Ο αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος απεβιωσε

Re: Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Περαστικοι ειμαστε ολοι.
Τουλαχιστον ας κανουμε να μας θυμουνται με καλες σκεψεις.

Re: Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Εγω πέρασα πριν λίγο μπροστά από μια σημαία που κυμάτιζε μεσίστια και το κατάλαβα.

Απάντηση: Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Συγχωρήστε μου την "προληπτική επέμβαση", αλλά θα παρακαλούσα τους φίλους μας να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί στη διατύπωση των απόψεών τους από ό,τι συνήθως. Ο αρχιεπίσκοπος ήταν μια ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά δεν παύει να δικαιούται κάποιο σεβασμό αυτές τις ημέρες. Μία ακραία τοποθέτηση (είτε από τη μία είτε από την άλλη) ενδέχεται να προκαλέσει και να πυροδοτήσει.

Ευχαριστώ.

Eνας ιεράρχης που μπόρεσε να ενώσει κλήρο και λαό με δυναμική παρουσία, πέρασε στην ιστορία.
Καλό ταξίδι Αρχιεπίσκοπε.

Eνας ιεράρχης που μπόρεσε να ενώσει κλήρο και λαό με δυναμική παρουσία, πέρασε στην ιστορία.
Καλό ταξίδι Αρχιεπίσκοπε.

Σιμο θες και τα λες αυτα η ειναι κατευοδιο πρωτοκολλου?

Απάντηση: Ο αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος εκοιμήθει

Ας ειναι μαλακο το χωμα που θα τον σκεπασει...

Στο καλό...
...αν πιστεψουμε οτι όντως...τα στερνά τιμούν τα πρώτα, οι 3-4 τελευταίοι μήνες του σώσαν τα προσχήματα.

Κατά τα λοιπά...δεν θα μας λείψει...

Xρηστο ας μην ειμαστε πικροι με τον θανοντα.

Το πιο σωστο θα ηταν οτι θα λειψει σε αυτους που τον πιστευαν.

Ετσι κι αλλιως πριν το θανατο ολοι κανουμε την αυτοκριτικη μας ( αν υπαρχει χρονος )

Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται η κρίση γιά τούς θανόντες..
Αλλο ο σεβασμός στον ίδιο τον θάνατο και άλλο ο απολογισμός τής ζωής ενός ανθρώπου..
Και εγώ θεωρώ οτι το τέλος το αντιμετώπισε μέ αξιοπρέπεια και αυτό όντως ήταν μιά πράξη πού αξίζει να μνημονευθεί..
Κατά τά άλλα δέν θεωρώ ότι προσέφερε στην εκκλησία αυτά πού έπρεπε.
Αλλά αυτό ειναι άλλης τάξεως συζήτηση.

Απόλυτος σεβασμός για τον θανόντα...
δεν νομίζω οτι έδειξα ασεβής....είπα...στο καλό να πάει ο άνθρωπος....

ειπα επίσης οτι οι 3 τελευταίοι του μηνες ήταν όπως θαπρεπε να είναι όλη η ζωή του...κατα τα λοιπά....ισχυουν οτι ειπα...φυσικά και θα λέιψει σε πολλούς...σε άλλους όχι...εγω ανήκω στους δευτερους...

Δεν θεωρω κι εγώ οτι πρόσφερε στην εκκλησία..δεν θεωρώ οτι προσφερε εν γένει...αλλά αυτή βεβαια είναι άλλη συζήτηση όχι του παρόντος.

Απόλυτος σεβασμός για τον θανόντα...
δεν νομίζω οτι έδειξα ασεβής....είπα...στο καλό να πάει ο άνθρωπος....

ειπα επίσης οτι οι 3 τελευταίοι του μηνες ήταν όπως θαπρεπε να είναι όλη η ζωή του...κατα τα λοιπά....ισχυουν οτι ειπα...φυσικά και θα λέιψει σε πολλούς...σε άλλους όχι...εγω ανήκω στους δευτερους...

Δεν θεωρω κι εγώ οτι πρόσφερε στην εκκλησία..δεν θεωρώ οτι προσφερε εν γένει...αλλά αυτή βεβαια είναι άλλη συζήτηση όχι του παρόντος.

Oχι δεν ειπα οτι εισαι ασεβης.
Ισως εγω να ειμαι περισσοτερο απο εσενα. Πικρος ειπα.
Και δεν σε αδικω καθολου.
Απλα δεν θα ηθελα να θιχτει καποιος φιλος με την κατασταση που εξελιχθηκε ετσι.

Ας μην τον κρίνουμε εμείς πια... Τώρα πια τον κρίνει Άλλος...

Και όντως όπως είπε και κάποιος νωρίτερα "τα στερνά τιμούν τα πρώτα" στη συγκεκριμένη περίπτωση... RIP...