρει ακόμη...

Αυτό που σκέφτομαι είναι ένας τηλεφακός για την Nikon D60 και κλείνω προς τον Nikon 55-200 VR που έχει και καλή τιμή....

εγω ηδη πηρα ενα flash για την camera χτες , και αμα πανε ολα καλα θα παω και ενα ταξιδακη την πρωτοχρονια

Πηρα κι εγω ενα φακο που (παρα)σκεφτομουνα και τωρα... τα κεφαλια μεσα (χρειαζεται και καινουργια τσαντα)....

Εγώ τελικά παρήγγειλα τον EF 135mm f2/L USM που λέγαμε στο άλλο τοπικ.....
Δευτέρα/Τρίτη έρχεται.....

Όλο το χρόνο όλο και κάτι παίρνω.

Για τις γιορτές, θα ήθελα χρόνο και διάθεση και καλές συνθήκες για να χρησιμοποιήσω αυτά που έχω πάρει όλο το χρόνο. Έστω τα δύο ακραία, η διάθεση έρχεται μετά από 3-4 καλά κλικ.

Εγλω μια φορά πήρα στον εαυτό μου 4 φακους μέσα στον μήνα...
Άλλα άν κάποιος μου φέρει μια 5D και Κώστα να τον λένε εγώ Άγιο θα τον πω... χεχε

Πάντως ένα κουτί με φιλμάκια και ένα σετ εμφάνισης θα το ήθελα...

μια καλή κόμπακτ και ενα ταξιδάκι στην έταιρη πατρίδα μου, στην χώρα του Joulu Pukki a.k.a Αη Βασίλης :)

Πήρα κι εγώ το δώρο στον εαυτό μου.

Τώρα αν δύναται ο ερυθρόλευκος Αϊ Βασίλης να φέρει κάτι, ας φέρει κάτι για τα προικίσω το νέο μου απόκτημα.

Μία τηγανίτα 40/2,8 ΛΙΜΙΤΕΔ (που λεν και οι Κυπριακές εταιρείες) δεν θάταν άσχημη.

Γιατί να ψάξεις την καινούργια τηγανίτα? Υπάρχει και η παλιά (SMC-M 40/2.8) χειροκίνητης εστίασης κάπου στα 100 ευρώ. Μικροσκοπικός φακός, δυστυχώς δεν έχω προλάβει ακόμη να τον παίξω... αυτά που έλεγα παραπάνω!

Απάντηση: Re: O Aη-Βασίλης έρχεται..

Εγλω μια φορά πήρα στον εαυτό μου 4 φακους μέσα στον μήνα...
Άλλα άν κάποιος μου φέρει μια 5D και Κώστα να τον λένε εγώ Άγιο θα τον πω... χεχε

Πάντως ένα κουτί με φιλμάκια και ένα σετ εμφάνισης θα το ήθελα...

:4616:Ένα Ε6 για τον Αλέξη :4600::4600:

E-6.jpg